Zelf muesli maken

Ontbijt
30
min. bereiden
30
min. totale tijd

Als ontbijt eet ik graag yoghurt met muesli en fruit. Dat je heel makkelijk zelf muesli kon maken wist ik wel, maar had ik nog nooit geprobeerd. Laatst op een luie zondag maakte ik eens zelf muesli en nu wil ik nooit meer wat anders. Het is heerlijk, je maakt je eigen mix met alles wat je lekker vindt en het is nog eens super simpel ook.


Ingrediënten
10 personen
  • 100 gr havervlokken
  • 60 gr ongezouten notenmix
  • 30 gr pompoenpitten
  • 30 gr zonnebloempitten
  • 3 el honing
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 el kokossnippers
  • 2 tl kaneel
  • 1 snuf zout

Bereiding

Tip: Je kan zelf variëren met de ingrediënten. Ben je gek op amandelen, dan gebruik je daar lekker veel van. Je kan er ook bijvoorbeeld lijnzaad aan toevoegen, of gedroogd fruit (doe dit wel na het bakken). Enne, je kan ook alleen honing of alleen ahornsiroop gebruiken. Ik gebruik een mix.

  1. Het is supersimpel. Meng gewoon alle ingrediënten in een kom. Grote noten kan je fijnhakken. Verspreid vervolgens de muesli over een grote bakplaat.

  2. Bak dit op 180 graden ongeveer 15 minuten. Houd het in de gaten (het kan ineens heel snel gaan) en roer het geheel af en toe even door zodat het gelijkmatig bakt.

  3. Doe je muesli in een luchtdichte zak of bus en geniet ervan!

Leestijd

Je gebruikt natuurlijk geen conserveermiddelen, dus maak niet ineens kilo’s tegelijk – behalve als je het met je familie, vrienden en buren gaat delen 😉 Leuk als cadeautje in een mooi potje, zelfgemaakt label erop, klaar! Het fijne van zo’n zelfgemaakte muesli is dat je zelf beslist wat er ingaat. Je kan er ook bijvoorbeeld lijnzaad aan toevoegen, of juist gedroogd fruit na het bakken. Je kan er echt alle kanten mee op, zo wordt het ook nooit saai. En bonus: je huis gaat heerlijk ruiken als je muesli in de oven zit. Geniet!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.