Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Vaca Negra

Restaurantbespreking

Ik zeg altijd: ‘als je in Zwolle een goed stuk vlees wil eten, moet je naar Vaca Negra.’ Vaca Negra is een Argentijns Steak & Grill restaurant waar ik al jaren kom als ik écht zin heb in een goede wagyu biefstuk of lekkere ossenhaas. Ik nam laatst eindelijk m’n camera mee voor een recensie.

Vaca Negra
Melkmarkt 18
8011 MC Zwolle
Kaart
40
pp

Leestijd

Vaca Negra

Vaca Negra zit middenin de stad in Zwolle, op de Melkmarkt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo snel een Argentijns grillrestaurant uitkies om te gaan eten, maar een paar jaar geleden móest ik toch eens naar Vaca Negra na alle goede verhalen die ik hoorde. De verhalen bleken waar: hier eet je gewoon een ontzettend goed stuk vlees. Als ik verfijnd wil eten of zin heb in lekker lang gezellig tafelen, ga ik ergens anders heen. Als ik al een paar dagen cravings heb naar die waanzinnig lekkere wagyu flank steak, dan ga ik zo snel mogelijk weer naar Vaca Negra.

Bij dit restaurant wordt alleen Hereford of Black Angus rund uit Argentinië en Uruguay gebruikt. De runderen lopen daar zo’n 24 – 30 maanden rond in een gebied dat zo groot is als de provincie Utrecht. Ze worden niet bijgevoerd waardoor het een hele natuurlijke manier van veeteelt is. Er zijn geen stallen, geen mestoverschot, geen krachtvoer.

Bijna alle gerechten bij Vaca Negra worden bereid op een handgemaakte houtskoolgrill. En dat proef je zo goed – aan het vlees zit echt een lekkere barbecuesmaak.

Het eten

Vaca Negra heeft een aantal voorgerechten, van carpaccio tot soep, salade en steak tartare, maar ik neem hier altijd vooraf brood met kruidenboter. Die kruidenboter maken ze zelf en is zó lekker en het brood is vers en knapperig. Wel altijd een beetje veel voor twee personen. Ik drink altijd de Luigi Bosca Syrah, we bestellen vanavond een fles. Deze wijn is lekker kruidig, fruitig, vol van smaak en is echt top bij het vlees. Maar ook gewoon zo, bij het broodje. Ik heb nog niet eerder de steak tartare of carpaccio geproefd, maar moet dat toch maar eens doen.

Ze hebben vandaag mijn favoriet, de wagyu flanksteak, niet als special, maar ossenhaas (200g) met ganzenlever en truffeljus. Daar ga ik voor, met zoete aardappel en frietjes. Bijgerechten zoals groente en friet moet je apart bestellen, die krijg je niet standaard op tafel. Geen probleem, zo heb je in ieder geval ook niet teveel. Het vlees smaakt fantastisch. Een beetje gebrand knapperig aan de buitenkant, van binnen mooi medium-rare en zo mals dat het bijna smelt op mijn tong. De truffeljus en ganzenlever maken het geheel nog lekkerder. De garing gaat praktisch altijd heel goed bij VN, ik heb nog nooit meegemaakt dat ze hem medium of juist rare hadden gebakken als ik om medium-rare vroeg.

Na gaan we voor (goede!) koffie en in totaal zijn we €99,05 kwijt met z’n tweetjes. Niet duur, ook niet heel goedkoop, maar wel een goede prijs voor zulk lekker eten.

Ik ben al ontelbare keren bij Vaca Negra geweest, waarbij ik ook vaak even een fotootje maakte. Een impressie:

Tja, ik ben gewoon fan. Vlees? Vaca Negra. Het eten is áltijd goed en dat is top. De bediening is ook altijd vriendelijk en kundig: ze kunnen veel uitleggen over de soorten vlees, van welk deel van het rund het komt en van welke runderen het precies is. De combinatie met de lekkere wijn maakt het af! De inrichting is niet mega stijlvol, maar wél knus. En dat is ook wat waard.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.