Recept: Super krokante aardappels uit de oven

Bijgerecht
10
min. bereiden
50
min. totale tijd

Bijna niks is lekkerder dan goede krokante aardappeltjes uit de oven. Lekkere mayonaise erbij, top. Nu heb ik een fantastisch recept, of eigenlijk trucje, voor je om je aardappels uit de oven súper krokant en daardoor nog lekkerder te krijgen.


Ingrediënten
2 personen
  • 450 gram krieltjes, in de schil
  • 2 el olijfolie
  • 1 snuf (grof zee)zout

Bereiding

Tip: Als je de aardappels overdag al eventjes kookt, kost het je op de avond zelf niet zoveel tijd.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes, snijd ze in helften (en grote in kwarten) en kook ze zo’n tien minuten. Giet af.

  2. Stort de aardappeltjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en plet ze. Dit kan je met je vinger doen, als de aardappels nog heet zijn kan het prima met een lepel of de onderkant van een zware pan. Het hoeft geen puree te worden, maar de aardappeltjes mogen wel goed kapot gaan. Het gaat makkelijker als je ze met de schil naar boven legt.

  3. Doe er wat olijfolie en zout over en schuif ze de oven in. Ongeveer 20 tot 30 minuten moet genoeg zijn om ze mooi goudbruin te laten kleuren. Je kan ze eventueel nog wat opleuken met rozemarijn of een bol knoflook.

  4. Done. Serveer direct. Kan simpel bij een AVG, maar ook hartstikke lekker bij bijvoorbeeld een stoofpot of salade.

Leestijd

Goudbruin en krokant, hemels.

Het is supersimpel, kost wel even wat tijd, maar dat los je al op door ’s middags of de avond vooraf de krieltjes al even te koken. Ze hoeven dan alleen nog even in de oven. Ik heb deze methode al vaker gezien bij Jamie Oliver en ik zag het laatste ook in het kookboek ‘We Love Groente’ van Janneke Vreugdenhil. Dikke aanrader!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

12 reacties
  1. Levi

    Wauw, ziet er weer top uit! Ga deze zeker een keer proberen, thanks voor het heerlijke recept:)

  2. Jorinde

    Hmm, klinkt echt heerlijk! Ga het zeker een keer maken!

  3. Paula

    Meteen gemaakt gisteren! Verrukkelijk. Ik vind het de lekkerste manier om aardappelen te eten.

  4. Johanna

    Haha die hartjes bij het begin van het artikel 🙂 Iedere keer denk ik dan : ah ja ze zou toch geen recept delen da maar 1 hartje waard was … of misschien ooit, wie weet? 🙂

  5. Britta

    Kan ook prima met rauwe aardappels maar dan 40 minuutjes in de oven 😀 Al is dat dan wel zonder de ‘plet’ stap uiteraard.

  6. rachel

    toen wij dat nog aten deed ik dat ook zo en kookte ik ze een dag van te voren al! dan trokken de kruiden er lekker in 😀

    • Femke

      Waarom eet je het dan nu niet meer?

    • Debby

      Denk dat soms je smaak of zin in bepaalde gerechten veranderd @femke 🙂

  7. Matanja

    Jam jam ziet er lekker uit😋
    Ga ik vd week zo maken….
    Bedankt voor het recept!

  8. Tineke

    Meteen de link doorgestuurd naar mijn vriend. Dit gaan wij komende week sowieso een keertje uittesten!
    Liefs