Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Recept: pasta met biet, geitenkaas & pistache

Hoofdgerecht
20
min. bereiden
20
min. totale tijd

Willem kwam laatst de keuken uit met een prachtige felroze pasta. Bietjes! Dit gerecht is perfect voor iedereen die van bietjes en geitenkaas houdt, want daar kan je niet omheen in dit gerecht. Het ziet er waanzinnig uit en is vooral erg lekker. En mega makkelijk.


Ingrediënten
4 personen
  • 300 g (volkoren) pasta
  • 800 g geraspte gekookte bietjes
  • 50 g gepelde ongezouten pistachenoten
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 0.5 citroen
  • 15 g verse platte peterselie
  • 125 g verse naturel geitenkaas

Bereiding

Tip: Geitenkaas geen favoriet? Je kan ook feta gebruiken.

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de pistachenoten in kleinere stukjes en rooster ze in een droge koekenpan in een paar minuten bruin. Let op dat ze niet aanbranden, dit gaat razendsnel en als je een minuutje niet oplet kan je ze weggooien 😉 Laat de nootjes afkoelen.

  2. Snijd de sjalot en knoflook in kleine stukjes. Bak dit in een koekenpan met de helft van de olie zacht en lichtbruin en doe daarna de bietjes erbij. Bak deze een minuutje mee.

  3. Boen de citroen schoon en pers de helft uit. Rasp de schil van de helft. Snijd de peterselie fijn.

  4. Giet de pasta af en doe deze terug in de pan. Doe de bietjes, een eetlepel citroensap, het rasp en de peterselie toe. Doe er ook wat peper en zout bij en roer om samen met de helft van de geitenkaas. Doe de pasta op de borden en verkruimel nu de laatste geitenkaas erover en de pistachenootjes. Je kan er nog wat extra vierge olijfolie overheen druppelen voor extra smeuiigheid.

Leestijd

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.