Recept: pasta met biet, geitenkaas & pistache

Hoofdgerecht
20
min. bereiden
20
min. totale tijd

Willem kwam laatst de keuken uit met een prachtige felroze pasta. Bietjes! Dit gerecht is perfect voor iedereen die van bietjes en geitenkaas houdt, want daar kan je niet omheen in dit gerecht. Het ziet er waanzinnig uit en is vooral erg lekker. En mega makkelijk.


Ingrediënten
4 personen
  • 300 g (volkoren) pasta
  • 800 g geraspte gekookte bietjes
  • 50 g gepelde ongezouten pistachenoten
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 0.5 citroen
  • 15 g verse platte peterselie
  • 125 g verse naturel geitenkaas

Bereiding

Tip: Geitenkaas geen favoriet? Je kan ook feta gebruiken.

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de pistachenoten in kleinere stukjes en rooster ze in een droge koekenpan in een paar minuten bruin. Let op dat ze niet aanbranden, dit gaat razendsnel en als je een minuutje niet oplet kan je ze weggooien 😉 Laat de nootjes afkoelen.

  2. Snijd de sjalot en knoflook in kleine stukjes. Bak dit in een koekenpan met de helft van de olie zacht en lichtbruin en doe daarna de bietjes erbij. Bak deze een minuutje mee.

  3. Boen de citroen schoon en pers de helft uit. Rasp de schil van de helft. Snijd de peterselie fijn.

  4. Giet de pasta af en doe deze terug in de pan. Doe de bietjes, een eetlepel citroensap, het rasp en de peterselie toe. Doe er ook wat peper en zout bij en roer om samen met de helft van de geitenkaas. Doe de pasta op de borden en verkruimel nu de laatste geitenkaas erover en de pistachenootjes. Je kan er nog wat extra vierge olijfolie overheen druppelen voor extra smeuiigheid.

Leestijd

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

11 reacties
  1. Griet

    Dat is hetzelfde recept uit een van de laatste allerhandes, toch?
    Ik ga dat ook proberen nl. vanavond, ben benieuwd!

  2. Daniëlle

    Lijkt mij een heerlijke pasta! Wat een mooi kleurtje ook!

  3. Yvonne

    Lijkt me heerlijk! Ben gek op pasta én geitenkaas!

  4. Maritte

    Oh dit ziet er inderdaad heel lekker uit!

  5. Mirjam

    heb je toevallig 1 van de kaasplank burgers van de mc donalds gezien? Die heeft ook geitenkaas en bietjes erop zitten. Echt heerlijk! Ik heb bietjes echt leren eten (kwam ongeveer maandelijks mee met onze groentenbox), dus ik kan heel goed dit recept gebruiken!

  6. Jessica J.

    Ik ben de laatste tijd zo’n fan van bietjes! Doe ze nu vaak in m’n salade en vind het geweldig hoe ze de boel roze kleuren, haha. Ziet er heerlijk uit, dit ga ik een keertje proberen! Ik heb alleen nog nooit nootjes geroosterd, hopelijk laat ik ze niet aanbranden, oeps. 😛

  7. rachel

    oh dit lijkt mij zo super lekker he 😀 moet hem alleen skippen maar sla hem zeker even op, kunnen de meiden hem proberen 😀

  8. Tineke

    Ik lus eigenlijk alles, behalve geitenkaas. Is de geitenkaas niet te vervangen door een andere kaas?
    Liefs

    • Susan

      Feta of mozzarella is volgens mij ook lekker!

    • Ingrid

      Oorspronkelijk wordt feta van schapen- en geitenmelk gemaakt, dus even de ingrediënten controleren welke melk er is gebruikt. Zelf vind ik geitenkaas ook niet lekker, maar schapenkaas en feta die van geiten- en schapenkaas gemaakt is weer wel.

    • Naomi

      Ricotta misschien? Die zorgt dan vooral voor wat smeuïgheid.. En evt daarna nog een andere kaas eroverheen raspen of feta idd!..