Recept: maiskolven met limoen & parmezaan

Bijgerecht
20
min. bereiden
20
min. totale tijd

Laatst probeerden wij een aantal ‘nieuwe’ recepten voor een Braziliaanse eetclub-avond. Een van de grote hits waren de ‘Elotes’: gegrilde maiskolven met een romige saus. Simpel, hartig, zo klaar en een fantastisch lekker bijgerecht. Ook top van de barbecue! Ik deel vandaag het recept met je voor gegrilde maiskolven met limoen, mayonaise en parmezaan.


Ingrediënten
4 personen
  • 4 maiskolven
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaan
  • 1 eetlepels koriander, fijngesneden
  • 1 limoen in partjes

Bereiding

Tip: In dit recept gebruik ik Parmezaanse kaas, maar je kan ook feta gebruiken of een ander soort zoute kaas die je lekker vindt.

  1. Kook de maiskolven ongeveer vijf minuten. Terwijl de kolven koken, meng de mayonaise met de knoflook in een kom.

     

  2. Haal na vijf minuten de maiskolven uit het water en dep ze droog. Smeer ze helemaal in met het mayonaisemengsel. Dit gaat het makkelijkste met je handen. Lekker smeren 🙂

  3. Verhit een grillpan op hoog vuur, of zorg dat de barbecue goed heet is om te grillen. Grill de kolven tot je mooie bruine grillstreepjes ziet en draai ze steeds zodat ze helemaal rondom bakken.

  4. Klaar? Haal de maiskolven van het vuur en verdeel de parmezaan en koriander erover. Sprenkel er wat limoensap over. Serveer meteen.

Leestijd

Wat extra parmezaan erbij serveren is best een goed idee, dan kan je er nog wat extra op doen 😉

Ik had nog nooit maiskolven gebakken in een mengsel van mayonaise, maar het is fantastisch dat ik dit nu ontdekt heb, want wat is het resultaat heerlijk! Het zorgt voor een wat zoetere ervaring en de mayonaise is natuurlijk enorm romig wat het allemaal nog beter maakt.

Top idee om dit binnenkort eens op de barbecue te maken als bijgerecht, of gewoon in de grillpan op het fornuis. Enjoy!

Ik heb dit recept van BBC gebruikt.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

18 reacties
  1. Roos

    Leuk origineel recept! Ik ga het zeker eens maken!

  2. Matanja

    Ik hou wel van mais, moet ik ook is gaan maken…….😃

  3. Lisa

    Tof recept, ik zou zo’n combi zelf nooit bedenken, maar jij vond het lekker. Toch eens proberen.

  4. Rebecca

    Leuk recept!

    Ik heb de laatste tijd wat problemen met jouw website, de nieuwe artikelen tonen pas als ik naar je site ga, en daarna op ‘vernieuwen’ klik. Ligt dit aan mij of is er iets aan de hand met de site?

    Ik volg je al jaren met veel plezier ❤️

    • Matianne

      Heb ik ook 😢. Ik heb laatst dagen gedacht dat er geen nieuwe posts waren totdat ik het webadres opnieuw intypte…en voila, daar waren ze…
      Simpelweg Cynthia.nl kiezen vanuit Favorieten toont dus niet de nieuwe posts.

    • Chantal

      Ik heb dit ook!

    • Noa

      Ja, daar heb ik helaas ook last van!

    • Donna

      Ik ook!

    • Nina

      Same here!

    • Alida

      Hier ook!

    • Bente

      Ja same! Heeft het misschien te maken met de nieuwe cookiemelding?

    • Nabila Elberdai

      Ik ook!

    • Daphne van Gool

      Ik heb precies hetzelfde, laatste wat ik zie is het artikel van 6 aug.

  5. Silkeb

    Wauw lijkt me echt geweldig lekker! Moet ik eens proberen.

  6. Saskia

    Ahh dit klinkt zo lekker! Helaas heb ik geen grillpan..

    • Matanja

      Ik heb zo,n dubbel tosti ijzer waar ik ook groentes, vlees en vis op kan grillen, ik weet niet of jij ook zo,n tosti ijzer heb maar daar kan het ook wel op denk ik…..

    • Saskia

      Ahh wat een goed plan, zo’n apparaat heb ik wel! Thanks!

  7. rachel

    oh dit klinkt zo lekker!!! no go voor moi maar ga het zeker een keer maken voor de meiden 😀