Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Recept: Eton mess

Nagerecht
15
min. bereiden
15
min. totale tijd

Ik ben dol op alles wat romig, zoet en fruitig is en dat is precíes Eton Mess. Eton Mess is een traditioneel Engels nagerecht en het is echt een ‘mess’: je hoeft niet netjes te werken want het enige wat je moet doen is een aantal heerlijke ingrediënten door elkaar gooien. Ik zeg: slagroom, aardbeien en meringue…


Ingrediënten
6 personen
  • 500 gr verse aardbeien, in stukjes, kroontjes verwijderd
  • 2 el granaatappelsap of ander rood vruchtensap
  • 500 ml slagroom
  • 4 meringues
  • 1 el (vanille)suiker

Bereiding

Tip: Je kan natuurlijk afwisselen met fruit, gebruik wat in het seizoen is! Buiten het seizoen kan je ook prima diepvriesfruit gebruiken.

  1. ‘Marineer’ de aardbeien in twee eetlepels van het sap en twee theelepels (vanille)suiker.

  2. Klopt de slagroom in een grote kom. Zorg dat ‘ie niet helemaal stijf wordt, maar wel lekker lobbig en dik.

  3. Verkruimel de meringues met de hand. Sommige stukjes mogen bijna poeder zijn, maar het is het lekkerst als je er ook wat grotere stukken in houdt – dan krijg je echt zo’n lekkere textuur in je Eton Mess.

  4. MENGEN! Doe alles bij elkaar in een kom en meng alles door elkaar met een lepel of spatel. Je kan wat van de aardbeien bewaren om er ter garnering bovenop te leggen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Leestijd

Eet smakelijk! Een fantastisch toetje voor na een barbecue of gewoon ‘zomaar’. Het is heerlijk, snel en onwijs gemakkelijk.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.