Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Recept: Brigadeiros (Braziliaanse fudgebonbons)

Dessert
30
min. bereiden
30
min. totale tijd

Het laatste recept van onze Braziliaanse kookavontuur is die van de Brigadeiros! Brigadeiros zijn chocoladeballetjes gemaakt van gecondenseerde melk en cacao. Extreem simpel, maar zo ontzettend lekker bij de koffie. En ze zien er feestelijk uit!


Ingrediënten
10 personen
  • 400 ml gecondenseerde melk (1 blik)
  • 5 el cacaopoeder
  • 2 el boter, plus extra om in te vetten
  • 1 snuf zout
  • 6 el hagelslag
  • 24 kleine cupcakevormpjes

Bereiding

Tip: Je kan verschillende 'toppings' gebruiken, zoals kokosrasp of hagelslag.

  1. Doe de gecondenseerde melk, cacaopoeder en zout in een steelpan.

  2. Breng dit aan de kook op laag vuur en blijf constant roeren.

  3. Laat het geheel zachtjes koken totdat je merkt dat het mengsel dikker is geworden. Je weet dat het klaar is als het geheel zo stevig is dat het een tijdje duurt voor het ’terugloopt’ als je je spatel of lepel door het midden van de pan haalt.

  4. Laat dit geheel afkoelen tot kamertemperatuur, dan kan je er balletjes van rollen.

  5. Vet je handen in met een beetje boter en rol kleine balletjes van het mengsel. Rol ze meteen door de hagelslag (of kokosrasp, wat je maar gebruikt) en doe ze in kleine cupcakevormpjes.

Leestijd

Bewaar de brigadeiros in de koelkast tot je ze gaat serveren. Het resultaat is fudge-achtige balletjes die knapperig zijn aan de buitenkant door de hagelslag en van binnen zacht en romig. Top bij de koffie.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.