Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Quiche met broccoli, brie en cashews

Diner of lunch
15
min. bereiden
60
min. totale tijd

Er zijn wel wat vergelijkbare recepten online maar ik geef er net even mijn eigen draai aan. Een heerlijke hartige taart met groente én kaas én noten. Klinkt perfect toch?


Ingrediënten
4 personen
 • 250 ml Slagroom
 • 4 Eieren
 • 1 Stronk broccoli
 • 300 gram Stukjes als van kip (vegetarische kip)
 • 200 gram Brie
 • 100 gram Gezouten cashewnoten
 • 7 plakjes Hartige taart deeg
 • Bieslook (vers of gedroogd)

Bereiding

Tip: Gooi er nog random groentes door waarvan je denkt dat ze lekker zijn, zo maak je hem alleen maar gezonder! Ook lekker om nog een tomatensalade bij te serveren.

 1. Ik gebruikte een springvorm, maar als je een specifieke hartige taartvorm hebt is dit natuurlijk helemaal goed. Vierkant mag ook, wat je maar in huis hebt. Vet deze bakvorm even goed in en verwarm de oven vast voor op 180 graden. Zet ook een pan water op om aan de kook te brengen.

 2. Ik leg de plakjes hartige taart deeg op het aanrecht te ontdooien, terwijl ik aan de andere kant de broccoli in kleine roosjes snijdt. Deze kook je even 3 minuten.

 3. Het deeg ontdooit snel, en je wil ook niet te lang wachten want dan wordt het droog. Bekleed dus nu eerst de vorm voor je verder gaat. Ik overlap de plakjes zodat je een lekker dikke krokante zijkant krijgt. Zolang je alles maar bedekt kun je niks verkeerd doen. Druk dan de plakjes ook even goed aan elkaar, zodat je inhoud er niet tussen kan lekken.

 4. Bak de nepkip even goudbruin en dit mag daarna gelijk in de vorm. Als de broccoli klaar is giet je hem vast af, en deze roosjes kun je ook over de vorm verdelen.

 5. Daar strooi je de cashewnoten bij. Ik gebruik graag gezouten cashewnoten omdat dit meer smaak geeft, maar ongezouten kan natuurlijk ook en is stiekem ook wat gezonder.

 6. Dan meng je in een beslagkom de vier eieren en de slagroom door elkaar met een garde. Hier doe je peper en zout bij, wat bieslook (gedroogd of vers) en hier kun je ook variëren met andere kruiden. Dit mengsel giet je over de broccoli, nepkip en cashews heen.

 7. Hierover heen verdeel je de plakjes brie, ik snijd graag dunnere plakjes zodat ik de hele bovenkant van de quiche goed kan bedekken.

 8. Dit geheel gaat vervolgens 45 minuten in het midden van de oven.

 9. Eetsmakelijk! Maak er eventueel nog een tomatensalade bij.

  Hij is overigens ook heel lekker koud, als lunch!

Leestijd

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)