Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Pompoen nacho’s

Hoofdgerecht
45
min. bereiden
45
min. totale tijd

Ik ben dól op nachos en vind het vooral lekker als de ovenschaal goed gevuld is met allemaal verschillende toppings. Laatst liet ik op Instagram pompoen nachos zien en daarover kreeg ik zóveel receptverzoekjes! U vraagt, wij draaien.


Ingrediënten
3 personen
  • 150 gr tortillachips
  • 150 gr geraspte belegen kaas
  • 1 pompoen
  • 1 el olijfolie
  • 3 tl baharat
  • 0.5 avocado
  • 0.5 limoen
  • 70 gr creme fraiche
  • 50 gr tomatensalsa (potje)
  • 10 gr koriander
  • 1 jalapeñopeper

Bereiding

Tip: In dit recept zijn de nacho's een hoofdgerecht, maar je kan ze natuurlijk ook als snack bij een borrel of als bijgerecht serveren!

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden celsius. Maak de pompoen schoon, snijd hem doormidden en verwijder het vruchtvlees. Snijd hem daarna in kleine blokjes. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, doe de olijfolie en baharat erover. Even goed mengen en dan de oven in voor 25 minuten.

  2. Doe de tortillachips in een ovenschaal en verdeel de kaas erover. Doe deze 10 minuten in de oven, op een rooster boven de pompoen. Tip: gebruik liever een hele grote platte ovenschaal dan een kleine hoge, zo kan je de kaas over een grotere oppervlakte verdelen en dat is lekkerder!

     

  3. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper en rol hem tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd hem dan in hele dunne ringetjes. Als je niet van heel pittig houdt, laat de peper dan weg. Ik vond het zelf lekkerder zonder!
  4. Snijd de avocado in kleine blokjes en pers de halve limoen uit over de avocado. Snijd de koriander grof.
  5. Haal alles uit de oven! Doe de pompoen- en avocadoblokjes bij de tortillachips in de ovenschaal. Verdeel de creme fraiche en tomatensalsa in dotten over de chips en doe op het laatst de koriander en eventueel de jalapeñopeper erbij.

Leestijd

Even serieus, hoe chill is het dat je met chips kan avondeten? Ik houd ervan. Deze nachos zijn ook nog een aardig volledig gerecht met lekker veel pompoen – echt een heerlijke combinatie! Deze hoeveelheid is prima als avondmaaltijd voor twee tot drie personen (ik had twee keer het ovenschaaltje als op de foto vol), natuurlijk zou je er ook nog een salade bij kunnen maken. Maar deze nachos zijn ook top bij een borrel of als bijgerecht! Een aanrader.

Dit recept is van de Allerhande, ik heb hem iets aangepast.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.