Pompoen nacho’s

Hoofdgerecht
45
min. bereiden
45
min. totale tijd

Ik ben dól op nachos en vind het vooral lekker als de ovenschaal goed gevuld is met allemaal verschillende toppings. Laatst liet ik op Instagram pompoen nachos zien en daarover kreeg ik zóveel receptverzoekjes! U vraagt, wij draaien.


Ingrediënten
3 personen
  • 150 gr tortillachips
  • 150 gr geraspte belegen kaas
  • 1 pompoen
  • 1 el olijfolie
  • 3 tl baharat
  • 0.5 avocado
  • 0.5 limoen
  • 70 gr creme fraiche
  • 50 gr tomatensalsa (potje)
  • 10 gr koriander
  • 1 jalapeñopeper

Bereiding

Tip: In dit recept zijn de nacho's een hoofdgerecht, maar je kan ze natuurlijk ook als snack bij een borrel of als bijgerecht serveren!

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden celsius. Maak de pompoen schoon, snijd hem doormidden en verwijder het vruchtvlees. Snijd hem daarna in kleine blokjes. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, doe de olijfolie en baharat erover. Even goed mengen en dan de oven in voor 25 minuten.

  2. Doe de tortillachips in een ovenschaal en verdeel de kaas erover. Doe deze 10 minuten in de oven, op een rooster boven de pompoen. Tip: gebruik liever een hele grote platte ovenschaal dan een kleine hoge, zo kan je de kaas over een grotere oppervlakte verdelen en dat is lekkerder!

     

  3. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper en rol hem tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd hem dan in hele dunne ringetjes. Als je niet van heel pittig houdt, laat de peper dan weg. Ik vond het zelf lekkerder zonder!
  4. Snijd de avocado in kleine blokjes en pers de halve limoen uit over de avocado. Snijd de koriander grof.
  5. Haal alles uit de oven! Doe de pompoen- en avocadoblokjes bij de tortillachips in de ovenschaal. Verdeel de creme fraiche en tomatensalsa in dotten over de chips en doe op het laatst de koriander en eventueel de jalapeñopeper erbij.

Leestijd

Even serieus, hoe chill is het dat je met chips kan avondeten? Ik houd ervan. Deze nachos zijn ook nog een aardig volledig gerecht met lekker veel pompoen – echt een heerlijke combinatie! Deze hoeveelheid is prima als avondmaaltijd voor twee tot drie personen (ik had twee keer het ovenschaaltje als op de foto vol), natuurlijk zou je er ook nog een salade bij kunnen maken. Maar deze nachos zijn ook top bij een borrel of als bijgerecht! Een aanrader.

Dit recept is van de Allerhande, ik heb hem iets aangepast.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

17 reacties
  1. Brenda Andriese

    Vanavond gemaakt en we vonden het heerlijk! Ik kende Baharat als kruid helemaal niet, maar wat is dat heerlijk zeg! Bedankt voor het delen, Cynthia!

  2. Andrea

    Staat nu in de oven! Ben benieuwd ?

  3. Loes

    Oeh ja! Dit wil ik maken! Ben echt dol op chips als avondeten (haha) en pompoen. En mijn man houdt enorm van koriander, dus denk dat hij ook wel te porren is voor dit recept. Gaat in de favorieten, leuk!

  4. Marloes

    Lijkt me lekker hoor, maar je kan toch net zo goed een linkje naar AH plaatsen? Wel zo netjes lijkt me als je het 1 op 1 kopieert.

    • Tingeling

      Moeilijk hè, lezen! Zelfs als iets gearceerd is. Commentaar geven zonder goed te lezen. Verbeter een ander maar begin bij jezelf.

  5. Ier

    Waarin verschilt jouw recept met dat van de Allerhande?

    • Rianne

      Ik zie alleen maar dat er andere kruiden gebruikt zijn, verder zijn de recepten volgens mij precies hetzelfde.

    • Cynthia Schultz

      Andere kruiden inderdaad. Daarnaast (heeft niks met het recept te maken): wij eten dit gewoon als avondmaaltijd, terwijl AH het een snack noemt. Kan natuurlijk allebei!

  6. Sija

    Ziet er heerlijk uit! Ik hou van nacho schotels!

  7. Ingrid

    Ik vind nacho’s er altijd zo lekker uit zien! ik heb ze alleen nog nooit zelf gemaakt, misschien toch maar eens doen dan 🙂

  8. Liset

    Ik ben niet zo van de nacho’s voor het avondeten (ik blijf het chips vinden, haha), maar de rest klinkt heerlijk! Het is ook zo’n kleurrijk gerecht geworden.

  9. Kirsten

    Ohhh heerlijk! Wil het heel graag maken! Vraag me alleen af… hoe doe je de chips op een rooster bovenop de pompoen? Mijn oven heeft überhaupt maar 1 rooster… wel een bakplaat natuurlijk. Leg je die op de bodem van de oven dan? Die blijft bij mij anders niet hangen…

    • Cynthia Schultz

      Ik zette een grote plaat met de pompoen onder in de oven (op de bodem), daarna de ovenschaal met tortilla’s op een rooster met pootjes die ik op de plaat van de pompoen zette. Zo een: https://goo.gl/images/i2ek9d

    • Kirsten

      Top, dank je wel!

  10. Eva

    Cynthia, wat een HEERLIJK recept! Ik ben dus dol op nacho’s en deze combinatie met pompoen lijkt mij ontzettend lekker. Hij komt op mijn lijstje te staan. YUM!!

  11. rachel

    dit klinkt heerlijk meis en ga het zeker een keer maken 😀