Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Pokebowl King

Restaurantbespreking

Een pokebowl is een Hawaiiaans gerecht dat bestaat uit kleingesneden rauwe vis met allerlei verschillende toppings, zoals zeewier, edamame of mais. Vorig jaar at ik voor het eerst een pokebowl in New York, daarna een paar keer in Rotterdam en nu heeft Zwolle zijn eigen pokebowl-restaurant: Pokebowl King.

Pokebowl King
Rodehaanstraat 6
8011 RR Zwolle
Kaart
14
voor een pokebowl

Leestijd

De Pokebowl

Rond 1970 vond je de allereerste pokebowls in Hawaii. Hawaiiaanse vissers gebruikten het simpele recept om hartige snacks mee te maken. Daar is het al tijden populair, sinds een paar jaar is het overgewaaid naar Amerika en nu ook naar Europa. Simpelweg is een pokebowl een kom met rauwe vis in blokjes met allerlei verschillende toppings. De basis is sushirijst of sla of een mix van beide, met daarbij rauwe tonijn of zalm. Daarna kan je losgaan met je favoriete toppers en smaakmakers zoals zeewier, sojasaus, edamame, komkommer, rode kool, lente-ui, furikake, avocado… Alles wat lekker zou zijn in sushi, kan je in een pokebowl vinden.

Vorig jaar zomer at ik voor het eerst een pokebowl in New York op een streetfood markt in Madison Square Park. Daar nam ik er een met tonijn en die was zo lekker, dat ik de dag erna precies dezelfde bestelde. Begin dit jaar ging ik in Rotterdam naar Poke Bowl Rotterdam (what’s in a name) en daar at ik ook een fantastisch lekkere variant.

 

Pokebowl King

Ik bestelde online via Thuisbezorgd bij Pokebowl King. Ik betaalde zo’n €17, waarvan €13 voor de bowl en €3 voor de ebi tempura. Bezorging was snel (binnen 45 minuten) en alles was supervers.

Je kan een standaard pokebowl kiezen, maar je kan er ook een samenstellen. Ik stelde er een samen met een sla/rijst mix, ahi tuna, zeewiersalade, avocado, komkommer, edamame, lente-ui, furikake, crunchy tempura seaweed, rode kool en mango chili saus. Je kiest je basis, daarbij je proteïne (dus je vis, kip of vegetarische keuze) en allerlei toppings. De bowl kost €11,50. Je kan ook gaan voor een poke burrito, die is €9,50.

De pokebowl smaakt heerlijk en is ook erg vers: alle groenten en zeewier zijn erg knapperig en de tonijn smaakt zoet en zacht. Mijn combinatie vond ik erg lekker en de crunchy tempura seaweed erin geeft verrassend veel smaak! Ik vind pokebowls fantastisch: de smaak en de ervaring van sushi, maar dan lekker in een kom. En precies zoals jij het wilt.

Dit vind ik bij de sushi altijd zó lekker, ebi tempura. Deze was nog mega knapperig en gewoon precies zoals ‘ie hoort te smaken. Jum!

Een paar dagen later bestelde ik nog een keer bij Pokebowl king en toen ging ik voor een basis van sla. Dan heb je dus gewoon een salade met de toppings die je zelf kiest. Ik maakte deze keer een wat andere combinatie en ook dat smaakte weer heerlijk. Je kan het zo (on)gezond maken als je zelf wilt en dat is wel fijn! De bijgerechten zien er ook allemaal goed uit, je kan zoals ik ebi tempura bestellen, maar ook gyoza, loempia’s, edamame of samosas. Keuze genoeg.

Conclusie

Ik ben fan! Ik was sowieso al gek op pokebowls en nu ben ik dus erg blij dat het in Zwolle te bestellen is. Het is gewoon vet lekker, een stuk goedkoper dan sushi en je kan het precies zo samenstellen als jij wilt. Heb jij al eens een pokebowl gegeten?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.