Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Pasta met venkel, citroen & zalm

Hoofdgerecht
30
min. bereiden
30
min. totale tijd

Toen er laatst venkel in ons groenteabonnement zat, kwam ik bij een recept uit van Uit Paulines Keuken. Omdat deze vreselijk goed in de smaak viel, hebben we hem al een aantal keer gemaakt. Vandaag deel ik dit pastarecept met je, en ik heb hem een klein beetje aangepast.


Ingrediënten
4 personen
 • 2 venkelknollen
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 300 gr pasta
 • 1 citroen
 • 200 gr gerookte zalm
 • peper
 • zout
 • 150 ml kookroom

Bereiding

Tip: Liever vegetarisch? Laat de zalm weg en vervang het eventueel door wat zeekraal of wakame.

 1. Zet water op voor de pasta.

 2. Snipper de ui, hak de knoflookteentjes grof en snijd de venkel in grove stukken. Verwijder wel eerst even het hart van de venkel, die zit op dezelfde plek als bij witlof.

   

 3. Fruit de ui en knoflook. Als deze zacht zijn, kan je de venkel toevoegen. Bak dit ongeveer tien minuten.

 4. Je kan nu de pasta gaan koken. Ik gebruik zelf speltpasta (penne), maar je kan elke pastasoort gebruiken die je lekker vindt.

 5. Boen de citroen schoon en haal met een fijne rasp de zest (schil) eraf. Pers dan de citroen uit.

 6. Wanneer de venkel zacht gebakken is, kan je de kookroom toevoegen. Doe hierbij ook de citroenzest- en sap. Laat dit op zacht vuur een beetje inkoken. Voeg ook wat peper en zout naar smaak toe.

 7. Giet de pasta af en doe deze bij de pastasaus.

 8. Doe de pasta op een bord en verdeel de gerookte zalm erover.

Leestijd

De zalm komt qua kleur echt zo mooi tot z’n recht op dat groene bord!

Het recept hiervoor komt dus van Uit Paulines Keuken, maar ik heb hem een heel klein beetje aangepast (zo heb ik wat meer citroen gebruikt). Deze pasta is heerlijk en vooral heel lekker fris. Venkel is een van mijn favoriete groenten: het heeft een hele lichte frisse smaak en een lekkere bite. De combinatie met zalm is echt top!

Maak jij een recept van Cynthia.nl? Dan vind ik het erg leuk als je deze op instagram post en @cynthiapuntnl er in tagt! Eet smakelijk!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.