Pasta met venkel, citroen & zalm

Hoofdgerecht
30
min. bereiden
30
min. totale tijd

Toen er laatst venkel in ons groenteabonnement zat, kwam ik bij een recept uit van Uit Paulines Keuken. Omdat deze vreselijk goed in de smaak viel, hebben we hem al een aantal keer gemaakt. Vandaag deel ik dit pastarecept met je, en ik heb hem een klein beetje aangepast.


Ingrediënten
4 personen
  • 2 venkelknollen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gr pasta
  • 1 citroen
  • 200 gr gerookte zalm
  • peper
  • zout
  • 150 ml kookroom

Bereiding

Tip: Liever vegetarisch? Laat de zalm weg en vervang het eventueel door wat zeekraal of wakame.

  1. Zet water op voor de pasta.

  2. Snipper de ui, hak de knoflookteentjes grof en snijd de venkel in grove stukken. Verwijder wel eerst even het hart van de venkel, die zit op dezelfde plek als bij witlof.

     

  3. Fruit de ui en knoflook. Als deze zacht zijn, kan je de venkel toevoegen. Bak dit ongeveer tien minuten.

  4. Je kan nu de pasta gaan koken. Ik gebruik zelf speltpasta (penne), maar je kan elke pastasoort gebruiken die je lekker vindt.

  5. Boen de citroen schoon en haal met een fijne rasp de zest (schil) eraf. Pers dan de citroen uit.

  6. Wanneer de venkel zacht gebakken is, kan je de kookroom toevoegen. Doe hierbij ook de citroenzest- en sap. Laat dit op zacht vuur een beetje inkoken. Voeg ook wat peper en zout naar smaak toe.

  7. Giet de pasta af en doe deze bij de pastasaus.

  8. Doe de pasta op een bord en verdeel de gerookte zalm erover.

Leestijd

De zalm komt qua kleur echt zo mooi tot z’n recht op dat groene bord!

Het recept hiervoor komt dus van Uit Paulines Keuken, maar ik heb hem een heel klein beetje aangepast (zo heb ik wat meer citroen gebruikt). Deze pasta is heerlijk en vooral heel lekker fris. Venkel is een van mijn favoriete groenten: het heeft een hele lichte frisse smaak en een lekkere bite. De combinatie met zalm is echt top!

Maak jij een recept van Cynthia.nl? Dan vind ik het erg leuk als je deze op instagram post en @cynthiapuntnl er in tagt! Eet smakelijk!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

11 reacties
  1. Joke

    Dit ziet er zo heerlijk uit! Ik ga het zeker proberen 😍

  2. Anne

    Dat ziet er lekker uit! Ik heb meteen een foto van t recept gemaakt zodat ik hem snel kan uitproberen!

  3. Annick

    Lekker!

    Je kunt met rauwe venkel ook een lekkere salade maken met sinaasappel en (taggiasche) olijven. Lekker bij een stukje vis of bij de bbq.

  4. Tricia McCoy

    Oh deze klinkt echt zo lekker! Ik ga snel deze recept uitproberen 🙂

  5. Clara

    Wat een top gerechtje! Gisterenavond gemaakt en dat wordt zeker en vast een blijvertje 🙂

  6. Karina

    Wat een supermooie foto! Kan zo in een food magazine 🙂

  7. rachel

    ik moet even wennen aan de combinatie maar denk dat ik dit wel lekker ga vinden en ga het zeker een keer maken 🙂

  8. Anne-Marie

    Lekker recept. De kookroom ontbreekt alleen nog in de ingrediëntenlijst.

    • Cynthia Schultz

      Oe, je hebt gelijk! Ik heb het meteen aangepast.

  9. Susan

    Wow, ziet er heerlijk uit! Zalm is altijd een goed idee.