Pantosti met brie & appelstroop

Lunch
10
min. bereiden
10
min. totale tijd

Als ik denk aan appelstroop, denk ik aan kaas. Denk ik aan kaas, dan denk ik aan een goede tosti voor de lunch. Vandaag een heel eenvoudig recept voor een superlekkere goudbruine pantosti met brie en appelstroop.


Ingrediënten
1 personen
  • 2 boterhammen
  • 1 el Hero Appelstroop
  • 4 plakken brie
  • 5 walnoten
  • 15 gr boter

Bereiding

Tip: Houd je van blauwe kaas? Dan kan je deze tosti ook maken met gorgonzola in plaats van brie.

  1. Verzamel je ingrediënten en hak eventueel de walnoten grof.

  2. Besmeer beide boterhammen met een laagje boter. Leg dan op één helft (op de niet-beboterde kant) de brie en walnoten. Smeer op de andere boterham de Hero Appelstroop.

  3. Bak het broodje in de pan. Doordat je het brood hebt beboterd, bakt het mooi bruin en krokant. Bak het brood tot het mooi goudbruin is en de kaas een beetje is gesmolten.

Leestijd

Serveer eventueel met wat extra appelstroop om in te dippen.

Check Hero Jamstudio voor meer lekkere recepten!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

13 reacties
  1. Daniëlle

    Altijd lekker zo’n pantosti! Dit is een heerlijke combi!

  2. Lies

    Lijkt me heerlijk! Kan ook genieten van een boterham met appelstroop en oude kaas, mmm.

  3. Ingrid

    Mjummmm dát klinkt lekker!

  4. Anne

    Ik ben gek op brie, maar ik dacht altijd dat het véél vetter was dan ‘gewone’ jong belegen plakken kaas… ben er laatst achter gekomen dat dat heel erg meevalt en zelfs bijna gelijk is.

    Het enige lastige is dat ik brie zó lekker vindt, dat ik nooit dezelfde hoeveelheid op een boterham doe als gewone kaas, haha!

    • hobs

      Wat je zegt klopt niet hoor. Brie is vaak 60+ kaas terwijl “gewone” kaas 48+ is en de minder vette variant 20+. Dat getal staat voor de hoeveelheid vet in de droge stof. Brie is dus wel degelijk ongezonder.

      Op de site van het voedingscentrum kan je in de caloriechecker eenvoudig de voedingswaarden van de 3 vergelijken.
      Per boterham:
      Brie heeft 9,9 gram vet waarvan 6,5 g verzadigd
      48+ belegen kaas heeft 6,2 gram vet waarvan 4 g verzadigd
      20+ kaas bevat 2,4 gram vet waarvan 1,6 g verzadigd

  5. Marianne

    Oeh lekker zeg, zoet èn hartig tegelijk. Ik kende al wel de zoete variant: ene boterham bestrijken met appelstroop, andere boterham met dunne plakjes appel en kaneel en dan in het tosti-ijzer. Mmmmmm.

  6. Lenneke

    Wáárom heb ik dit nooit bedacht? Dit lijkt me zo lekker.

  7. Esther

    Ooohh, nu heb ik honger!

  8. Jessica J.

    Ik heb nog nooit een tosti in de pan gemaakt! Ahh, ziet er heerlijk uit. Liefde voor brie!

  9. rachel

    uh ik eet veel maar deze sla ik even over hihi omdat ik het niet mag en omdat het mij te zoet lijkt

  10. Kirsty

    Lijkt mij eigenlijk best lekker, dus moet ik maar eens gaan proberen!

  11. Tineke

    Ben best wel benieuwd, is niet de eerste combinatie waar in aan zou denken.