Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Mijn 5 favoriete recepten van de laatste tijd

Omdat er regelmatig gevraagd wordt naar recepten bij mijn weekoverzichten, vandaag: mijn 5 favoriete recepten van de laatste tijd! Ik deel de gerechten met je die wij thuis vaak eten en ze zijn stuk voor stuk makkelijk, snel en enorm lekker.

Leestijd

Pastasalade met aubergine & rode pesto

Met warm weer maak ik graag pastasalades: lekker fris en ook top om de volgende dag nog te eten (dus één keer koken, twee keer plezier). Deze met aubergine en rode pesto is fantastisch. Heel simpel om te maken, weinig ingrediënten en vet lekker. Als ik hem een dag bewaar, dan doe ik de parmaham er nog niet bij, dat doe ik pas bij het serveren. Je vindt hier het recept.

Gnocchi met ricotta & asperges

Wij aten nooit gnocchi, tot ik dit recept eens probeerde. Echt comfort food: romig, prettige texturen, zout en fris tegelijk, lekker vullend. Het is dit recept.

'Banh mi achtige broodjes'

Dit maken we ook regelmatig en oh, wat is dit toch heerlijk. Ik noem het expres ‘banh mi achtige broodjes’ omdat het ongetwijfeld niet zo is als hoe ze het in Vietnam maken. Ik at dit een tijd geleden bij mijn schoonzus en zwager en inmiddels hebben we onze eigen variatie erop gemaakt.

Je gebruikt witte afbakpistoletjes. Deze besmeer je met wat yoghurtmayonaise en sambal of Sriracha. Doe daar koriander bovenop.

Je doet de julienne peen in een bakje met een goede scheut sojasaus en limoen- of citroensap. Dit moet je even tien minuten laten staan zodat de sojasaus echt in de wortel trekt en hij lekker zacht wordt. De radijs, komkommer en bosui snijd je in dunne plakjes.
Bak kipfilet of vegetarische kip (dat doen wij altijd) en leg die op het broodje met alle toppings. Te simpel, te nice.

Bietenpasta met geitenkaas en pistache

Wat een plaatje is deze pasta, he? Zo mooi roze met de groene pistachenootjes. Weer zo’n topper die binnen 20 minuten op tafel staat, vol groente zit en ook nog eens mega goed smaakt. Je vindt hier het recept.

'Turkse pizza's' van Jamie Oliver

Zo, dit is echt een classic recept hier in huis, dit maken we al zeker een jaar of zeven regelmatig. De ’turkse pizza’s’ van Jamie Oliver, je vindt hier het recept. Je merkt wel: ik houd van snelle recepten, want ook dit staat zo op tafel. De combinatie van de krokant gebakken wrap met gehakt met de frisse salade en feta is top.

Ik ben me ervan bewust dat dit wel een sponsored post voor Allerhande lijkt, maar dat is niet zo, haha. Ik kook gewoon graag met Albert Heijn recepten en dit zijn stuk voor stuk toppers.

Wat zijn jouw favoriete recepten van de laatste tijd?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.