Lekker! – juni 2017

Een nieuwe rubriek! In Lekker! laat ik je zien wat ik de afgelopen maand allemaal lekker vond. Van een goed gezette koffie tot een compleet zesgangendiner en alles daartussen.

Leestijd

Als je vaak salades maakt (of als je iets lekkers zoekt om brood in te dippen) zijn deze olie en balsamico-azijn echte aanraders. De basilicum olijfolie van Stefan van Sprang vind ik zelf erg lekker bij een tomatensalade of caprese, er zit een superfrisse intense basilicumsmaak aan. De balsamico-azijn die je ziet is onze favoriet, van Acetaia Sereni. Deze balsamico heeft tien jaar gerijpt in vaten en smaakt heerlijk zoet en stroperig.

Ik houd sowieso al van Oreo’s, maar nu al helemaal nu deze Crispy & Thin variant er is. Deze is een stuk dunner en krokanter. Hmmm!

Ik denk nog regelmatig terug aan deze góddelijke crepe bij Hommage in Keulen. Het is een salted caramel crepe en de koffie was ook echt top. Ik peuzel het echt op en neem na elk hapje crepe een klein slokje koffie. Perfecte combinatie, hmm. Ik wil het weer.

Dit is echt een van mijn favoriete ontbijtjes: beschuitjes (ik houd ZO van beschuitjes) met pindakaas en muisjes. Die combinatie is echt fantastisch. Daarbij een latte en mijn ochtend kan niet meer stuk. Heerlijk.

Te goed deze lunch: een pitabroodje met aioli, tomaat, komkommer, bosui, rucola en falafel. Dit maak ik regelmatig, ook wel eens ’s avonds trouwens.

Ik zag laatst overal reclames van Magnum Double Peanut Butter. Sindsdien is dat niet meer uit mijn hoofd gegaan. Gelukkig zijn er mini’s dus daar heb ik een pak van gehaald en het is écht precies zoals je verwacht. Magnum. Chocola. Pindakaas. Oh man.

Hier kan ik zo van genieten: een VGA’tje. Of AGV’tje. Of hoe je het ook zegt. In ieder geval: aardappels, groente, vlees. In dit geval met Little Willies van De Vegetarische Slager, die zijn ook goed te doen trouwens. Ik vind bijna al hun ‘vlees’ heel erg goed, ik denk dat genoeg vleeseters het niet van echt zouden kunnen onderscheiden.

Op Terschelling bij de ZandZeeBar flatbread met gerookte makreel. Gerookte makreel is sowieso top, dat eet ik thuis eigenlijk nooit, maar op Terschelling altijd.

Ook drink ik bij de ZandZeeBar een erg smaakvolle gin-tonic: Gin Mare met Russell & Co. Tonic Water.

Ik kan écht enorm genieten van een glaasje port (of twee). Deze Warre’s Otima 10 kreeg ik vorig jaar als cadeautje en op Terschelling trokken we hem eens open. Waanzinnig lekker, vol, zoet, sterk van smaak. Vooral lekker bij blauwe kaas, maar gewoon ‘zo’ ook top. Ik drink niet snel veel alcohol, maar met port moet ik echt uitkijken, ik drink zo een fles leeg.

Nog zoiets waar je me echt voor kan wakkermaken: kroketten. Ik houd zó van kroketten. Het liefst een lekkere knapperige rundvleeskroket en dan met appelmoes… Ha! Deze at ik bij De Walvis op Terschelling, het zijn kroketjes met krab en vis en ze zijn HEERLIJK. Dat korstje is ook zo lekker dun en krokant. Hmm.

Ik schreef al over Pokebowl King, een nieuw afhaalrestaurant in Zwolle dat Pokebowls maakt. Sindsdien heb ik het te vaak besteld, ik houd zo van die ‘sushi combinaties’ en het smaakt zo lekker vers. En als je het een beetje goed samenstelt is het ook nog aardig gezond.

Ik sluit af met twee topsalades. Die met paddenstoelen at ik bij WestCord Hotel Schylge. Hij ziet er wat ‘grassig’ uit (zo noem ik salades die gewoon een hap sla zijn zonder dressing en lekkers), maar dat is hij helemaal niet. Hij zit vol smaak door een heerlijke dressing, er zitten heel veel verschillende soorten paddenstoelen in en die zijn ook nog eens echt lekker gebakken (ik denk in boter). De salade rechts is een van mijn favoriete salades om zelf te maken, de stoofpeersalade met geitenkaas. Je vindt hier het recept. Helemaal waanzinnig met uitzicht op de duinen van Midsland aan Zee…

Ik hoop dat je deze eerste editie van Lekker! leuk vond! Elke maand verzamel ik de lekkerste dingen, van kleine eetnieuwtjes tot een top ontbijtje thuis of een diner buiten de deur. Ik heb nu al zin om de volgende te schrijven – en ik heb trek…

Wat was jouw lekkerste maaltje van afgelopen maand?

Dit artikel bevat gekregen producten

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

47 reacties
  1. Daniëlle

    Wat een leuke nieuwe rubriek. Ik heb het met veel plezier (en een knorrende maag) gelezen.

  2. Jeannette

    Wauw! Daar loopt ’t water je toch van in de mond!?

  3. Nienke

    Leuke nieuwe rubriek! Ik lees hem nu terwijl ik net een maaltijd alleen op restaurant op heb! Wijntje en e reader erbij en genieten maar. Dankzij jouw artikels vind ik niet niet zielig of eenzaam, eerder stoer 😉

  4. Judith

    Heel leuk deze rubriek! Ik ben namelijk gek op eten en vind foto’s kijken van eten ook heel leuk!
    Waar komt de balsamico vandaan, heeft AH die gewoon? En oh die Magnum, goed om te weten dat er mini’s van zijn want hij lijkt me heel heftig (maar wel heel lekker).

  5. Ingrid

    Leuke rubriek Cynthia! Dit suggereerde ik laatst in een feedback formulier, leuk vormgegeven!!

  6. Claudia

    Net terug uit Spanje, dus mis de tapas en de paella. Maar dan de echte Spaanse tapas en niet de toeristenversie.

    Maar de nieuwe reis al geboekt voor eind september; Porto! Echt een aanrader. Als je er ooit heengaat moet je langs Grahams. 1 van de beste porthuizen. Vooral de tawny 20/30 jaar oud is echt super

  7. Daphne

    Wat een zalige rubriek! Longtime reader, maar is denk ik de eerste keer dat ik comment. Helemaal fan van je nieuwe website!

  8. Judith

    Wat ontzettend leuk deze nieuwe rubriek! Ik hou van jouw eettips! Kijk nu al uit naar de volgende 🙂

  9. Ellen

    Heel leuk! Ik eet tijdelijk koolhydraatarm, maar krijg superzin in die stoofpeersalade!

  10. Valerie

    Leuke nieuwe rubriek!! Heb zin in alles wat hier staat haha 🙂

  11. Loes | Gewoon iets met Loes

    Wat een heerlijke rubriek! Het enige nadeel van dit artikel vind ik dat ik nu honger heb, haha! En dat ik zin heb in port. Port vond ik altijd al lekker, maar sinds onze huwelijksreis naar Porto heeft het helemaal een speciaal plekje in mijn hart. Afgelopen weekend nam manlief nog een fles voor me mee, en inderdaad: ik moet oppassen dat ik ‘m niet zo leeg drink, zo lekker!

  12. Vera

    Jaaa toffe leuke nieuwe rubriek!

  13. rachel

    ooohh wat doe je mij weer aan haha op de Oreo’s na dan want die lust ik dus echt niet he :|, mijn lekkerste maaltje (s) van de afgelopen maand blijven toch mijn vis lunches en de truffelpasta die ik voor het eerst maakte

  14. Silkeblogs

    Wauw, ziet er allemaal supergoed uit! Nu heb ik honger…

  15. Mieke

    Wow, dit is zo’n leuke rubriek! Ik watertand!
    Heeeeeerlijk om te zien en zo veel inspiratie. Dank!

  16. Kelly

    Nu heb ik ook zin in port! Leuke rubriek dit Cynthia

  17. Mylou

    Wat een leuke rubriek! Zoveel lekkere dingen heb je gegeten. Die magnum peanut butter lijkt me echt goddelijk.

  18. Rose

    Leuke rubriek joh! Tof idee, lekker lekker…

  19. Anneloes

    Superleuke nieuwe rubriek! Krijg er trek van haha. Keep it up Cynthia!

  20. minka

    Hmmmm super leuke rubriek! Mijn favoriete eten deze maand was de Sushi van de Red Sun. En dan met name de Cripsy Tuna… kan je me voor wakker maken. Plus bij ons in de buurt weer heerlijke Franse Kaasjes gehaald en ook daar kan je mij voor wakker maken. 😛
    P.s. steak tartaar is ook echt één van mijn favo gerechten alleen vond ik de tartaar bij Caracol echt de allerbeste! 😉

  21. Lynet

    Heerlijk!! Wat een leuke rubriek. Ik kan net zo blij worden van goed en lekker eten en drinken als jij.

  22. Anouk

    Deze rubriek is top! Ik geniet altijd erg van eten dus alle eetgerelateerde tips en plaatjes zijn heerlijk om te lezen/kijken! Ook leuk om weer inspiratie mee op te doen!

  23. Nienke

    Ha, toevalliger afgelopen week op Terschelling dat zelfde broodje makreel gegeten bij de Zandzeebar en volgens mij zelfs op dezelfde bank (aan de foto van de in te zien). Super grappig! Heerlijk broodje trouwens!

  24. Britt

    Wat een leuke rubriek! Ik wil heel graag bij het Weeshuys eten, looks good! Ik kan nu al niet wachten op de volgende food-updates, houd ik van 🙂

  25. Birgit

    Leuke rubriek! Ik hou van lekker eten en mensen die enthousiast schrijven over lekker eten. Mijn favoriet van deze maand is mijn zelfgemaakte lasagne. Alleen door ernaar te kijken ben je al snel een paar kilo zwaarder, maar iedereen die ‘m al eens geproefd heeft is fan. Zo lang ik het niet te vaak maak is er niks aan de hand. Ik vind de foto’s die je van je restaurantbezoekjes maakt ook altijd prachtig! Zelf ben ik wel een vrij moeilijke eter, dus die chiquere restaurants zijn niet echt iets voor mij, maar ik kan wel van de verhaaltjes en foto’s van anderen genieten.

  26. Tamara

    Top rubriek! Ik ben net als jij de hele dag met lekker eten bezig en ’s morgens heb ik al zin in het eten van die avond haha. Lekkerste deze maand: jouw stoofpeer en geitenkaas salade. Geitenkaas voeg ik vaker toe in salades maar met stoofpeer is echt een heerlijke combinatie! Ik voeg nog extra walnoten toe, dat knapperige vind ik lekker er bij… Hoe duur is die fles balsamico azijn? Te koop bij de AH? Dan ga ik hem zeker eens halen…

  27. Meili

    Ik vind deze rubriek mag altijd blijven 🙂 Heel erg leuk en inspirerend zeker ook met de verwijzing van recepten enzo.

  28. Maud

    Owww wat lekker allemaal! Wordt ik helemaal blij van!!! Maar ff een vraagje kan je die balsamico ook in Nederland kopen?

  29. Marjoleine

    Wat een super leuke rubriek! Heerlijke dingen heb je gegeten zeg, kijk nu alweer uit naar de volgende 🙂

  30. Yvette

    Haha, wij zeggen hier thuis altijd AVG. Nou net de combinatie die je niet noemde 😉 Leuke rubriek dit, kan niet wachten op meer!

    • Liza

      Ja, precies. Wij zeggen ook AVG. Ik was mij niet eens er van bewust dat iemand anders het in een nandere volgorde zegt want ik ken in mijn omgeving (studenten en ouderlijk huis) alleen maar mensen die AVG zeggen

  31. Neo

    Och wat heerlijk allemaal,.
    Afgelopen maand heb ik toch echt het lekkerst gegeten bij mijn schoonouders thuis. De eerste keer daar. Beginnen met broodjes carpaccio tussen de middag, bij de koffie heerlijk zelfgemaakte taart en savonds aan de pasta met vis.
    Ja heerlijk.. En nu zal ik zelf ook maar gaan eten voordat de lekkere trek begint te komen.

    Ga zo door met deze heerlijke rubrieken!

  32. Angelique

    Ja super leuk rubriek! Ga zo door 😉 ik wil nu eten haha

  33. Willemse

    Wat een super leuke rubriek
    Ik heb genoten van de prachtige foto’s en goede tips.

  34. Syl

    De Zaanse mayonaise met truffel is zo lekker. Ik was laatst bij de bijenkorf en daar lagen mini tubetjes bij de kassa. Zo lekker hmmm. Truffelmayonaise is the best

  35. Joyce

    Dit vind ik nou echt heerlijk! Voor iemand zoals ik die echt ook zo hard van eten en drinken kan genieten vind ik het enorm fijn om een keertje de dingen die andere echt lekker vonden te zien. Vooral met foto! Het ziet er echt uit om de watertanden.. Vooral die crepe, dat eten bij Loods, die pokebowl.. Who am I kidding? Alles dus, haha! Echt een leuke nieuwe rubriek, Cynthia!

  36. Irene

    Kroketten met appelmoes! Die childhood pleasure is bij mij ook blijven hangen. Heerlijk! 🙂
    Leuke rubriek Cynthia, mag van mij ook zeker blijven!

  37. Cindy

    Wat een leuk item! Krijg er wel honger van! Mijn lekkerste gerecht afgelopen maand: heel simpel. Schnitzel met pepersaus op een zonnige dag op t terras. Goddelijk.

  38. Hanneke

    Deze rubriek mag zeker blijven!

  39. Kirsty

    Leuke nieuwe rubriek! Ik krijg er trek van. Dat broodje falafel zit er heerlijk uit!

  40. Fenemine

    Bij de AH heb ze van eigen merk ook olijfolie met basilicum. Heerlijk!

  41. Eline

    Wat een mega leuke rubriek! Krijg er wel een beetje honger van maar ik ben zo benieuwd naar die oreo’s en magnum met pindakaas, het klinkt allemaal zoooo lekker!

  42. Stefanie

    Dit is leuk! Inspirerend voor mij en leuk om te lezen!

  43. Lenneke

    Ohhhh, die Magnums! Heb je de Cornetto’s met pindakaas ook al gegeten? TE LEKKER. En je hebt gelijk, trouwens. Ik ben fervent vleeseter en vind de producten van De Vegetarische Slager echt héél goed.

  44. Susan

    Er is nu ook een magnum variant met kokos! Ik ben daar zo benieuwd naar.

  45. Anne-Marie

    Wat een heerlijke nieuwe rubriek. Past helemaal in mijn straatje!