Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Lekker! – juli 2017

Afgelopen maand heb ik weer zóveel lekkere dingen gegeten die ik vandaag digitaal met jou ga delen. Ik zou maar zorgen dat je geen lege maag hebt, want hier ga je honger van krijgen!

Leestijd

Buiten eten tijdens een zwoele zomeravond geeft sowieso extra smaak!

Nog steeds een favoriet hier thuis is de Jamie Oliver Turkse Pizza. Het is mega snel en simpel en smaakt zó goed! Ik probeer het elke week wel een keertje te maken. En het is helemaal lekker in onze tuin met een wijntje.

Ik drink niet zo vaak bier, maar deze Mannenliefde van Oedipus is echt top. Het is een heel frisse pale ale met wat citroengras.

Apfelstrudel eet ik bijna nooit, maar deze was echt zó lekker dat ik me afvraag waarom. Met zo’n fijn knapperig laagje eromheen, lekker veel appel en vanillesaus én slagroom. Ik at hem op een terras in Egmond aan Zee, maar hoe dat restaurant nu heette… Ik weet het gewoon niet meer! Lekker nuttig dus, deze info.

Ik kom regelmatig bij mijn uitgever op kantoor en in datzelfde pand zit De Vegetarische Slager. De ‘vorige’ PR-dame van LUSH werkt nu daar en ze appte me of ik wat paté en filet americain mee wilde om te proberen. Ik ben groot van van De Vegetarische Slager en eet regelmatig ‘vlees’ (niet vlees dus) van hun en dit broodbeleg bevalt ook echt goed. Het is bijna niet van echt te onderscheiden en smaakt gewoon fantastisch. Ik vind dat ze dat zo knap doen!

Deze curry maak je supersnel is smaakt top.

Hier kan ik nu echt van genieten: een goede cappuccino op een leuk terras mét zon. EN BOTERKOEK! O man, ik houd zo van boterkoek. Dit is trouwens bij Leuk! in Schagen.

Niet mega fotogeniek, wel mega lekker: deze ‘dolce’ pizza van Michelangelo in Zwolle. Sinds kort bezorgen zij weer (yes!) en deze is mijn favoriet. Het is een pizza met geitenkaas, parmaham en honing. Ochhh.

Aan de kust krijg ik altijd meteen zin in mosselen. Ik maak het thuis nooit omdat Willem het niet lust, maar ik moet binnenkort toch maar eens voor mezelf maken.

Een tripje naar de Hanos: ik vind dat zo leuk. En ik ben gek op augurken – wel van Kesbeke. Deze enorme pot past alleen helaas niet in onze koelkast.

Dit is een tópsalade. Je neemt slamelange (of spinazie), tomaatjes, mango, avocado, zachte geitenkaas en kipstuckjes van de Vegetarische Slager. Altijd lekker en gezond.

In juli werd ik uitgenodigd voor Waterfront Chill & Groove bij Restaurant Het Bosch in Amsterdam: zeven gangen eten aan het water, bereid door zeven verschillende sterren- en meesterchefs. Deze gerechtjes waren mijn favoriet: waterzooi met paling en Beemster lamsschouder.

Mijn favoriete dessert van deze maand at ik bij Bergen Binnen. Warmenhuizer aardbeien met merengue, mascarponecreme en ijs van witte chocola. Ook lekker om als ‘Eton Mess’ lekker door elkaar te gooien.

Met m’n vader ging ik lekker uitgebreid eten bij Mooirivier in Dalfsen. We werden uitgenodigd voor deze heerlijke avond en daar hebben we echt van genoten! Wat een fijne plek is het toch. Binnenkort lees je er meer over, ik geef dan ook een uitgebreid diner voor twee weg!

Op het Beach Food Festival op Texel waren dit mijn favoriete hapjes: een pitabroodje met lamskebab en heel veel lekkere frisse groenten (zelfs de pita werd live op het festival gemaakt) en een gestoomd broodje met ongelooflijk malse en smaakvolle pulled pork.

Lekkere koffie, zee en Willem naast me (al zie je die niet op de foto). Perfect.

Dat waren weer de lekkerste dingen van deze maand! Van een aantal restaurants waar ik ben geweest verschijnen binnenkort recensies – er kwamen wat verzoekjes of ik wat meer recensies van restaurants buiten Zwolle en Amsterdam kon doen. Dat kan! Komt eraan binnenkort. Wat waren jouw favoriete hapjes en drankjes van afgelopen maand?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.