Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Lekker! – augustus 2017

Afgelopen week at ik weer een héleboel héle lekkere dingen en ik laat je zien wat dat allemaal was. Van gefrituurde pizza tot lekkere speciaalbiertjes en paling uit het Zuidlaardermeer: proef even mee.

Leestijd

Deze Thaise curry maakte ik thuis en wat hier zo fantastisch aan is, is dat hij a) gewoon vet goed smaakt b) snel klaar is c) gezond is d) veganistisch is. Oh ja en e) ik heb er warme herinneringen aan onze vakantie in Thailand aan, waar we in Chiang Mai een kookworkshop deden en onder andere curry leerden maken.

Tip: koop bij de toko een goede currypasta. Daarmee kan je heel lang doen (het zijn grote potten voor weinig geld) en dan kan je altijd een lekkere curry op tafel zetten. Ik deed bij de groentecurry trouwens geroosterde cashewnoten en tofu, voor de textuur (en smaak, natuurlijk).

Dat biertje dat ernaast staat, Mama van Oedipus, die is ook top. Het is een hele frisse citrusachtige pale ale. Ik vind alle Oedipus biertjes tot nu toe heel erg goed, trouwens.

Over speciaalbier gesproken: ik kocht afgelopen week tickets voor het eerste Speciaalbierfestival in Zwolle! Op 30 september is dat in de Grote Kerk. Het wordt georganiseerd door Stanislaus Brewskovitch, een enorm toffe speciaalbierzaak die echt enorm veel biertjes hebben en er ook heel veel vanaf weten. Er staan vijftien brouwerijen en ik ben echt zó benieuwd! Het is helaas al helemaal uitverkocht, wel echt tof voor ze dat er zoveel enthousiasme is. Ik heb er vet veel zin in!

Ik ging naar de Kaashelden in Dalfsen om informatie in te winnen over hoe je nou een perfecte kaasplank maakt. Hierover komen binnenkort blogposts online, natuurlijk. Maar die kaas! Oooo. Het is allemaal zó LEKKER! Als er een kaasplank voor mijn neus staat kan ik écht niet stoppen.

Deze crackertjes zijn echt TOP! Mijn schoonmoeder maakte er ook nog een salsa bij van fijngesneden tomaat, knoflook, peper, zout en olijfolie. Daarin dippen maakt ze nog lekkerder. Ook lekker bij een kaasplankje.

POKEBOWL! Dit is echt mijn nieuwe favoriete eten om thuis te laten bezorgen. De smaak en het genot van sushi, maar dan zonder het gedoe en een stuk goedkoper. Ik ben echt een groot fan. Ik bestel ze bij Pokebowl King in Zwolle en ik ga nu altijd voor de spicy tuna. Die is met tonijn, komkommer, edamame, avocado, crunchy zeewier en wortel en ik neem hem dan meestal met alleen sla. De mix van sla en sushirijst is ook lekker.

In Kropswolde gingen we eten bij Waterjuffers bij de Vos, een enorm leuk restaurantje aan het Zuidlaardermeer. Heerlijk uitkijken over het water en ondertussen paling uit het meer eten. We gingen voor palingbitterballen en risottobitterballen (mijn favoriet was die met paling) en daarna gebakken paling. Fantastisch! Een aanrader als je eens in de buurt bent. Leuk: je moet met het pontje naar de overkant.

Op reis en in het vliegtuig een gin-tonic. Dat is wel heel relaxed vliegen, haha! Dit is wel mijn favoriete drankje van het moment, naast een goede wijn of een speciaalbiertje natuurlijk.

Nee, dit ziet er dus echt niet uit, vind ik ook. Het is een ‘pizza fritta’, gefrituurde pizza, wat een enorme trend is in Napels. De vulling bestaat onder andere uit kaas, tomatensaus en ham en het smaakte verrassend lekker! Hij wint het voor mij niet van de traditionele pizza – ik moest erg denken aan een oliebol met pizzasmaak – maar ik vond het lekkerder dan ik had verwacht.

Vandaag, op 1 september (dus eigenlijk hoort dit officieel niet bij de ‘Lekker!’ van augustus, maar ik vind het te leuk om niet te delen) ga ik samen met Willem eten bij het Koetshuis in Bennekom. Ik kreeg dit etentje voor mijn verjaardag en we kijken er dus als sinds mei naar uit! We blijven ook in de buurt logeren bij een B&B, ik vind dat soort mini weekendjes weg met lekker eten echt helemaal het einde. Ik kan me dan weken vooraf al vermaken met foto’s bekijken en recensies lezen op Tripadvisor en het bestuderen van de kaart. Ik ben zo benieuwd! Als jullie het leuk vinden schrijf ik er natuurlijk achteraf een verslag over. bron foto’s 

Ik ben nog steeds zo blij met onze groentetas! Je kan er hier wat meer over lezen. Elke week krijgen we een tas vol groente van een boerderij hier uit de buurt en dat is altijd zó lekker. En heel afwisselend! Met deze tas was ik echt blij, met mais, bieten, sla en courgette.

Ik vind koken meestal zó leuk om te doen. Ik houd er echt van om van een hoopje ingrediënten een lekkere maaltijd te maken. Dit is paddenstoelenrisotto en je vindt hier het recept. Blijft lekker!

Heerlijke geitenkaas eten bij Doetie’s Geiten in Friesland. Zij heeft zo’n veertig geiten, die ze zelf melkt en waar ze zelf kaas van maakt.

Aldi had een tijdje terug ijsjes met Bellini en Gin-Tonic smaak. Die zijn beide echt top! Lekker verfrissend.

Een van onze favoriete bezorgadresjes in Zwolle is Masakan Indonesia. We bestellen dan altijd 1 rijsttafel (die delen we) met wat extra kipsaté. Alles smaakt fantastisch en vers en het is niet duur.

Ook een vast bezorgadresje van ons is Sofra, een Turks restaurant die erg goede lahmacun hebben. We bestellen altijd een lahmacun om te delen met deze linzensoep erbij. Die is een beetje pittig en zó vol van smaak! Echt fantastisch.

Afgelopen week at ik voor het eerst kruudmoes, en wel in Friesland na het wadlopen. Onze gids Harm-Jan komt uit Dedemsvaart (Overijssel) en dus maakt hij wel eens kruudmoes als snack voor na de wandeling. Het is wel gek dat ik het nooit heb gehad want het is echt een gerecht dat hier in de omgeving veel gegeten wordt. Vooral vroeger werd het veel gegeten – ik had het nog nooit gehad. Het is een gerecht van gort, karnemelk, spek, rookworst, rozijnen en verse kruiden. Lekker met wat stroop. Ik vond het echt zó lekker! Dat ik dit nog nooit eerder heb gehad.

 

Willem en ik hebben een heel ander ritme: ik ben altijd veel vroeger op dan hij, ook in de weekenden. Laatst was hij een keer eerder uit bed dan ik en toen besloot hij een ontbijtje op bed te maken. Zó lief!

In Friesland drink ik dit Grutte Pier tripel biertje, hmmm! Ik houd sowieso van tripels, die zijn zo lekker vol van smaak en wat zoetig.

Augustus was ook weer een superlekkere maand! Wat was jouw favoriete maaltijd van augustus?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.