De lekkerste koffie van Zwolle

Hier en Daar

Restaurantbespreking

Als je mij vraagt: ‘Waar drink je in Zwolle de lekkerste koffie?’ zeg ik zonder nadenken: ‘Bij Hier en Daar’. Naast dat ze de beste koffie van de stad maken, zijn ze óók nog eens een toffe vintage winkel én kan je er terecht voor ontbijt, lunch, diner en borrel. Een van mijn favoriete plekjes in de stad!

Hier en Daar
Oude Vismarkt 10
8011 TB Zwolle
Kaart

Leestijd

Hier en Daar

Hier en Daar is een koffie- en wijnbar in het centrum van Zwolle, én een vintagewinkel. Oh, én Hier en Daar heeft food trucks (van bakfietsen tot een Volkswagen T1) waarmee ze met eten en drinken op evenementen staan.  Het draait om eenvoud, kwaliteit, een persoonlijke benadering en gewoon goed eten en drinken.

Een paar jaar lang woonde ik naast Hier en Daar en elke keer dat ik de eigenaar Chris sprak, was hij vol enthousiasme over wat hij doet. Zowel over de koffie als de wijn, de vintagemeubels en het contact met klanten. Hij en zijn personeel zorgen ervoor dat je je relaxed voelt en kan genieten van een fantastische cappuccino (of wat voor koffie je dan ook drinkt). Daarnaast zorgt de inrichting er natuurlijk ook voor dat je je al snel thuis voelt: er hangt een gemoedelijke sfeer.

Aan alle meubels en accessoires hangt een prijskaartje, want: alles is te koop! Chris koopt heel veel vintage meubels in die er echt top uitzien, en die kan je allemaal meenemen als je dat wilt. Op de website vind je trouwens ook een sectie waarin je de meubels en accessoires kan bekijken.

Dat ziet er toch fantastisch uit? Ik zou er zo willen wonen. Naast dat leuke interieur en de aardige mensen kan je hier – ook niet geheel onbelangrijk – dus terecht voor fantastische koffie, wijn, gebak, lunch, ontbijt, borrel, snacks… Je kan bij Hier en Daar de hele dag terecht voor waar je ook maar zin in hebt.

 

Hiervan krijg je toch meteen trek? Doe mij maar een stuk cheesecake en een cappuccino. Aanrader!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

15 reacties
 1. Julia

  Ik ben hier een tijdje geleden ook geweest maar ik was helemaal niet enthousiast. Ik vond het personeel niet gastvrij of vriendelijk overkomen. Ik was hier met een vriendin en we waren bijna de enige, maar het duurde inmens lang voordat we een kaart kregen. Onze bediener praatte zo zacht dat we hem nauwelijks konden verstaan en een lachje kon er ook niet vanaf. Ik bestelde een broodje/toast met ham en kaas. Maar het broodje was heel droog en veel te zout door de te zoute ham/kaas. Voor mij is dit geen aanrader en ik denk niet dat ik hier gauw nog eens kom. Vind het wel interessant om te lezen dat jij dit anders ervaart Cynthia

 2. Eline

  Wij zijn vorige week een weekendje naar Zwolle geweest (komen zelf uit Friesland) en hebben naar aanleiding van jouw blogposts verschillende eettentjes/winkeltjes die je aanraadde etc. bezocht! Hier en daar was er één van. Wat een geweldig leuke plek, een lekkere cappuccino gehad met warme scones (ook een aanrader!) en ik vind de inrichting zo leuk. We hebben genoten van het hele weekend, dus Cynthia: bedankt voor je tips!

  • Cynthia Schultz

   Oooo dit vind ik zo leuk om te lezen! Graag gedaan! 😀

 3. ilse

  Wij komen speciaal een weekend naar Zwolle in september, om al die leuke adresjes van jou te testen! Zie er al naaruit! (gaan ook naar Mooirivier en Aan de poel)

 4. Loes | Gewoon iets met Loes

  Oh, wat ziet dat er super leuk allemaal! En lekker, ik krijg spontaan trek! Binnenkort maar weer eens een tripje naar Zwolle plannen, zoveel leuke dingen te doen!

 5. Sarah

  Ik vind de sfeer hier er verwelkomend en gezellig uitzien en ik had dan ook hoge verwachtingen, maar de cheesecake die ik hier at was écht gortdroog. Alsof hij drie dagen geleden gebakken was en daarna niet in een koeling is gezet. Dus nu ben ik niet zo snel geneigd nog een keer terug te gaan, maar misschien verdient deze plek toch een herkansing als ik jouw enthousiasme lees!

 6. Lenneke

  Ik heb nu vakantie en ga dit dus op mijn lijstje zetten. Hier wil ik heen!

 7. Inge

  Wat grappig. Ik loop er regelmatig langs maar het trekt me op een of andere manier helemaal niet! Het eten en drinken ziet er wel goed uit ?

 8. rachel

  wauw wat een sfeer!! en gaaf dat alles te koop is daarzo 😀

 9. Matanja

  Ziet er gezellig uit!
  En dan dat gebak …. ik krijg gelijk trek!

 10. Susan

  Wat een leuk tentje zeg! Ziet er inderdaad heel tof uit.