De lekkerste koffie van Zwolle

Hier en Daar

Restaurantbespreking

Als je mij vraagt: ‘Waar drink je in Zwolle de lekkerste koffie?’ zeg ik zonder nadenken: ‘Bij Hier en Daar’. Naast dat ze de beste koffie van de stad maken, zijn ze óók nog eens een toffe vintage winkel én kan je er terecht voor ontbijt, lunch, diner en borrel. Een van mijn favoriete plekjes in de stad!

Hier en Daar
Oude Vismarkt 10
8011 TB Zwolle
Kaart

Leestijd

Hier en Daar

Hier en Daar is een koffie- en wijnbar in het centrum van Zwolle, én een vintagewinkel. Oh, én Hier en Daar heeft food trucks (van bakfietsen tot een Volkswagen T1) waarmee ze met eten en drinken op evenementen staan.  Het draait om eenvoud, kwaliteit, een persoonlijke benadering en gewoon goed eten en drinken.

Een paar jaar lang woonde ik naast Hier en Daar en elke keer dat ik de eigenaar Chris sprak, was hij vol enthousiasme over wat hij doet. Zowel over de koffie als de wijn, de vintagemeubels en het contact met klanten. Hij en zijn personeel zorgen ervoor dat je je relaxed voelt en kan genieten van een fantastische cappuccino (of wat voor koffie je dan ook drinkt). Daarnaast zorgt de inrichting er natuurlijk ook voor dat je je al snel thuis voelt: er hangt een gemoedelijke sfeer.

Aan alle meubels en accessoires hangt een prijskaartje, want: alles is te koop! Chris koopt heel veel vintage meubels in die er echt top uitzien, en die kan je allemaal meenemen als je dat wilt. Op de website vind je trouwens ook een sectie waarin je de meubels en accessoires kan bekijken.

Dat ziet er toch fantastisch uit? Ik zou er zo willen wonen. Naast dat leuke interieur en de aardige mensen kan je hier – ook niet geheel onbelangrijk – dus terecht voor fantastische koffie, wijn, gebak, lunch, ontbijt, borrel, snacks… Je kan bij Hier en Daar de hele dag terecht voor waar je ook maar zin in hebt.

 

Hiervan krijg je toch meteen trek? Doe mij maar een stuk cheesecake en een cappuccino. Aanrader!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.