Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
Asian streetfood

Happyhappyjoyjoy

Restaurantbespreking

Een tijdje geleden was Happyhappyjoyjoy een enorme hype op Instagram, jaren later ga ik er eindelijk voor de eerste keer eten. Bij dit restaurant van Julius Jaspers eet je Aziatisch streetfood uit zes verschillende landen. Ik verklap alvast: het was verrukkelijk.

Happyhappyjoyjoy
Bilderdijkstraat 158HS
1053 LC Amsterdam
Kaart
85
voor 2 personen

Leestijd

Waan je in Azië bij Happyhappyjoyjoy

In 2015 opende Julius Jaspers na het enorme succes van zijn Julius Bar & Grill het Aziatische Happyhappyjoyjoy aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam. De chef kookt graag Aziatische gerechten: altijd staat er wel een gerecht uit deze contreien op het menu. Logisch dus dat hij een restaurant wilde openen waarin je je in Azië waant.

Jaspers deed veel onderzoek, proefde vooral heel erg veel en laat Aziaten in de keuken staan. Zij weten toch wel écht hoe je die perfecte dim sum, curry of bao maakt en dat proef je.

Ik ging naar de vestiging aan de Bilderdijkstraat, maar er is er ook één in Amsterdam-Oost, aan de Oostelijke Handelskade. Als je een voet over de drempel zet, ben je in Azië. De hoge krukken, kleurrijke posters op de muren en parasols aan het plafond geven een hele unieke sfeer en achterin het restaurant waan je je in een soort Aziatische foodmarket. De keuken is open en je kan de chefs dus druk in de weer zien – ik houd daarvan.

De sfeer is een beetje chaotisch, maar dat past juist enorm bij het thema van Aziatisch straateten. Ga maar eens in Bangkok of Hanoi op straat wat eten, dat is één en al kleuren, geuren, drukte, gekte maar vooral fantastisch, vers, lokaal eten. En dat is waar Happyhappyjoyjoy voor staat.

Het Aziatische 'straateten'

Er staan maar liefst 38 gerechten op de kaart uit zes verschillende landen. Ons wordt door de zeer vriendelijke bediening uitgelegd dat vier tot vijf gerechtjes een volledige maaltijd zijn. En: het is leuk om te delen, natuurlijk.

Tijd om te gaan kiezen! Dat is echt lastig: er is zo veel! We gaan eerst voor de Bun Cha Meatballs (€7,50): Vietnamese gehaktballetjes met verse kruiden, noedels en een nuoc mam cham dip. We krijgen er toelichting bij: je pakt een slablad, daar leg je wat kruiden en noedels op. Daarbovenop je gehaktballetje, oprollen, dippen en happen! De smaak is heel fris, door de sla, de kruiden en de saus, maar de balletjes zelf hebben ook een frisse, kruidige smaak.

Dan de Kai Pao (€8), een gestoomde bun met kip, lente ui en Chinese Champignons. Dit lijkt voor ons natuurlijk heel erg op een broodje bapao, maar qua smaak en textuur is het toch echt niet te vergelijken: dit is zóveel lekkerder. Het broodje is boterzacht en heeft een topping van krokante sesamzaadjes. De vulling is zacht en kruidig en vol smaak.

Mijn absolute favoriet van de avond: de Peking Duck Bao (€5,75), een gestoomde bun met pekingeend, hoisin, bosui en wasabi-mayonaise. Dit. Was. Fantastisch. De eend is ongelooflijk mals en dat in combinatie met het superzachte broodje, de frisse mayo en bosui is fantastisch. Het water loopt me alweer in de mond.

We gingen ook voor de Hot & Spicy Shrimps (€11), grote gebakken garnalen met chili, knoflook en verse kruiden. We waren eerst een beetje bang dat deze te pittig zouden zijn (als Aziaten iets hot en spicy noemen dan betekent dat meestal dat ik er geen hap van door mijn keel krijg), maar het viel mee. Ja, het was pittig, maar niet ik-proef-hierna-niks-meer-en-ik-sta-in-de-fik-pittig. De garnalen waren lekker crunchy en de saus en groenten erbij smaakten lekker naar geroosterde chili.

We wilden ook een curry proberen, dat werd de Nyonya Chicken Curry (€11) met kip, curryblad, kurkuma, venkel en kokos. Dit is zoals curry hoort! Méga romig en een enorme bom van kruidige smaken. De kip is zo mals dat hij bijna uit elkaar valt en dat in combinatie met de plakkerige rijst: top.

Als laatste warme gerechtje gaan we voor Duck Gyoza (€6,75), gestoomde en gebakken dumplings met eend. Ik houd erg van gyoza en als ik het ergens kan krijgen bestel ik het meestal. Ik heb in mijn leven al heel wat gyoza gegeten en deze staat echt in mijn top drie. De buitenkant is een beetje plakkerig én knapperig en de vulling is wat grof, wat ik erg lekker vind. Er zit echt nog een bite in. Ik houd niet zo van gyoza waarvan de vulling bijna een pap is. De smaak is top: kruidig, maar ook fris. Wat bij veel Aziatische gerechten het geval is, eigenlijk.

Mango Bao

Als toetje delen we de Mango Bao (€7), een gefrituurde mango bao met roomijs en gekarameliseerde noten. De combi van roomijs met de knapperige bao en nootjes is echt top! Wel vond ik de bao wel héél erg vet en hij smaakte ook een tikkie naar frituurvet – wat je nooit zou moeten proeven. Een lekker dessert maar dit was wel ons minst favoriete gerechtje van de zeven.

Samen hadden we zeven gerechtjes met zes drankjes en we kwamen uit op bijna €85. Een heel prima prijs voor een avond erg lekker eten inclusief drinken! Ik nam trouwens een happyhappyjoyjoy biertje, erg lekker. Ook fijn: de koffie is goed.

Happyhappyjoyjoy: verrukkelijk, betaalbaar, aanrader

Ik ben fan! Wat is Happyhappyjoyjoy een fantastisch restaurant. Het eten is waanzinnig goed, de sfeer is heel erg leuk, het personeel is mega vriendelijk, het is niet duur en je kan er wel tien keer heen gaan en dan nog elke keer wat anders eten. Ja, dat wordt mijn missie.

Happyhappyjoyjoy is een aanrader als je van Aziatisch eten houdt. Punt. Gaan!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.