Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
Je weet zelf wat er in zit op deze manier. Voedzaam, gemakkelijk en lekker!

Gezonde eiersalade met truffel

Beleg
15
min. bereiden
15
min. totale tijd

Ik heb twee heerlijke recepten voor een gezonde eiersalade waarvan ik vandaag de truffelvariant met je deel!


Ingrediënten
8 personen
 • 6 Biologische eieren
 • 1 handje Peterselie
 • 1 snuf Zout
 • 1 snuf Witte gemalen peper
 • 2 eetlepels Magere kwark
 • 1 eetlepel Truffelolie

Bereiding

Tip: Maak extra veel en vries het in!

 1. Het is dus heel erg simpel. Je begint met het koken van zes eieren. Ik vind het zelf belangrijk dat dit biologische eieren zijn met nummer 0. Dit nummer vind je op het ei zelf, en alles hoger dan 0 vind ik zelf niet diervriendelijk genoeg. Een gemakkelijke stap die je kan zetten in dierenleed. Biologische eieren hebben geen vaste grootte, dus de tijd dat je ze moet koken kan wat variëren. Ik leg ze altijd in warm water, zet het water aan en zodra het water kookt zet ik de timer op 8 minuten. Ze zijn dan eigenlijk altijd perfect.

 2. Giet de eitjes af, laat ze schrikken onder koud water, en vaak zit er bij mij wat tijd tussen. Dit omdat ik de eitjes al in de ochtend gelijk aan zet en de salade pas voor de lunch maak. Dan zijn ze dus al afgekoeld, maar lauw kan ongetwijfeld ook. Je pelt de eitjes en ik spoel ze dan even af. Dit zodat er geen stukjes schil achterblijven.

 3. Ik snijd de eitjes in kleine stukjes (hoeft niet netjes) en dit doe ik een kom.

 4. Daar gooi ik de andere ingrediënten door. Een handje peterselie, twee lepels magere kwark, de truffel olie, peper en zout. Doe het zout wel door steeds te proeven, het wordt snel te zout.

 5. Dit roer je door elkaar en kun je in een vershoudbakje nog prima een aantal dagen in de koelkast bewaren als broodbeleg. Ik vind het heerlijk op een geroosterde boterham of rijstwafel. Het is voedzaam, je weet precies wat er in zit, gemakkelijk én heel lekker. Love it!

Leestijd

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)