Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Gemakkelijk toetje met random ingrediënten die ik in huis had

Toetje
15
min. bereiden
15
min. totale tijd

We gingen eten bij vrienden en ik bood aan om een toetje mee te nemen, maar ik had geen zin om nog naar de winkel te gaan. Dus, ik maakte dit met wat random spulletjes die ik nog in huis had. Zo kun jij denk ik ook altijd wel een variant van dit toetje op tafel zetten!


Ingrediënten
4 personen
 • 8 stuk Oreo's
 • 80 gram Frambozen
 • 30 gram Gezouten roomboter
 • 200 gram Salted caramel proteine pudding
 • 250 ml Slagroom
 • Garnering - wat je maar wilt

Bereiding

Tip: Je kan eindeloos variëren met dit concept!

 1. Op de foto staan twee puddinkjes, maar uiteindelijk heb ik er maar eentje gebruikt. De slagroom was ook iets teveel, maar een verpakking met de helft was dan weer te weinig geweest. Geen probleem, die slagroom komt wel op 😉

  Het ligt ook heel erg aan het formaat bakjes wat je gebruikt. Als je grotere glaasjes gebruikt heb je misschien meer nodig. Ik vind dit formaat echter perfect, precies genoeg voor een lekker toetje. Ik gebruik glazen bakjes waar kant en klare cheesecakes in hebben gezeten die ik bij Albert Heijn kocht ooit. Handig om te bewaren voor zulke dingen!

  Frambozen had ik in de vriezer, die moeten wel even ontdooien voor je ze kan gebruiken zoals ik nu deed 🙂

 2. Maal 8 koekjes/oreo’s fijn met een keukenmachine/magic bullet/blender en smelt gelijktijdig 30 gram (gezouten) roomboter in een pannetje.

  Dit kun je door elkaar mengen en dit mengsel verspreid je over de bakjes als bodem. Met de achterkant van een theelepel kun je dit goed aandrukken.

 3. Hierover verdeel je de inhoud van een bakje pudding. In dit geval was dit 200 gram, en precies genoeg voor vier van deze bakjes. Ik had toevallig nog caramel-zeezout smaak in huis, maar je kan hier ook wat anders toevoegen natuurlijk. Pindakaas, of een chocolademousse.

 4. Dan door naar de frambozen-slagroom. Houd vier framboosjes apart voor de garnering.

  Ik klop de slagroom eerst op, en wanneer deze stijf is gooi ik de frambozen erdoor. Als je dit kort met de mixer nog weer even mengt dan vermalen ze heel gemakkelijk en heb je leuke roze slagroom met frambozen smaak. Frambozen die bevroren zijn geweest zijn doorgaans iets slapper en zachter nog dan verse frambozen, waardoor ze extra gemakkelijk kapot zijn de mixen.

  Deze frambozen-slagroom kun je nu ook over de bakjes verdelen. Ik had hier iets te veel, maar de rest bewaar ik lekker voor door/over een bakje kwark bijvoorbeeld. Als jij een iets hoger glaasje hebt dan ik, kom je hier misschien weg met de opvulling door juist wel alle slagroom te gebruiken.

 5. Vervolgens kun je het garneren zoals je wilt. Ik typ dit artikel al rond pasen, een heel stuk eerder dan de publicatie datum, in verband met mijn verlof. Daarom had ik toevallig paaseitjes in huis die ik gebruikte voor de garnering. Een takje munt doet het ook altijd goed op dat roze, maar dat had ik niet. Gewoon een stukje chocolade of bijvoorbeeld een stukje van een kitkat o.i.d. werkt ook helemaal prima!

 6. Eetsmakelijk!

Leestijd

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)