Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Gemakkelijk bakken, met eigen creatieve draai

Ik ben een gemakkelijke bakker. Ik vind het super leuk om het gevoel te krijgen dat ik zelf een taart maak, maar ik heb eigenlijk ook helemaal geen zin in 300 stappen. Aan de andere kant vind ik de kant en klaar pakketjes ook maar saai. Ik geef wat opties om aan die pakketjes, een creatieve draai te geven!

Leestijd

Dit artikel wordt op geen manier gesponsord door de merken van bakmixen die ik nu laat zien, dit zijn gewoon de bakmixen die ik zelf het meest gebruik. 

Als eerste de roze koekenmix. Als ik deze maak vinden mensen ze sowieso altijd al heel erg lekker, ook zonder poespas. Wat ik altijd wel doe, is een klein beetje zout door de koekenmix. Daardoor krijg je een iets uitgesprokener smaak en meer contrast met het glazuur. Overigens doe ik door vrijwel elke bakmix een snufje extra zout.

Om deze bakmix op te leuken en om het zo te laten lijken dat het heel veel moeite was (haha), kun je ze bijvoorbeeld open snijden en vullen met iets. Bijvoorbeeld banketbakkers room, of een laagje jam/compote/curd. In het roze glazuur kun je gemakkelijk decoratie drukken als het nog nattig is. In het geval van de foto koos ik voor een Paaskoekje en een Paaseitje omdat ik ze met Pasen maakte. Zo kun je het hele seizoen af natuurlijk. Een Kerstkransje met Kerst bijvoorbeeld. Bij een ultieme zomervariant zou je er zelfs ijs tussen kunnen doen!

Toegegeven; ik mis de browniemix van Excellent. Deze had echt een sublieme browniemix waar alleen maar water bij hoefde en waar een witte chocolade topping al bij zat. Maar goed, deze bestaat niet meer dus dit is de next best thing.

Ideetjes voor een brownie upgrade: 

  • Met brownies vind ik het altijd heel lekker om er wat grof gemalen zeezout door te doen.
  • Je kan ook kiezen om walnoten door te roeren, voor een extra bite.
  • Wat ook lekker is; wat grof gehakte macadamia noten.
  • Een topping is ook altijd lekker en leuk. Roze ruby chocolade vind ik een hele lekkere combinatie met brownie, maar witte chocolade kan natuurlijk ook goed.
  • Je kan de brownie halveren en vullen met een laagje frambozenjam, of een pistachecrème (Lidl).
  • Als je twee pakken browniemix gebruikt, kun je ook een springvorm vullen en er een chocolade/brownie taart van maken. Deze kun je op dezelfde manier vullen of toppen als de vierkante brownie.

Wat bij mij altijd een hit is geweest, is een brownie serveren met frambozen slagroom en dat is mega gemakkelijk. Ik maak hem dan het liefst met wat gesmolten witte chocolade erop, grof zeezout erdoor heen en de frambozen slagroom ernaast.

Die maak je heel simpel:
1) Ontdooi wat diepfries frambozen (diepvries frambozen zijn ontdooit wat zachter dan verse).
2) Klop slagroom op en zoet deze naar wens, ik zoet slagroom altijd het liefst met poedersuiker zodat deze gelijk lekker oplost.
3) Klop met de mixer op het einde even kort de ontdooide frambozen door de slagroom. Hierdoor kleurt deze roze en heeft hij een lekker zuurtje wat een perfecte smaakcombinatie maakt met de chocolade van de brownie.

Ik volg OhMyFoodness heel graag op Instagram en zij heeft een boek uitgebracht met allemaal cheesecake variaties. Hierin staan echt ontelbaar veel opties om een cheesecake meer te maken dan alleen een cheesecake. Uiteraard maakt zij die cheesecake wel from scratch, maar dit artikel is voor de luie bakker haha. 
Denk aan:

  • Verse aarbeien erop met aardbeiensaus.
  • Speculaaskruiden door de bodemmix en toppen met schuddebuikjes.
  • M&M’s door het beslag en ook aftoppen met M&M’s.
  • Appeltjes en kaneel door het beslag en aftoppen met wat koekkruimels voor een appelkruimel cheesecake.

 

Deze leent zich goed om uit te breiden met wat walnoten, geraspte wortel (droog deppen) en een lekkere dikke laag creamcheese frosting. Die frosting kun je heel simpel zelf maken door wat roomkaas te mengen met wat poedersuiker. Volgens recepten online zie ik altijd mensen daar nog roomboter aan toevoegen. Dat doe ik eigenlijk nooit, maar probeer maar eens uit wat jij het lekkerst vindt.

Luuk is de grootste boterkoek fan van Nederland, dus deze maak ik ook graag. Boterkoek vind ik zelf ook altijd een hele lekkere combinatie met koffie.

Maar, ook eigenlijk weer een beetje saai. Ik maak hem vaak interessanter door er een beetje zout, macadamianootjes, stukjes gedroogde cranberry’s en stukjes witte chocolade aan toe te voegen. Daardoor krijg je een beetje een mega intense blondie. Kies dan wel voor stukjes witte chocolade die niet smelten, die kun je online of bij een bakwinkel vinden.

En tot slot deze kwarkcake. Ik vind deze echt lekker luchtig en ook langer lekker dan een gewone cake. Cake is echt op een miljoen manieren te verfraaien.
Bijvoorbeeld:

  • Voeg citroenrasp, sap en maanzaadjes toe voor een lemon poppy cake.
  • Voeg appeltjes en kaneel toe voor een appelkaneelcake.
  • Maak twee kommen en verdeel het beslag, roer door de ene helft van het beslag gesmolten kinderchocolade en maak een hele lekkere bueno-achtige marmercake door de twee beslagsoorten afwisselend in blobjes in de vorm te gieten.
  • Top de nog ongebakken cake met gehakte amandelen, halveer de cake als hij klaar is en vul hem met amandelspijs.
  • Roer stukjes Oreo door het beslag, en gooi er ook wat over de bovenkant voor een Oreo cake.

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)