Favoriete simpele recepten van de laatste tijd

De laatste tijd hebben we thuis heel wat nieuwe recepten uitgeprobeerd die erg goed in de smaak vielen. De meeste zijn supersnel en simpel, een aantal zijn heel gezond. Ik deel ze vandaag graag met je, zodat je weer wat avondeten-inspiratie hebt!

Leestijd

Het zijn bijna allemaal Allerhande recepten – het is geen gesponsorde post, ik kook gewoon graag uit de Allerhande, haha. Ik ben zelf niet zo creatief qua gerechten maken maar krijg wel vaak de vraag naar recepten, bij deze!

Twee keer pastasalade

Pastasalade met maïs en paprika

Dit is zó makkelijk en naast de peterselie en creme fraiche heb je er geen verse ingrediënten voor nodig. Het is in 20 minuten klaar en dit is ook een ideaal gerecht om ‘vooruit’ te maken. Ook vet lekker bij een barbecue als bijgerecht. Het is wat zoet van smaak en gebruik zéker het gerookte paprikapoeder, dat geeft zoveel smaak bij deze salade.

Voor 4 personen:

  • 295 gram gegrilde rode paprika’s in pot
  • 0,5 limoen
  • 125 gram creme fraiche
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder (zoet)
  • 4 eetlepels zoete chilisaus
  • 300 gram schelpjespasta
  • 340 gram maïskorrels uit pot of blik
  • 5 gram platte peterselie

Zo maak je het:

  1. Kook de pasta en spoel deze af met koud water. Laat afkoelen.
  2. Laat de paprika uitlekken en vang het vocht uit de pot op.
  3. Snijd de paprika in kleine stukjes
  4. Laat de mais uitlekken.
  5. Maak een saus van de crème fraiche, paprikapoeder, peper en zout, sap van de halve limoen, chilisaus en 2 eetlepels van het vocht van de gegrilde paprika’s.
  6. Snijd de peterselie in kleine stukjes.
  7. Meng alles door elkaar. Voila!

Het is dit recept van Allerhande.

Pastasalade met artisjok en serranoham

Ook een topper dit, wat hartiger en steviger van smaak. Ik denk dat ‘ie vegetarisch ook heel lekker is met bijvoorbeeld speckreepjes van De Vegetarische Slager.

Wat je nodig hebt voor 4 personen:

  • 3 aubergines
  • 2 eetlepels milde olijfolie
  • 300 gram saladepasta cassarecce
  • 85 gram rucola
  • 6 eetlepels rode pesto
  • 90 gram parmaham

Zo maak je ‘t:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het af onder koud water en laat afkoelen.
  2. Snijd de aubergines in kleine blokjes en bak ze in de olijfolie een minuut of tien tot ze zacht en bruin zijn.
  3. Snijd de rucola grof.
  4. Meng de pasta met de aubergines, rucola en rode pesto.
  5. Doe op het bord de in stukjes gescheurde parmaham erbij.

Zoveel smaak heeft dit! Echt top. Als je het wilt bewaren voor de volgende dag, doe dan de parmaham er vers op het bord bij.

Het is dit recept.

Lasagnette met aubergine en ricotta

Ik <3 aubergine, dat merk je wel aan deze recepten. Dit is zo simpel en er zitten zo weinig ingrediënten in dat je denkt, dit kan niet zó lekker zijn, maar dat is het dus wel. Dit staat in 20 minuten op tafel en door de ricotta en kappertjes krijgt het romigheid en extra smaak.

Wat je nodig hebt voor 4 personen:

  • 2 aubergines
  • 3 eetlepels milde olijfolie
  • 690 gram passata di pomodoro fijn gekruid
  • 500 gram verse lasagnebladen
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 250 gram ricotta

Zo tover je ’t op tafel:

  • Snijd de aubergines in kleine blokjes en bak deze in de olijfolie zo’n tien minuten tot ze zacht en bruin zijn.
  • Voeg dan de passata toe en breng dit aan de kook. Zet je warmtebron laag en verwarm het geheel nog twee minuten. Voeg peper en zout toe.
  • Snijd de lasagnebladen in vier stukken in de lengte zodat je dikke repen krijgt. Kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de pasta af en meng de pasta met saus. Verdeel het over de borden en voeg op het bord de kappertjes en de ricotta toe.

Parmezaan erbij is altijd goed!

Het is dit recept.

Onze twist op banh mi

Wij maken dit elke week wel een keer: dit is zó lekker. Het is gebaseerd op een AH recept, maar door de jaren heen hebben we het naar onze smaak aangepast.

Wat je nodig hebt voor 2 personen:

  • 4 afbak pistolets
  • een halve komkommer
  • yoghurtmayonaise
  • sambal
  • bosui
  • bosje koriander
  • 1 verpakking Kipstuckjes van de Vegetarische Slager
  • milde olijfolie
  • als je ervan houdt: kimchi

Hoe je ’t maakt:

  1. Bak de pistolets af.
  2. Snijd de kipstuckjes wat kleiner, dat eet makkelijker straks. Bak ze in de olijfolie bruin en krokant.
  3. Snijd de komkommer in dunne plakjes en snijd de bosui in kleine ringetjes.
  4. Snijd de koriander fijn.
  5. Als de pistolets klaar zijn, beleg je ze met dit feest. Kimchi maakt het nog lekkerder, dat geeft wat pit en extra textuur.

Maak dit.

Het is geweldig.

Linzensalade met warmgerookte zalm

Ook een terugkerend gerecht hier in huis, zowel voor lunch als voor diner: deze linzensalade met warmgerookte zalm.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 800 gram linzen in blik
  • 1 rode ui
  • 200 gram verse spinazie
  • 2 puntpaprika’s
  • 10 gram verse dille
  • 20 kapperappeltjes
  • 125 gram warmgerookte zalmfilet
  • 2 eetlepels Dijonmosterd
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie

Zo maak je ‘t:

  1. Snijd de rode ui in dunne ringen en hak de spinazie in grove stukken.
  2. Spoel de linzen af moet koud water en laat ze uitlekken.
  3. Snijd de paprika’s in halve ringen.
  4. Verwijder de steeltjes van de kapperappeltjes en halveer ze.
  5. Snijd de dille fijn.
  6. Maak een dressing van de olijfolie, mosterd en 2 eetlepels van het vocht van de kapperappels.
  7. ‘Pluk’ de zalm een beetje uit elkaar met twee vorken.
  8. Meng de spinazie met de linzen, paprika, kapperappels, de zalm en de dressing.

Het is dit recept, wij maken alleen wel het dubbele van de dressing omdat we dat lekkerder vinden. 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.