De Librije

Restaurantbespreking

De Librije, een van de twee restaurants in Nederland met drie Michelin-sterren, werd onlangs door de NRC bestempeld als het beste restaurant van ons land. Ik ging er laatst weer eten en vertel je graag over deze spectaculaire avond.

De Librije
Spinhuisplein 1
8011 ZZ Zwolle
Kaart
200
menu

Leestijd

De Librije

Al eerder schreef ik over het ontbijt dat je bij De Librije kan boeken. Waanzinnig en €49,50 per persoon. Mocht je een Librije-ervaring willen, maar (nog) niet zo diep in de buidel willen tasten, check dan zeker even het artikel over het ontbijt. Ik at twee keer eerder bij De Librije en enkele keren bij Librije’s Zusje, die nu niet meer in Zwolle zit.

Jonnie Boer, de chef en eigenaar van De Librije, kocht het restaurant in 1993. Hij was er al chef en zwaaide er vanaf dat moment echt de scepter. Ook in dat jaar kreeg het restaurant zijn eerste Michelinster, in 1999 volgde de tweede en sinds 2004 de derde. Daarmee zijn ze met De Leest in Vaassen het enige restaurant in Nederland met drie Michelinsterren. Jonnie en Therese Boer zijn allebei hier in de omgeving opgegroeid. ‘Een wereld van snoekbaars vangen, watermunt plukken, boleten en cantharellen zoeken en met de punter de eendenkooi in. Vindt u het gek dat we daardoor verliefd zijn geworden op al die prachtige regionale producten? Veel mensen noemen het koken met regionale producten onze specialiteit, maar wij denken eerder dat we speciaal zijn juist omdat we geen specialiteit hebben. Wanneer je kookt en bedient met hart en ziel, vanuit je gevoel, is alles immers speciaal.’ De Librije focust op authentieke streekproducten in combinatie met nieuwe kooktechnieken.

De Librije is gehuisvest in een oude gevangenis, wat je op veel plekken terugziet. De tralies voor de ramen, de dikke deuren, de lange gangen, de ‘luchtplaats’ – waar wij gegeten hebben. Met Emmy, die ook voor Cynthia.nl schrijft, ga ik een avond naar De Librije. Ze vertelde me maanden geleden dat eten bij een restaurant met een ster nog op haar bucketlist stond. Stiekem boekte ik een tafeltje en maakte ik haar logeerbed op. Als bedankje voor alles wat ze voor mij en voor dit blog doet, nam ik haar mee.

Het diner

Bij binnenkomst nemen we plek in de lounge, waar we een glas champagne bestellen. In hoog tempo komen er ‘mondvermaakjes’ op tafel. Zo snel, en ik ben zo onder de indruk, dat ik in de lounge daar totaal vergeet foto’s van te maken. Wanneer we er al drie op hebben, zegt Emmy geschrokken: ‘Je vergeet de foto’s!’ Ik geniet er zo van dat ik alleen met het eten bezig ben en alles om me heen vergeet – een goed teken.

Je moet me dan ook niet vragen wat we exact gehad hebben. Smaken als kerrie, garnaal en scheermes staan me bij, allemaal prachtig geserveerd op mooie stenen, op een vissengraat of gewoon op een kleurrijk schaaltje. Elk hapje is een smaakexplosie en een fijn (letterlijk) voorproefje van wat we gaan krijgen.

Zodra we in het restaurant zitten, maak ik wél foto’s.

Terwijl ik mij al naar de gastronomische hemel aan het begeven was komt Jonnie met de kaart. Met een kleine uitleg: bij de zeven gangen die we gaan eten mogen we vier gerechtjes zelf kiezen. Hij vult de rest aan tot een mooi gebalanceerd menu. Wat een goede manier om toch nog een beetje zelf de hand te hebben in wat je gaat eten – je wordt qua keuzes dus niet compleet verrast, maar wel een beetje. Bij Therese, die sommelier is bij De Librije, geven we aan dat we voor een wijnarrangement gaan. Ik graag een halve (anders kom ik niet meer thuis), Emmy geeft aan dat ze slecht tegen alcohol kan, maar toch wat wil proeven. Geen probleem, zij krijgt een kwartarrangement. Kleine bodempjes om toch de wijn-spijservaring te hebben.

"Gagel", rivierkreeft en ganzenlever

Er is meteen theater aan tafel: er wordt een grote zwarte kist neergezet waar algauw het deksel vanaf gaat. Het ruikt naar rook, en dat is niet zo gek, want in deze kist zijn mijn rivierkreeftjes gerookt in gagel. Gagel is een struik die onder andere in Giethoorn groeit. Je kan hem niet eten, maar je schijnt er dus wel heerlijk eten mee te kunnen roken. De rivierkreeftjes gaan uit de zwarte kist op mijn bord.

Bij de rivierkreeftjes ganzenlever, blauwe bes en wat krokante pitjes en zaadjes. De rivierkreeftjes hebben een hele zachte rooksmaak en zijn erg zacht van textuur. De combinatie met de zachte romige ganzenlever en de zoete blauwe bes en knapperige pitjes is perfect.

Hierbij drink ik een Riesling (2015) uit Zuid-Tirol van het wijnhuis Kuen Hof. Deze is fris, heeft tonen van citrus, kruiden en frisse zuren.

 

Langoustine, gember, limoenblad en gerookte eidooer

We gaan door met een ceviche van langoustine met kombucha, gember, limoenblad en geraspte gerookte eidooier. De eidooier wordt aan tafel toegevoegd en ziet er raar uit: een hard donkergeel klompje, net een stukje kaas. Door het roken krijgt de eidooier een hele andere textuur en smaak. Mijn eerste keer ceviche van schaaldieren. Waar schaaldieren normaal snel ‘zeeachtig’ smaken, is deze langoustine ongelooflijk fris! De textuur is wel zoals je van langoustine verwacht, wat stevig en knapperig. De andere ingrediënten houden het heel fris, waar de eidooier het weer iets hartigers en warms geeft.

De wijn hierbij is de Kus van Therese Cabernet Blanc uit 2015. De Cabernet Blanc-druif is speciaal gekruist zodat het ook goed rijpt in koele, vochtige klimaten zoals in Nederland. Deze is strak, fris en heeft tonen van appel, asperges en vlierbloesem.

Beekforel, paddenstoelen, sherry, amandel, maggiplant

Het blijven kunstwerken die op tafel komen. Dit is beekforel met paddenstoelen, sherry, amandel en maggiplant. Aardse smaken gecombineerd met het frisse van de beekforel en sherry. Ik was door dit gerechtje iets minder onder de indruk – ik weet niet waarom, hij knalde er niet zo in als de voorgaande twee.

De wijn hierbij is een Savennieres les Caillardieres, een volle nét een tikje zoete wijn met aroma’s van gebakken appel, rozijnen en geroosterde amandelen.

Wat Emmy en mij opvalt is dat het allemaal net een voorstelling is. Dit is niet een avond eten, dit is een avond theater. Hoe de sommelier vertelt over de wijnen, vol passie, bij elke wijn een mooi verhaal. Hoe de gastheren en -vrouwen als synchroonzwemmers zich door de ruimte bewegen en exact op hetzelfde moment een bord voor onze neus zetten. Ze vertellen wat er op het bord ligt alsof ze een toespraakje houden. We vinden het prachtig.

Gul, blauwe kaas, sparrentop, tulp

Nog een visgerechtje met gul, dat is jonge kabeljauw. Hier met blauwe kaas, sparrentop en tulp. De garing van de gul is perfect, het gerechtje fris. Dat had ik niet verwacht met blauwe kaas.

De wijn voor deze gang blijf ik je schuldig. Ik denk dat het wederom zo goed smaakte dat mijn gedachten even niet bij deze recensie lagen.

Kamper lam, rookaal en zeewier

Het piece de resistance is dit ongelooflijk mooie bordje. Wauw! Het is Kamper lam met rookaal, zeewier, koolrabi en graatjes. Die graatjes zijn gedroogd en eetbaar – wat een geweldig knapperige textuur bij de méga zachte op mijn tong smeltende lam. De combinatie lam – rookaal is een hele goede, het zoete en tegelijkertijd hartige lamsvlees in combinatie met de zachte, vette, licht zoute aal is top. Het is een heel warm, beetje winterachtig gerechtje, en de eerste met vlees.

Hierbij drink ik de Tua Rita Rossa dei Notri uit 2015, een wijn van sangiovese, merlot, syrah en cabernet. Het is een hele rijke, volle wijn. Kruidig, kersen, soepele tannines, zachte smaak.

Getoaste witte chocolade, pistache en blauwe kaas

Hoe getoaste witte chocolade zou smaken, kon ik me niet goed voorstellen. Nu weet ik het, en het is niet te dóen zo lekker. Hier in combinatie met blauwe kaas en pistache. Aan tafel is dit een klein spektakel: de blauwe kaas wordt er van hoog af bij geschept wat zorgt voor een soort ‘rook’ in de kommetjes – net als wat je ziet bij droogijs. Hoe dat nou gebeurt is me een raadsel, maar het is een waar schouwspel. En de smaak! Die getoaste witte chocolade doet me in de verte denken aan pindakaas, aan satésaus, heel vol en plakkerig, een tikje zoutig. Dat in combinatie met blauwe kaas en pistache – niet normaal. Ik zie in de hoek van het restaurant ook héél veel mooie kazen staan, de volgende keer (!) probeer ik een ‘gewoon’ kaasplankje.

De sherry hierbij is Ximenez-Spinola, een mix van 70% droge Solera uit 1964 aangevuld met 30% zoete Solera uit 1918. Heerlijk zoet en stroperig, kruidig, ik proef rozijntjes en hazelnoten. Zo lekker bij die blauwe kaas.

"DALFSEN/BANGKOK" - Wortel, gember en kokos

Het dessert: DALFSEN/BANGKOK. Een gerecht met Thaise smaken en ingrediënten uit Dalfsen. We eten het van rechts naar links. Het is heel raar, het is net alsof we een Thais menuutje eten, van soep tot curry, maar dan in de vorm van een dessert. Zoet en fris. Zo verrassend en een erg lekkere afsluiter omdat het zo licht voelt en smaakt.

We drinken hierbij een Hongaarse wijn, de Fuleky Pallas 2013. Dit is een late oogst, dat houdt in dat de druiven later worden geplukt dan voor normale wijn zou gebeuren. Hierdoor krijgen de druiven meer smaak doordat er meer mineralen uit de bodem worden opgenomen én doordat het vocht in de druif kan verdampen. Zo gaat het suikergehalte omhoog en komt er meer smaak aan de druif. Het is dus een zoete wijn die wat mineraal- en steenachtige tonen heeft.

Het zit erop. Of toch niet! Voor de koffie krijg ik nog een ‘ijskoffie’, Emmy krijgt bij haar thee een ‘ijsthee’. Het is een soort romige ijskoude koffie-mousse geserveerd op een ijszakje. Goed idee om dit voor de koffie te serveren! Bij de koffie en thee krijgen we een boomstammetje vol friandises. Hierbij zit een klein boekje waarop staat ‘SMAKEN UIT EN RONDOM HET BOS’. Er staan verschillende combinaties op, van ‘jeneverbes, citroen’ tot ‘eekhoorntjesbrood, chocolade’ en ‘klaverzuring, pijnboompit’. We mogen zelf raden welke bonbon welke smaak is… Héél speels, en ook gewoon erg lekker. De koffie is ook goed, zo stellen we het vertrek nog eventjes uit.

Gefermenteerde sinaasappel

Als écht allerlaatste hapje: gefermenteerde sinaasappel met zwarte munt en mascarpone. Iets zoet en fris, maar het heeft ook iets hartigs en ‘muffigs’ doordat de sinaasappel gefermenteerd is.

Perfecter kan niet

Van half zeven tot twaalf waren we zoet bij De Librije, maar het voelde alsof het voorbij was na een paar keer knipperen. Wat een avond vol vermaak! Zoals ik zei, dit is niet een avond eten, maar een avond theater. Het was een grote voorstelling van natuurlijk fantastisch eten, maar ook verhalen vol passie, perfect op elkaar afgestemde gastvrouwen en -heren en sommeliers. We zaten op een plek waarvandaan we geweldig zicht hadden op het hele restaurant en we hebben onze ogen uitgekeken. Hoe ze bij De Librije werken is echt op topniveau en vooral vol passie, vol plezier, met duidelijk als grootste missie om de gast een perfecte avond te bezorgen.

Dat is gelukt. We hebben van de eerste tot laatste minuut genoten. Alles was goed, lekker, verrassend, het ene hapje wat meer een smaakexplosie dan de andere, maar allemaal waanzinnig mooi, goed gemaakt, met mooie, pure en veel lokale ingrediënten. En wat een kennis bij al die mensen: je hoeft maar één vraagteken op je gezicht te hebben staan en ze leggen met plezier álles uit over wat je voor je neus hebt staan.

Maar wat kost dat nou? Ik rekende voor ons samen zo’n €550 af. Twee keer €200 voor het menu. Een keer €55 voor mijn halve wijnarrangement, een keer €25 voor Emmy’s kwart wijnarrangement. €5 voor water, €20 voor een glas champagne en €12,50 voor koffie- en theeservies. Ja, dat is echt een heleboel geld. En ik snap het als je dat bizar vindt en als je dat nooit over zou hebben voor een avond eten. Maar het is dus níet een avond eten. En als je ziet wat een kundig personeel er rondloopt, wat voor prachtige ingrediënten ze gebruiken, hoeveel handelingen er in een gerechtje zitten, ál die gangen die je voor je neus krijgt… Ik heb het met plezier en een enorme glimlach op mijn gezicht afgerekend.

Als je houdt van gastronomisch eten, en je wilt eens een astronomisch bedrag neerleggen voor een avond die je nooit van je leven zult vergeten: overweeg De Librije. Spijt krijg je echt niet.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

60 reacties
 1. Lisa

  Tof om te lezen! Je zou op Netflix eens moeten kijken naar de serie Chef’s Table. Een enorme aanrader als je het leuk vind om te weten wat het verhaal is achter dit soort succesvolle restaurants.

 2. Mary

  Wij hebben twee week geleden er gegeten exact hetzelfde menu als ik op de foto’s zie, het was inderdaad heel lekker maar ik miste de smaaksensatie die je bij sterrenrestaurant The Jane met 1 Michelin ster in Antwerpen op een hoger niveau ervaart. Qua prijs is dit ook meer dan de helft goedkoper waardoor wij het voor een 3 Michelin sterren restaurant enigzins vonden tegenvallen. Het in- en uitchecken ging ook niet zo soepel als je zou mogen verwachten. Al met al leuk om eens gedaan te hebben maar voor dat geld gaan we liever twee keer naar The Jane dan nog eens terug naar de Librije.

 3. Suzanne

  Gisteren na ons avondeten je recensie voorgelezen aan de visite. Likkebaardend! Vooral de laatste alinea heeft ons allemaal overtuigd om eens bij de Librije te gaan eten. Zelfs de grootste haute cuisine-criticus onder ons 🙂 Mooi geschreven ook. Thanks!

 4. Yolanda

  Wat een tof artikel. Je foto’s zijn prachtig en het is prachtig beschreven hoe jullie deze avond hebben beleefd. Echt heel leuk!
  De librije staat hoog op mijn to do lijstje

 5. Ash

  Ik geniet van dit soort artikelen, maar ben volgens mij de enige die hier nooit zou willen eten? ?

 6. Hanna

  Ah hou zo van dit soort artikels. Ben zelf ook echt fan van wat gastronomisch eten en heb het geluk dat mijn ouders nog grotere freaks zijn. Zo zijn we in Peru bij Central gaan eten, wat een ervaring! Als je eens in Brussel zou zijn zeker eens bij de Bouchéry gaan eten, is niet zo hoog als 3 sterren maar zéker de moeite.

 7. Lisan

  Hele leuke recensie ! En fijn dat je zo hebt genoten dat je sommige dingen vergeten bent. Ik vind dat dat erbij hoort als je heerlijk eet. Je helemaal erin verliezen.
  M’n vriend is kok, dus die is dol op eten. Wie weet als ik even n jaartje spaar kan ik hem meenemen naar de Librije als verjaardagscadeau, lijkt me onwijs gaaf

 8. M

  Moest een beetje lachen om je leuke afsluitende zin: Als je houdt van gastronomisch eten, en je wilt eens een astronomisch bedrag neerleggen…hihi;)

 9. Cherrelle

  Ik zou dit zo graag een keer willen doen. Mn vriend eet alles. Ik hou niet van vis en het valt me vaak op dat ontzettend veel gerechten vis of schaaldieren bevatten. dat weerhoud me er van om het nog niet te doen.

  • Cynthia Schultz

   Snap ik – maar je kan gewoon vooraf aangeven dat je dat niet wilt eten. Juist in dit soort restaurants is dat geen enkel probleem 🙂

 10. Madelaine

  Misschien een beetje bleu hoor, maar er wordt zo ontzettend veel vis geserveerd.. kan het ook zonder? Het lijkt mij zo leuk om een keer All out te gaan, maar vis?!

 11. Amelie

  Het ziet er fantastisch uit en het zal vast een geweldige ervaring zijn maar toch zou ik het nooit doen ook al kan ik het prima betalen. Zoveel geld voor eten neerleggen vind ik niet nodig, voor 50 euro eet ik ook lekker ?

 12. cynthia

  wauw ziet er geweldig uit! helaas kan ik dit niet betalen maar dit zou ik ook een keer in mijn leven willen doen.. 🙂 hopelijk ooit hihi

 13. Anne-Marie

  Wat een heerlijke avond. En wat leuk om er door jouw heerlijke beschrijvingen en mooie foto’s toch een beetje bij te kunnen zijn. Ik spaar echt voor dit soort luxe etentjes. Een onvergetelijke belevenis!

 14. Marloes

  Ik heb dit vorig jaar aan mijn vriend cadeau gedaan. Wat een super ervaring! En als ik jouw recentie/verhaal zo lees geniet ik weer helemaal na. Een super gave ervaring om heel af en toe op een speciaal moment in te plannen.

 15. Kim

  Leuk om te lezen als mede Zwollenaar! Ik vind dat je echt een heel mooie recensie hebt geschreven. Het lijkt net alsof je erbij bent 🙂 Ik vind het trouwens een heel lief gebaar van je, dat je dit aan Emmy cadeau hebt gedaan. Het is immers niet ‘zomaar’ eventjes uit eten. P.S. Ik hoop dat je je inmiddels weer wat beter voelt.

 16. ilse

  Wat een FEEST!!!!

 17. Leanne

  Heey Cynthia,

  Je bent laatst op cruise geweest zag ik en je was je toch al aan het verdiepen in andere cruisemaatschappijen?
  Mijn schoonouders zijn op cruise geweest met de Koningsdam van Holland America Line.
  En daar heb je dus speciale Taste of Librije avonden 😉

  (Nadeel van HAL… Héle dure cruises…… en mijn schoonouders zeiden dat het minder jong publiek op rondloopt, maar ’t is natuurlijk net wat je behoeftes zijn)

  • Annet

   Heb ik idd gedaan, betaalde $69 extra voor de “signature” dishes van de librije.
   De koks zijn daar getraind voor dat specifieke menu en ze hebben servies ed ook van de librije. Ik betaalde €895 voor all in cruise naar Noorwegen (7 dagen)met HAL dus dat valt best mee.
   Alle dranken zitten erbij als je vroeg boekt.
   Geen slechte deal als je vergelijkt met 1 avond librije al is locatie niet te vergelijken.

  • Leanne

   Ohh jeetje, mijn schoonouders waren 1700 euro p.p. incl drankjes en fooien kwijt, ook naar Noorwegen. En nog zonder de boorduitgaven :O ze hadden wel en balkonhut…

 18. marije

  Wauw wat een geweldige beleving zeg. Daar zou ik echt wel voor willen sparen.

 19. Matanja

  Whooow, wat ziet het er allemaal lekker en mooi opgemaakt uit zeg!
  Het is wel duur maar daar zou ik zeker een uitzondering voor maken, dan maar even ervoor sparen!

 20. Loes | Gewoon iets met Loes

  Dit lijkt me zo leuk om een keer mee te maken! Het is inderdaad ontzettend veel geld, maar het lijkt me dan ook echt een onvergetelijke ervaring.

 21. marleen

  Die gerechtjes zijn echt allemaal kunstwerkjes! Ik zou het zelf niet betalen omdat ik het niet heb (of wel heb maar dan de rest van de maand niet meer kan eten :’)) maar ik snap best dat als je het kan missen dit echt een ongelofelijk toffe avond uit is !

 22. Josephine

  Ah dit restaurant staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ik werk zelf ook in de horeca, weliswaar in een ‘gewoon’ restaurant maar het lijkt me geweldig om dit te beleven. Binnenkort ga ik bij Pure C eten, mijn eerste sterrenrestaurant. Mooie foto’s en fijn dat je zo uitgebreid schrijft!

  • Cynthia Schultz

   Jaaa, Pure C wil ik ook nog heen! Ben zo benieuwd hoe dat gaat bevallen.

  • Josephine

   Inmiddels ben ik er geweest! Ik vond het een mooie ervaring, zeker als je voor het eerst in een sterrenrestaurant komt. Het eten was geweldig en de wijnen die we zelf uitkozen, maar ook het wijnarrangement waren erg goed. Het personeel was onwijs vakkundig maar niet te strak of stijf. Wat ik stiekem toch had verwacht. Je kijkt uit over de zee. De buitenkant van het gebouw is niet perse uitnodigend maar van binnen is het licht en een mooi gezicht met de (half) open keuken. Zeker een aanrader!

 23. Ilse

  Super leuk om te lezen, maar ik zou er zelf niet voor kiezen. Die handschoenen doe ik vieze klusjes mee op het werk. Nee die poespas heb ik geen geduld voor en laat staan om die verhalen aan te horen waar het wel niet vandaan komt haha. En ik houd al niet van wijn. Ja dit zegt alles over mij ik weet het 😉

 24. AK

  Net als bij de artikelen over je cruise vind ik het fantastisch dat je me deze ervaring tweedehands laat beleven 🙂 Je hebt vaker over Librije geschreven en inmiddels heb je daarmee aardig wat vragen en vooroordelen t.a.v. sterrenrestaurants bij me weggenomen. Ik begrijp dankzij jouw artikelen bijvoorbeeld dat je óók betaalt voor de kwaliteit van het personeel voor en achter de schermen, voor de ruimte om je tafeltje heen, voor het vermaak en de leerervaring, de hele mikmak. Voor mij als lust-niet kindje is het niet weggelegd, maar dankzij jou begrijp ik collega’s die er fan van zijn wel stukken beter.

 25. Inge

  Bedankt, Cynthia, nou heb ik honger ?
  Wat ziet het er een geweldige ervaring uit, de passie waarmee jij dit over weet te brengen: chapeau.
  Ik wil ook al jaren bij een restaurant hier in de buurt gaan dineren (geen sterren, maar wel een ‘goed’ restaurant), maar helaas krijg ik Mn vriend niet mee, die heeft het niet zo begrepen op lang en uitgebreid tafelen, terwijl ik daar echt kan van genieten!

  • Cynthia Schultz

   Lieve reactie, dankjewel Inge! Misschien eens met een goede vriendin gaan, of gewoon… alleen?

 26. rachel

  deze staat nog steeds boven aan mijn bucketlist!!! en die word dit jaar ook echt afgevinkt!!

 27. Dionne

  Dit ziet er echt zó lekker uit, waanzinnig! Naar aanleiding van jouw artikel over het ontbijt bij de Librije wilde ik afgelopen week reserveren, maar helaas werd mij aan de telefoon verteld dat ze geen ‘losse’ ontbijtarrangementen meer serveren, omdat dat logistiek niet haalbaar meer was voor de keuken. Jammer! Dat wordt toch maar even doorsparen voor het echte werk, dus 😉

  • Cynthia Schultz

   Oooo! Wat jammer zeg. Wij gaan toevallig over twee weken, maar hebben we al een poos geleden geboekt. Nog net op tijd, dus…

 28. Marielle

  Top! Ik heb gereserveerd voor 5 december en ga er dan voor de 3e keer heen.
  Ook hebben we het ontbijt gereserveerd op jou aanraden hihi! Mocht je nog een leuke plek weten of te slapen ( niet het liberije hotel) dan hoor ik het wel!

  Krijg er al helemaal zin in als ik je recensie zo lees! En leuk dat je dessert schrijft :$ ik was de “”zeur” die een tijd terug schreef dat je toetjes thuis eet en desserts in een restaurant.( heb een lange horeca opleiding gehad waar me dit altijd aangeleerd was haha)
  Je gaf aan dat toetje zeggen/beschrijven meer bij je paste. Helemaal prima natuurlijk maar toch goed om te zien dat je voor mijn reactie open stond!

  Vind je site echt erg leuk, was het al maar nu past het ook beter bij mijn. Leven/leeftijd/leefstyle dan voorheen

  Ga zo door!

 29. Shirley

  Ik ben dol op lekker eten en snap de ervaring helemaal als ik alle foto’s zie en de verhalen lees. Maar 550 euro zou ik nooit kunnen neertellen voor zo’n avond. Wel heel tof dat je dit samen met Emmy hebt gedaan en zo onwijs genoten hebt!

 30. Rowan Chanel

  Mijn vriend en ik zijn allebei echte liefhebbers van lekker eten, ik zou hier mijn geld en tijd echt wel willen spenderen!
  Het ziet er geweldig uit.
  Ik vraag me alleen af of ze hier ook veel vegetarische gerechten hebben? Aangezien ik vegetariër ben, weet ik niet of dit helemaal aan mij besteed is?
  Super leuk in ieder geval om met je mogen mee te kijken naar deze ervaring! Jaloers 🙂

  • Angelique

   Rowan. Librije heeft vegetarisch menu voor 197. AK je kunt precies aangeven wat je wel of niet lust. Als je bv een paar jaar spaart kun je daar ook eten doen wij ook in april 2018

  • Ankie

   Ze hebben een 7 gangen groentemenu 🙂 Heb dat menu vorige week gegeten bij de Librije en het was echt goddelijk!

  • joop

   Voor veganist even ruim op tijd aan geven ik denk ongeveer drie dagen

  • Cynthia Schultz

   Ja, heel veel. En je kan natuurlijk ook om een volledig vegetarisch menu vragen!

 31. Jose

  Ja dit is de droom. En wat ben jij een topper dat jij dit cadeau doet aan Emmy. Zo lief, echt waanzinnig :).

 32. Sannne

  Het ziet er heerlijk uit!
  Behalve dan de kaviaar op die ‘handschoenen’. Wat is dat toch? Ik weet dat het hip is maar ik vind het er erg onsmakelijk uit zien.
  Misschien omdat ik handschoenen associeer met vieze werkjes die ik moet doen als verpleegkundige 😉

  Toch erg leuk je ervaring te mogen meemaken, ik zal het zelf helaas nooit kunnen betalen (is toch een reisje Terschelling met mijn dochter, wat ik écht liever doe, Hihi)

  • Chantal

   haha mede verpleegkundige hier, dat was ook mijn eerste gedachte ?

 33. Manon

  Ik ben een enorme bofkont want mijn schoonouders nemen ons in december mee naar de Librije. Ik heb er zoveel zin in! Heel leuk om jouw verslag te lezen. Zo te zien staan ons heel veel geweldige dingen te wachten!

 34. Ingrid

  ohhhh wat een héérlijk artikel! Nu heb ik helemaal zin in mijn geboekte arrangement!! 🙂 (wat pas in mei volgend jaar is, maar toch 🙂 ) ik verheug me er nu al op 😉

 35. Elsemiek

  Heerlijk Cynthia & Emmy! Ik ben benieuwd waar jou jurkje van is Cynthia? Erg mooi!

  • Cynthia Schultz

   Dankjewel, die is van Mango, maar al wel een oudje!

 36. Charlotte

  Wat een geld… En eerlijk gezegd vind ik het er allemaal helemaal niet aantrekkelijk uitzien.. Haha.. Ik ga liever een weekje all in op vakantie voor dat geld 😉 Maargoed, ieder zijn ding natuurlijk, maar ik vind het echt belachelijk voor allemaal van die kleine frutsels op je bord 🙂

  • Lou

   Een week all in voor dat geld? Vertel me waar, dan ga ik ook :’-)

 37. Frederike

  Wat weer een super leuk artikel! De liefde voor eten spat er echt vanaf. Ik word er helemaal enthousiast van.
  Waar ik wel benieuwd naar ben; ik meende dat Emmy vegetarier is; hoe werd daar het menu op aangepast en wat heeft zij voor lekkers gegeten?
  Ik ben zelf ook vegetarier dus ben heel benieuwd hoe dat is!

  • Cynthia Schultz

   Zij heeft grotendeels vegetarisch gegeten en een beetje vis. En dat was echt fantastisch, zij vond de vegetarische gerechten zelfs het lekkerst.

 38. Lenneke

  Ik denk serieus dat ik hier een keer ga eten. Het is inderdaad echt een hoop geld, maar ik heb ook een hoop liefde voor eten. Dit ziet er grandioos uit én je eet heel andere dingen dan wat je normaal thuis maakt. Dank je wel dat ik nu in ieder geval een beetje mee mocht! 🙂