Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

De Gillende Keukenmeiden

Restaurantbespreking

Bij De Gillende Keukenmeiden staat genieten bovenaan. Alles gaat om smaak, uitstraling en écht lekkere dingen. Je kan er ontbijten en lunchen maar bovenal waanzinnig lekkere taart eten of een fantastische high tea doen. Ik ging er éindelijk heen voor een lunch. Mét taart als toetje.

De Gillende Keukenmeiden
Meerminneplein 7
8011 SW Zwolle
Kaart
20

Leestijd

De droom van Gwen & Wilke

De Gillende Keukenmeiden zijn Gwen en Wilke, een stel dat veel ervaring heeft in de horeca. Een paar jaar geleden hadden zij een droom: een eigen mangerie openen waarin ze hun liefde en passie voor écht lekker eten kunnen delen. Waar ze mensen kunnen verwennen met taarten vol boter, room en suiker, met goede koffie, met een over de top goede high tea. Waar ze kunnen werken met biologische, lokale, eerlijke producten die puur van smaak zijn en waar je alleen maar meer van wilt.

Al even geleden gingen ze open, maar telkens vond ik niet de tijd om er heen te gaan, of ze waren dicht als ik wél wilde. Laatst was het eindelijk tijd voor een lunch, koffie en taart. Yes!

Zóveel lekkers!

Brownies!

Als je binnenkomt, kan je er echt niet omheen: de zoetigheid. Daar staan de Gillende Keukenmeiden echt om bekend. Hun taarten, cakes, gebakjes. Alles maken ze zelf en dat kunnen ze dus echt verdraaid goed. Het is niet normaal hoe lekker alles er uit ziet. Het leuke vind ik dat het er echt huisgemaakt uitziet. Het is niet die perfecte geglazuurde taart zonder scheurtjes en met een glanzend laagje, maar het ziet er uit als een fantastisch lekkere taart die je bij een vriendin thuis gaat eten. Dat. Heel echt! Daar houd ik van.

Ontbijt, lunch, high tea

Bij de Gillende Keukenmeiden kan je de hele dag terecht, ze zijn van woensdag tot en met zondag open. Doordeweeks en op zondag van 10 tot 17 en op zaterdag van 9.30 tot 17. Ze staan bekend om hun High Tea die ik zéker nog ga proberen, maar je kan er ook heel goed lunchen of gewoon een kop koffie of thee drinken met een stuk taart.

Ik lunchte met vriendin Aukje op een zaterdagmiddag bij De Gillende Keukenmeiden. Het was druk, maar gelúkkig was er nog een plekje voor ons. Reserveren is in het weekend, en zeker voor de High Tea, wel echt een aanrader. De mangerie is niet heel groot, maar daardoor juist heel knus: er hangt echt een huiskamersfeer. Er is veel gebruik gemaakt van vintage meubels en accessoires en natuurlijke materialen waardoor het er écht gezellig is.

De sfeer vind ik dus erg leuk en de meiden die er werken zien er allemaal uit alsof ze het méga leuk vinden om daar aan het werk te zijn. Dat is toch echt fijn! Ze zijn mega enthousiast en vragen met oprechte interesse of je de koffie, het broodje of de taart lekker vond. Toen Aukje en ik een taart uit stonden te kiezen, waar we érg veel moeite mee hadden, stond Wilke glunderend naar ons te kijken. Wat een plezier hebben die meiden!

 

 

Desembrood met pompoenpitten met avocadospread, kippendijen, tomaatjes en rucola

Even terug naar de lunch: Aukje en ik bestelden allebei een boterham met kippendijen. Het brood komt van Bas Bakt, een bakkerij uit Rotterdam (waarom niet uit Zwolle?). En dat brood is lékker! Het zijn dikke plakken desembrood met pitten of zaden op de mega knapperige korst. Het beleg mag er ook wezen. Malse gemarineerde kippendijen met een avocadospread, rucola en tomaatjes. Echt goed. Enige onhandige: de wat kleine bordjes waardoor de helft van mijn broodje telkens op tafel lag 🙂 De broodjes kostten €8,50. Aardig prijzig voor een broodje, maar het smaakte dan ook wel echt lekker.

Cheesecake met citroenmeringue

Als toetje deelden we een cheesecake met citroenmeringue. Och. Het was de juiste keuze, want dit was echt waanzinnig lekker. Ik houd erg van citroenmeringuetaart, maar óók van cheesecake, dus die combi is voor mij top. De cheesecake was stevig en smeuïg en het citroenschuim gaf hem een heerlijke zoete frisheid. Zo. Wat heerlijk. En goed dat we hem deelden: hij valt zwaar. De koffie is trouwens ook erg lekker bij De Gillende Keukenmeiden.

Laatst ging ik voor de tweede keer naar De Gillende Keukenmeiden en toen nam ik deze pindakaas-cheesecake. Niet te doen: zo lekker.

De Gillende Keukenmeiden: top voor zoetekauwen

Mijn verwachtingen werden ingelost. Wat is het léuk en lekker en vol passie bij die meiden! Echt mega leuk. De prijzen vind ik een tikje aan de hoge kant, maar ik betaal het graag, wetende dat er biologische producten gebruikt worden, dat alles met de hand gemaakt wordt, dat de meiden het met zoveel passie en plezier doen én bovenal omdat het alles ongelooflijk goed smaakt. En De Gillende Keukenmeiden hebben een verschrikkelijk hoge gunfactor.

Als je houdt van zoetigheid, taart, gebak, koffie en gezelligheid en je bent in Zwolle (of in de buurt) dan vind ik dat je echt naar deze mangerie moet. Ik weet wel dat het voor mij een standaard hangout gaat worden. Ik heb zo mijn vaste plekjes waar ik graag koffiedrink of met mijn laptop ga werken en bij deze zit De Gillende Keukenmeiden daar zeker bij.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.