Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Cocolo Ramen

Restaurantbespreking

Begin dit jaar at ik in New York mijn eerste ramen ooit. Dat was om over naar huis te schrijven en dat deed ik dan ook. Laatst in Berlijn nam ik Willem mee naar de plek waar hij zijn eerste ramen zou eten: Cocolo Ramen. En dat was fantastisch!

Cocolo Ramen
Paul-Linke-Ufer 39/40
10999 Berlijn
Kaart
10
voor een kom ramen

Leestijd

Cocolo Ramen

Toen we laatst een paar dagen in Berlijn waren, gingen we natuurlijk op zoek naar een leuk plekje om te eten. Normaal gesproken ben ik degene die hele lijsten met hotspots heeft, maar Willem was me voor en kwam met Cocolo. Cocolo Ramen zit zowel in Charlottenberg als in Kreuzberg in Berlijn. De keuze was snel gemaakt, want ik werd in New York enorm verrast door mijn eerste keer ramen bij Ivan Ramen en sindsdien raak ik er niet over uitgepraat.

Cocolo is énorm populair, ze hebben honderden mega positieve reviews op zowel Tripadvisor en Google en toen we ’s avonds bij het filiaal in Kreuzberg aankwamen stond er een lange rij en zat het restaurant én het terras buiten ramvol. Reserveren is niet mogelijk, maar we móesten ons portie ramen, dus we besloten in de rij te gaan staan. De rij loste enorm snel op, want als stel word je gewoon gezellig bij anderen aan tafel gezet. Geen probleem – Tokio-stijl!

Cocolo Ramen - het eten

We gaan zitten aan een tafeltje tussen twee andere stelletjes in in de erg gezellige tuin. We beginnen met een Asahi-biertje en bestuderen de kaart. Er zijn zeven soorten ramen die qua prijs variëren van €8 tot €10, wat ik niet duur vind. Daarnaast zijn er ook elf voorgerechtjes. Wij besluiten gyoza te bestellen (daar staat Cocolo bekend om) en de Eringi.

Eringi is een soort paddenstoel die veel gegeten wordt in Japan. In dit gerechtje is ‘ie ingelegd en daardoor vrij zuur. De textuur is wat rubberachtig, het doet me bijna denken aan de textuur van inktvis. Het is ietwat taai en stevig en de smaak is dus licht zuur, fris en zout en er zit een kleine bite aan door de sesamzaadjes. Niet iets waar ik een bord van leeg zou eten, maar ik vind het erg goed smaken en ik heb nog nooit eerder zoiets gehad.

Dan de gyoza, dit zijn gebakken pasteitjes gevuld met vlees en groenten. Deze zijn echt perfect. Lekker krokant aan de buitenkant, maar ook zacht en mals aan de andere kant (de kant waarop ze niet gegrild zijn). De vulling is mals, vol van smaak en ook fris. Ik ben sowieso al gek op gyoza en deze waren echt helemaal top.

Willem en ik gaan beide voor de Tonkotsu ramen met gepocheerd varken, buikspek en ei. Het ziet er zo lekker uit en zo ruikt het ook. De bouillon is onwijs smaakvol, lekker hartig en vrij zout. Het geeft het hele gerecht enorm veel smaak! Er zitten twee soorten noodles in: de zwarte platte noodles zijn wat harder en steviger, de witte dunne noodles zijn lekker zacht. Er zit een enorm stuk buikspek in de ramen, toen ik het zag was ik bang dat het taai zou zijn, maar het smelt meteen als ik er een hapje van neem. Het is zowel knapperig als boterzacht en het is bíjna draadjesvlees. Verder zitten er ook plakjes varkensvlees in, wat het precies is weet ik niet, ik vind het ook iets droog. Het eitje smaakt er goed bij en de bosui geeft het lekker veel frisheid. Er zit ook een velletje nori (zeewier) in, dat vind ik er zelf echt goed bij smaken, lekker zout en een beetje krokant. Wel had ik het zelf prettiger gevonden als alles in kleine reepjes of stukjes was gesneden. Nu hapte ik elke keer een stukje van het buikspek af of van de plakjes varkensvlees en dat eet gewoon niet zo handig. Liever pak ik met mijn stokjes zowel noodles als een stukje buikspek als wat bosui en wat nori en dat ging niet zo gemakkelijk.

Deze kom ramen is enorm vullend en ik krijg hem dan ook niet helemaal op, bij Willem wordt de kom tot de laatste druppel leeg gelepeld. Ik was blij voor Willem, want dit was een fantastische eerste ramen-ervaring!

Voor twee biertjes, twee voorgerechtjes en twee ramen betalen we €36. Wat mij betreft een heel prima prijs voor zulk goed eten.

Als je in Berlijn bent en je houdt van Aziatisch eten en/of je wilt graag ramen eten of voor de eerste keer proberen: Cocolo is wat mij betreft een méga aanrader. Je kan niet reserveren, dus je moet op goed geluk naar het restaurant komen, maar geloof me: het is het wachten waard.

Ik ben trouwens heel benieuwd naar goede ramenzaken in Nederland. Laat het me weten als je tips hebt!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.