Bloemkool uit de oven/Airfryer

Bijgerecht
25
min. bereiden
25
min. totale tijd

Ik ben sowieso al gek op bloemkool, maar uit de oven of Airfryer is het nog véél lekkerder. En helemaal als je een beetje moeite doet met wat lekkere kruiden. Vandaag deel ik graag mijn veelgevraagde recept voor je voor geroosterde bloemkool!


Ingrediënten
3 personen
  • 1 bloemkool
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • 1 snuf zout
  • 2 el olijfolie

Bereiding

Tip: Je hoeft de bloemkool niet te koken voor je hem in de oven of Airfryer doet.

  1. Verwarm de gewone oven voor op 200 graden. Als je de Airfryer gebruikt, ga dan voor 185 graden.

  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Was deze.

  3. Meng de olijfolie met de kruiden. Doe de bloemkoolroosjes in een kom en meng het kruidenmengsel met de bloemkool.

  4. Gebruik je de Airfryer? Rooster dan de bloemkool ongeveer een kwartier. Als je de gewone oven gebruikt, ga dan voor een 25 minuten tot een halfuurtje.

Leestijd

Eet smakelijk! Lekker als bijgerecht, maar ook prima als snack.

Deze manier van bereiden in combinatie met de kruiden geeft de bloemkool een totaal andere smaak dan wanneer je hem kookt. Erg lekker en super smaakvol! Lekker bij aardappels uit de oven of gewoon zo uit het vuistje, op de bank met Netflix. Maak jij weleens bloemkool klaar in de oven?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

11 reacties
  1. Leonoor

    Van gekookte bloemkool met een sausje gruwel ik echt. Maar dit ga ik zeker proberen!

  2. Truusje

    Oeh, dat lijkt me heel lekker! Ga het vanavond proberen!

  3. Aranka

    Ooh dit ziet er echt lekker uit! Wordt het uiteindelijk ook zacht zoals het gekookt is of blijft het gewoon hard?

  4. Roos

    Het ziet er lekker uit. Ik denk dat ik sneller zulke gerechten maak in een airfryer. Ik maak ook vaak zoete aardappel patat! Leuk recept:)

  5. Anke

    Ziet er heerlijk uit! Ik heb geen airfryer, maar in de oven lijkt het me ook te moeten lukken 🙂

  6. Birgit

    Ik ben eigenlijk helemaal geen fan van bloemkool, at het vroeger altijd rauw als mijn familie gekookte bloemkool at (mijn moeder hield dan altijd wat apart voor mij). Deze manier van bereiden zou ik wel eens willen proberen nu we een airfryer hebben, misschien dat ik het zo wel lust.

  7. rachel

    hey dat lijkt mijn recept wel 😀 het is heerlijk he!! ik maak het zowel in de oven als AF, meestal in de oven want ik en de af zijn toch nog geen vrienden

  8. Kelsey

    In de oven moet ik regelmatig het eten omscheppen wat ik soms irritant vind (met blokjes/frietjes… het werkt niet helemaal lekker). Hoe zit dat met een airfryer? Ik zou om die reden er best graag een willen, mits ie ook makkelijk schoon te maken is. Kan iemand mij dit vertellen? 🙂

    • rachel

      in de AF ook even omscheppen 😉

  9. Audrey

    Ik vind bloemkool uit de oven echt superlekker inderdaad, maar ik heb me nog nooit zo uitgeleefd met kruiden, dus dit recept ga ik zeker eens proberen!

  10. Lisa

    Fijn recept en mooie foto. Eigenlijk kunnen dan veel oven-groentes in de airfryer, leuk! Ik ga het proberen, dank je wel!