Bloemkool uit de oven/Airfryer

Bijgerecht
25
min. bereiden
25
min. totale tijd

Ik ben sowieso al gek op bloemkool, maar uit de oven of Airfryer is het nog véél lekkerder. En helemaal als je een beetje moeite doet met wat lekkere kruiden. Vandaag deel ik graag mijn veelgevraagde recept voor je voor geroosterde bloemkool!


Ingrediënten
3 personen
  • 1 bloemkool
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • 1 snuf zout
  • 2 el olijfolie

Bereiding

Tip: Je hoeft de bloemkool niet te koken voor je hem in de oven of Airfryer doet.

  1. Verwarm de gewone oven voor op 200 graden. Als je de Airfryer gebruikt, ga dan voor 185 graden.

  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Was deze.

  3. Meng de olijfolie met de kruiden. Doe de bloemkoolroosjes in een kom en meng het kruidenmengsel met de bloemkool.

  4. Gebruik je de Airfryer? Rooster dan de bloemkool ongeveer een kwartier. Als je de gewone oven gebruikt, ga dan voor een 25 minuten tot een halfuurtje.

Leestijd

Eet smakelijk! Lekker als bijgerecht, maar ook prima als snack.

Deze manier van bereiden in combinatie met de kruiden geeft de bloemkool een totaal andere smaak dan wanneer je hem kookt. Erg lekker en super smaakvol! Lekker bij aardappels uit de oven of gewoon zo uit het vuistje, op de bank met Netflix. Maak jij weleens bloemkool klaar in de oven?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.