Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Bij Hartje Zwolle

Restaurantbespreking

Ongeveer anderhalf jaar geleden werd Loetje aan de Kade omgedoopt tot Bij Hartje Zwolle. Een nieuwe stijl, qua uitstraling en interieur, maar vooral qua eten. Bij Hartje Zwolle kan je je helemaal uitleven met plankjes vol kleine gerechtjes. Ik ging er lunchen!

Bij Hartje Zwolle
Burgemeester Drijbersingel 67
8021 JB Zwolle
Kaart
15
voor een lunchplank

Leestijd

Bij Hartje Zwolle

Loetje aan de Kade was een begrip in Zwolle, maar moest door verwarring met de Loetje-keten in Amsterdam noodgedwongen haar naam veranderen. Eigenares Jessica besloot het grondig aan te pakken: alles werd anders. Januari 2016 opende het restaurant opnieuw haar deuren met een heel nieuw concept. Bij Hartje Zwolle eet je van plankjes. Je stelt je eigen ontbijt, lunch of brunch samen met allemaal kleine gerechtjes die ongeveer tussen de €2 en €4 kosten.

De inrichting is een tikje oubollig met veel bruin, maar het is wel erg gezellig en knus.

Bij Hartje Zwolle is elke dag open, op maandag en zondag van 11 tot 18, op dinsdag van 10 tot 18 en op woensdag t/m zaterdag van 10 tot 20. Je kan er dus ontbijten, brunchen, lunchen, borrelen en van woensdag tot en met zondag ook dineren. Voor het diner zijn er grotere gerechten dan de rest van de dag, al kan je ook een proeverij bestellen.

Een plank vol lekkers

Op tweede Paasdag ging ik met een bevriend stel lunchen Bij Hartje Zwolle. Ik hoorde er al zoveel over, dat het zo lekker en leuk zou zijn! Ik was dus erg benieuwd.

De bediening legt duidelijk uit hoe het concept werkt: je bestelt zo’n drie tot vier gerechtjes per persoon en die krijg je op een grote plank op tafel. Dat kan je in één keer doen, maar je kan ook in twee of drie keer bestellen.

Eerst koffie! Die ziet er heerlijk uit én smaakt ook erg goed

We besloten in twee rondes te bestellen! Het kiezen was nog moeilijk, de kaart is echt uitgebreid en staat vol lekkers, van (warme) broodjes tot soepjes, salades, eiergerechten, yoghurtjes en zoete lekkernijen. De prijzen zijn net als de gerechtjes klein: tussen de €2,85 en €4,50.

De eerste plank ziet er uit om meteen op aan te vallen en dat doen we dan ook. Je ziet een warme croissant met brie (€3), een salade met gamba’s en taugé (€3,50), een Italiaanse tosti focaccia (€3), hotdog van Brandt & Levie (€4), een huisgemaakt hamburgertje (€4) en een broodje carpaccio (€3).

Moet je ook zien hoe kleurrijk het er uitziet! Leuk met die eetbare bloemetjes.

Ik neem eerst mijn salade met gamba’s en taugé. Er zit ook mango en witlof in en het smaakt fris en zoet, de gamba’s zijn warm, vol van smaak en lekker kruidig. Wat een lekkere salade!

Hoe lekker ziet de mini hotdog eruit? Net zo lekker als ‘ie smaakt. De worst is van Brandt & Levie en die is sappig en de buitenkant lekker knapperig. De chipotle saus is er erg lekker bij en het broodje is zó zacht!

We gaan voor de tweede ronde. Je ziet ook meteen dat we meer trek krijgen in de guilty pleasures. Je ziet bananabread (€3,25) , een tosti ham & kaas (€2,85), twee keer bitterballen met Zwolse mosterd (€3,75), een cherry cheesecake (€3,25)  en coconut pancakes (€3,25).

De bitterballen zijn gewoon zoals bitterballen horen te zijn: lekker knapperig en vol met rijk ragout. De coconut pancakes zijn als afsluiter top: ze zijn lekker fluffy en dik en smaken goed naar kokos. Vanbinnen wel een tikkeltje te zacht, maar erg lekker met de banaan.

Bij Hartje Zwolle - conclusie

Mijn hoge verwachtingen van Bij Hartje Zwolle werden echt ingelost. Die planken zijn zó leuk. Ik houd er erg van om allemaal kleine gerechtjes te eten en zo verschillende dingen te proeven, daarom houd ik ook zo van sushi en tapas. Het is ook gewoon zo gezellig om met elkaar van zo’n plank te snaaien! Daarnaast is het eten ook gewoon écht lekker. Het is simpel maar heel erg goed. Met liefde bereid, zoals ze zelf zeggen.

De prijzen vallen ook alles mee! Zonder drinken was mijn lunch €14,50 voor vier kleine gerechtjes. Niet duur! Er kwam nog wat bij voor mijn cappuccino en twee glazen witte wijn. De bediening is jong, maar enthousiast, vrolijk (echt het belangrijkste!) en kundig.

Wat mij betreft is Bij Hartje Zwolle echt een aanrader. Het eten is gewoon heel erg lekker, het concept van een plank met allemaal kleine gerechtjes echt top en de bediening doet het goed.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.