Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Bergen Binnen

Restaurantbespreking

Laatst was ik voor het eerst in Bergen: wat een ontzettend leuk dorp vol leuke winkeltjes en restaurants. Met mijn ouders en broer ging ik eten bij Bergen Binnen, een restaurant buiten het dorp met een prachtig terras.

Bergen Binnen
Breelaan 130
1861 GH Bergen
Kaart
35
voor 3 gangen

Leestijd

Bergen-Binnen

Je moet de zon er maar even bijdenken bij bovenstaande foto – dan ziet het terras er ook ineens een stuk gezelliger uit. Gelukkig konden we tijdens de regen ook nog prima buitenzitten omdat het terras goed overdekt werd met grote parasols. Restaurant Bergen Binnen is elke dag vanaf tien uur open (en tot twaalf uur kost een kop koffie of the maar €1,50!)  en je kan er goed lunchen, borrelen en dineren. Je kan hier zowel een simpel hoofdgerecht bestellen tot uitgebreid viergangen dineren én op maandag is het Lobster Monday: je krijgt dan een hele gegratineerde kreeft inclusief salade en friet voor €25. Voor oesterliefhebbers is Bergen Binnen ook een aanrader: ze hebben een speciale oesterbak waardoor je ze mega vers op je bord krijgt.

 

 

 

Wij zaten buiten op het mooie terras, maar binnen is het ook érg gezellig en knus ingericht.

We reden al een paar keer langs het restaurant en online krijgt Bergen Binnen goede reviews, tijd om zelf te gaan ontdekken of die verwachtingen worden ingelost.

Eten bij Bergen Binnen

Ik at met mijn ouders en broer bij Bergen Binnen. We gingen allemaal voor drie gangen a la carte, maar je kan ook voor €32,50 een driegangen keuzemenu bestellen. Wij gingen voor de iets minder voordelige optie en kwamen uit op zo’n €35 – €40 voor drie gangen per persoon.

We krijgen voor het eten een kleine amuse: een crackertje van zeewier met dungesneden rauwe tonijn, wasabimayonaise en sesamzaadjes. Zout, fris en knapperig. Goed om mee te beginnen!

De voorgerechten! Mijn vader neemt de steak tartare met gepocheerd ei, picalillymayonaise en chips van violet aardappel (€11,75). Een steak tartare zoals ‘ie hoort! Goed aangemaakt en daardoor is het vlees al lekker vol van smaak, met lekker krokante texturen en zure mayonaise van picalilly.

Ik ga voor de gebakken coquilles met risotto, creme van tuinerwtjes, hazelnoten, notenolie en beurre blanc (€13,50). Zo vind ik coquilles het lekkerst: kort gebakken en nog rauw van binnen. De garing is heel goed en alles wat erbij op het bord ligt maakt de coquilles nog lekker. De combi met hazelnoten is waanzinnig!

Mijn broer gaat voor een traditionele carpaccio met truffelmayonaise, pecorino, rucola en pijnboompitjes – daar kan je niet veel verkeerd aan doen! Heerlijk. Mijn moeder heeft een soep van de dag, een mooie fel oranje pompoensoep die ook erg goed smaakt.

 

Met de hoofdgerechten gaat iets mis: de eigenaar komt ons vertellen dat ze per ongeluk niet zijn doorgegeven en dat het daardoor nog wat langer gaat duren. We krijgen uitgebreide excuses en later nog een drankje op het huis. Foutje kan gebeuren en ze lossen het héél netjes op. Geen probleem, dus!

De hoofdgerechten van mijn ouders en broer: saltimbocca van kalfslende met parmaham, salie, ratatouille, crème van topinamboer en fondant aardappel (€23). Dit vind ik echt een heel compleet gerecht met lekker veel groente! De garing van de kalfslende is goed en door de parmaham smaakt het geheel lekker knapperig en zout. Je ziet ook een Black Angus tournedos met friet, seizoensgroenten en rode wijn- of pepersaus (€26,50), die gewoon is zoals ‘ie moet zijn. Lekker sappig, mals, smelt op de tong.

Mijn hoofdgerecht is de minst fotogenieke van de drie, maar de smaak is gelukkig heel erg goed. Het is gebakken zeewolffilet (die niet zichtbaar is) met daarbovenop ravioli gevuld met gevogelte en truffel, roergebakken wilde spinazie, Parmezaanse kaas, bundelzwammetjes en beurre blanc (€22,75). Er lig héél wat op mijn bord en álles smaakt te gek. Lekker veel spinazie (ik houd ervan als bij een gerecht genoeg groente zit) en die ravioli! Je maakt me gewoon echt heel blij met de combinatie ravioli en truffel. Fantastisch. Het is wel een vrij groot gerecht, er ligt veel op mijn bord, maar dan zeg je als rasechte Hollander: liever teveel dan te weinig.

 

Maar je weet wat ze zeggen: er is altijd plek voor een toetje. M’n vader en ik gaan allebei voor de aardbeien romanoff met merengue, Warmenhuizer aardbeitjes, mascarponecreme en ijs van witte chocola (€7,75). Oh, ja. Dit is my kinda dessert. Alles ligt op dit bord. Zoet, fris, zuur, zacht, knapperig, stevig, chocola, aardbei… Precies waar ik op had gehoopt. Zalig.

Wat hebben wij een topavond gehad bij Bergen Binnen! Een heerlijk terras, echt héél goed eten, goede prijzen en heel vriendelijke mensen. Met zijn vieren waren we ongeveer €180 kwijt inclusief drankjes en koffie. Niet goedkoop maar ook absoluut niet duur als je ziet wat je hier eet. Wat mij betreft is Bergen Binnen echt een aanrader als je in de buurt van Bergen bent. En ook als je er niet in de buurt bent – ik zou er best een stukje voor rijden en ga zelf zeker nog eens.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.