Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

5 tips om voedzaam te ontbijten

Voedzaam en energiek je dag starten is hártstikke fijn. Ik doe dat door zo vaak mogelijk voedzaam te ontbijten en daarna lekker te gaan sporten of wandelen. Doordat ik me goed voorbereid is het een makkie om elke dag voedzaam én lekker te ontbijten. Vandaag geef ik je mijn 5 tips om dit te doen.

Leestijd

1 Houd het simpel en makkelijk

Ja even serieus, wie heeft ’s ochtends tijd om banaan-eiwit-havermout-spelt-pannenkoeken te staan bakken? Of om een omelet met 9281 gram groenten te maken?

Niet veel mensen, dus niet gek dat jij daar ook geen tijd voor of zin in hebt.

Maak het jezelf dus zo makkelijk mogelijk. Zo makkelijk dat het eten van dat voedzame ontbijtje een no brainer wordt. Zorg dat je dingen voorbereid, klaarzet en dat je gewoon voedzame dingen in huis hebt die voor het grijpen liggen.

2 Bananenbrood bakken & invriezen

Ja, dat bananenbrood van mij is toch een blijvertje. Al jaren maak ik bijna elke zondag een bananenbrood. Die snijd ik in plakken en vries ik in. ’s Avonds haal ik een plak uit de vriezer zodat ik de ochtend erna een heerlijk ontbijt heb. Beetje pindakaas erop, kop koffie erbij, héérlijk. Je vindt hier het recept.

3 Overnight oats (of andere ontbijtjes die je 's avonds maakt)

Mijn overnight oats zijn ook altijd een succes hier, ik maak ze vooral in de zomer regelmatig. Elk ontbijtje dat je kan voorbereiden is natuurlijk top, dan hoef je het alleen nog maar uit de koelkast te pakken. Hoe ik overnight oats maak:

  • 30 gram havermout
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 geprakte banaan
  • gehakte nootjes (bijv amandelen)
  • 250 ml amandelmelk
  • als je eiwitten wilt toevoegen, kan je er een schepje eiwitpoeder bij doen.

Dat even mengen en in de koelkast zetten. De dag erna heb ik een lekker fris en voedzaam ontbijtje.

Je kan natuurlijk ook iets anders de dag vooraf maken, denk aan…

  • een omelet met lekker veel groenten
  • breakfast burritos
  • breakfast enchiladas
  • gezonde muffins

4 Oot Granola

De truc om voedzaam te ontbijten is natuurlijk ook dat je ECHT héérlijke dingen in huis hebt die je kan eten. Ik ben helemaal gek op de Poppy Lemon Seed granola van Oot en daar kan ik helemaal naar uitkijken. Magere kwark of Griekse yoghurt erbij, wat vers fruit, zó lekker.

Via mijn link krijg je je eerste maand Oot met €7 korting. Dikke tip, want het is zó lekker, voedzaam en bevat 55-90% minder suiker dan supermarktgranola’s. En het smaakt alsof je het zelf thuis gebakken hebt.

5 Denk simpel: toast met banaan & pindakaas?

Het kan echt zó simpel zijn. Je hoeft niet per se iets te bakken of voor te bereiden om voedzaam te eten. Lekker volkorenbrood roosteren en dan pindakaas en banaan erop: top ontbijt wat mij betreft. Je hoeft geen picture perfect instagram-ontbijtjes te maken, hoor. Als je maar goed voor jezelf zorgt.

Affiliate

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.