Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Rare dingen die ik vaak meeneem op reis

Laatst deelde ik items die ik altijd meeneem op reis, mijn echte essentials. Vandaag deel ik de wat meer rare dingen die ik vaak meeneem op reis. Dingen waarvan jij misschien denkt: huh…. neem je dát mee?

Leestijd

Lees hier mijn blog over mijn must have reis items.

De items in deze blog die je nu leest zijn wel alleen dingen die ik meeneem als ik daadwerkelijk veel spullen mee kán nemen – bijvoorbeeld als ik met de auto ga, of als ik een grote koffer meeneem. Als ik minder ruimte heb, zijn dit ook wel de eerste dingen die ik thuis laat. Alleen het kaartendeck gaat wel mee, ik heb een klein reisdeckje, die neemt niet zoveel ruimte in als andere kaartendecks.

Filterhouder, filters en koffie

Je ziet hier linksonder de Clever Drip.

Als het even kan, neem ik mijn eigen ‘koffieapparaat’ mee. Het is niet echt een apparaat, het werkt niet op stroom, maar ja, hoe noem je dat anders. Ik heb voor op reis een ‘Clever drip‘, dat is een filterhouder met een ‘druppelstop’ erop. Ik kan de koffie daarin dus lekker even laten trekken voor ik hem op een kopje zet en door laat lopen. Een topding dat ik al jaren veelvuldig op vakanties gebruik. Niks lekkerder dan op mijn eigen kamer/balkon/tuintje/huisje/appartement een goede kop koffie te drinken. De koffie die ik hiermee zet is ook altijd superlekker, niet bitter.

Ja, ik neem dan dus ook zelf filters en koffie mee. En als ik weet dat er geen waterkoker is, heb ik ook een reiswaterkokertje die zo in de koffer kan.

Een kaartendeck

Dit is het uitlegboekje bij The Wild Unknown Pocket Animal Spirit Deck.

Elke dag, voor of nadat ik in mijn dagboek schrijf, trek ik een kaartje. Ik heb meerdere kaartendecks, de een is bijvoorbeeld met dieren, de andere met planten, en ik heb er nog een met allerlei affirmaties erop. Ik trek zo’n kaart soms met een heldere vraag of probleem in gedachten, soms is het puur ’ter inspiratie’ voor de dag. Wat ik vervolgens met de informatie die bij zo’n kaart hoort doe, verschilt per dag.

  • Soms journal ik erover in mijn dagboek, schrijf ik op wat ik ermee kan in mijn dag, wat ik eruit kan halen of wat ik ervan kan leren.
  • Soms mediteer ik daarna ‘op’ deze vragen. Ik ga dan simpelweg een minuut of tien, vijftien, in stilte zitten om hier bewust over na te denken.
  • Soms zegt de tekst die bij een kaart hoort me niet zoveel, en dan laat ik het.

Het is een fijn, bewust onderdeel van mijn tijd voor mezelf in de ochtend. En ook op vakantie of op reis doe ik dat graag. Als ik dus nét even wat ruimte heb, neem ik mijn kleine The Wild Unknown Pocket Animal Spirit Dec mee. Die is compact en kan meestal wel mee. Dit is de grote versie ervan.

Wierook

Bij mijn ochtendritueel hoort ook wierook, of een kaars. Of allebei. Ik houd natuurlijk wel rekening met de plek waar ik doe, op een kleine hotelkamer zou ik dit niet zo snel gebruiken, maar als ik een balkon of tuintje heb weer wel.

Eiwitpoeder, creatine, collageen en mijn andere supplementen

Ik heb altijd een hele poederwinkel mee in mijn koffer, en dat is dan geen make-up. Ik neem aardig wat supplementen, en veel daarvan zijn in poedervorm. Eiwitpoeder, creatine en collageen bijvoorbeeld. Dat gaat altijd mee, ook als ik weinig ruimte heb, want dit neemt echt héél weinig plek in.

Een kaars

Ik vind het gezellig om een kaarsje aan te steken, zeker in de ochtend als ik mijn moment heb met mijn dagboek en mijn kaarten. Dus die gaat ook vaak mee in de koffer, of ik koop er een op de plek waar ik ben. Ook hierbij houd ik natuurlijk rekening met brandgevaar en zo 😉


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.