Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Mijn musthaves voor tijdens het reizen

Door de jaren heen heb ik zo mijn lijstje met dingen die ik áltijd meeneem als ik op reis ga. Er zijn van die variabelen (sommige dingen neem je wél mee op zonvakantie, maar niet op wintersport), dit is een lijstje met dingen die áltijd meegaan, waar ik ook naartoe ga.

Leestijd

Apps & digitale dingen

Airalo

Als ik buiten Europa reis, wil ik ook graag internet op mijn telefoon gebruiken en dat is via mijn provider hartstikke duur. Ik ontdekte vorig jaar in Costa Rica Airalo, je kan hier een e-sim kopen die je heel makkelijk kan installeren op je telefoon. Je kan dan bundeltjes kopen die heel betaalbaar zijn. De kosten verschillen per land, maar als ik in november naar Japan ga kan ik voor $26 maar liefst 20GB kopen. Kleinere bundeltjes kunnen natuurlijk ook. Ter vergelijking, als ik dit via T-Mobile zou aanschaffen ben ik voor 500MB al €60 kwijt. Dikke tip dus.
Met mijn code CYNTHI6041 krijg jij $3 korting op je eerste bundel en ik krijg dan ook $3 voor mijn bundel.

Google Maps (ook offline)

Onmisbaar om te navigeren, en ik sla en tijdens de reis allemaal plekken op waar ik heen wil. In Google Maps kan je kaarten offline opslaan, zo kan je ook blijven navigeren als je even geen internet hebt.

Uber & UberEats

Deze diensten zijn natuurlijk niet overal beschikbaar, maar soms word ik verrast door waar er wel veel aanbod is. Zo was er in Valencia ontzettend veel keus om eten te laten bezorgen via UberEats, dat is toch ideaal als je een avond even geen zin hebt om de deur uit te gaan.

Vermaak

E-reader

Gaat áltijd mee op reis, mijn e-reader. Ik heb de vorige versie van deze Kobo e-reader en ik heb hem altijd in mijn tas. Meestal neem ik nog wel één fysiek boek mee (een dwarsligger), maar als ik met het vliegtuig op reis ga verder helemaal niet meer. Ideaal zo’n e-reader, lekker ligt en er kunnen duizenden boeken op en als ik internet heb, kan ik ook op reis nieuwe boeken erop zetten.

Storytel

Tijdens een wandeling of aan het zwembad een boek luisteren kan ook heerlijk zijn, en dat doe ik altijd via Storytel. Je kan boeken ook downloaden, dus internet is niet nodig. Via mijn link krijg je je eerste 30 dagen gratis!

iPad met gedownloade series en films

Een vast reismaatje is mijn iPad, die neem ik vooral mee voor films en series, zeker als ik lang in het vliegtuig zit. Met apps als Videoland en Netflix download ik wat ik wil zien en dan kan ik alles offline kijken. Hier heb ik al heel wat uurtjes vermaak mee gehad. De laatste tijd ben ik ook helemaal hooked aan Wingspan op de iPad, heel tof kaartspel.
Ik heb deze iPad.

Ouderwetse puzzelboekjes

Hier krijg ik altijd warme vakantiegevoelens van: puzzelboeks. Varia of kruiswoord, ik vind het heerlijk. Altijd mee op vakantie.

Noise cancelling koptelefoon

Kan niet zonder: mijn noise cancelling koptelefoon. Ik heb al jaren deze. Vooral onderweg heel fijn omdat het omgevingsgeluid wegfiltert, dus op drukke plekken of in het vliegtuig geeft dat zóveel rust.

AirPods

Mijn AirPods vind ik fijn als ik geen noise cancelling nodig heb, of voor tijdens het sporten of wandelen. Dan vind ik zo’n grote koptelefoon niet zo prettig. Ik heb deze AirPods, ik houd namelijk niet van in-ear.

Handige dingen

Miniverpakkingen van mijn favoriete huidverzorging

Op reis wil ik mijn huid net zo goed verzorgen als thuis, dus heb ik van mijn Dermalogica producten allemaal kleine reisverpakkingen. Ideaal, ik gooi het zo in m’n toilettas en het weegt bijna niks. Kan ook in handbagage, ideaal. Met de kortingscode Cynthia10 krijg je 10% korting op alles bij Dermalogica.

Powerbank

Zonder juice zitten kan natuurlijk echt niet 🙂 En dus heb ik altijd een powerbank bij me. Ik heb een grote van 20.000 mAh, daar kan ik vaak mijn telefoon én iPad mee opladen.

Multi-kabel (voor verschillende apparaten)

Ik heb meerdere apparaten die ik onderweg wil kunnen opladen, en dus heb ik een multi-kabel die ik voor zowel mijn telefoon, iPad als e-reader kan gebruiken. Zo hoef ik niet 3 verschillende kabels mee te nemen.

Hammamdoek

Ik heb altijd een hammamdoek in m’n koffer, want het komt áltijd van pas. In een park als picknickkleed, als handdoek naar het strand, als omslagdoek of als er in een AirBnB geen handdoeken blijken te zijn…

Een grote stoffen én plastic tas

Gebruik ik altijd. Voor vieze was, voor boodschappen, voor een dag winkelen… Gewoon in je koffer proppen en is altijd handig.

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een vergoeding krijg als jij de producten via de link koopt. Dat heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.