Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Jerez reisverslag deel 1

van
DUS
naar
XRZ
61726
stappen gelopen
291
foto's gemaakt

Vorige week was ik in Jerez, in Andalusië, Spanje. Het hoofddoel was (natuurlijk) sherry! Maar wees niet bang, ik zal je niet vermoeien met een verhaal over alleen maar sherry. In mijn twee reisverslagen neem ik je mee naar de mooie plekken die we gezien hebben in de omgeving. Vandaag: deel 1!

Leestijd

Ik ging naar Jerez omdat ik vorig jaar een sherrywedstrijd won (met dit recept). De eerste paar dagen van deze trip heb ik dus gewonnen, de andere dagen en de etentjes (op het diner bij Lu na) hebben we zelf betaald. In deel 2 van het reisverslag van Jerez vind je een kaartje met de plekken waar we zijn geweest, zoals je van me gewend bent van reisverslagen! Deze komt volgende week online.

Zaterdag

Onze allereerste dag! We landen rond een uur of zes op Jerez de la Frontera Airport. Ideaal om daarop te vliegen. Je kan ook via Sevilla, maar dan zit je nog wel een uurtje in de trein of taxi voor je in Jerez bent. Wat ook een leuk idee is: twee dagen Sevilla bij aankomst en dan doorreizen naar Jerez. Allemaal mogelijkheden, maar wij besloten te vliegen op de luchthaven die lekker dichtbij is. We vlogen trouwens vanaf Düsseldorf, omdat Zwolle-Düsseldorf of Zwolle-Schiphol niet heel veel uitmaakt.

Rond een uur of acht zijn we in het hotel, La Fonda Barranco. Deze zit in het oude centrum van Jerez, net buiten het drukkere centrum. Het is zo knus en sfeervol, wij vinden het meteen leuk. We starten natuurlijk met een sherry van het huis, de eerste van vele die nog zullen volgen deze week!

Nadat we gesetteld zijn, is het tijd om te ten. We lopen naar Arbores, een restaurant dat ik al had opgeslagen en waarover ik ook een tip kreeg van Pedro van het hotel.

We eten lekker, maar we zijn allebei niet zo onder de indruk als velen op Tripadvisor. Het personeel is wat ongeïnteresseerd en qua licht is het net of er TL-balken aan het plafond hangen. Het eten is wel goed en ze hebben een te gekke wijnkaart met heel veel soorten sherry en gewone wijn, maar voor ons niet voor herhaling vatbaar. Gelukkig hebben we nog een hele week om de vele restaurantjes van Jerez te verkennen!

Zondag

Zondag is onze enige dag zonder afspraken of plannen. Vanaf morgen gaan we op pad naar sherrybodega’s, dus vandaag gaan we lekker Jerez verkennen. Rondstruinen, koffietje hier, wijntje daar, dat. Het weer is te gek, het is 22 graden met een zonnetje en het is gezellig in de stad. Iedereen is buiten, zit op terrasjes, drinkt een wijntje. We zijn meteen blij verrast door Jerez de la Frontera: het is gezellig maar niet te druk (het is dan ook nog geen hoogseizoen en het is gewoon geen hele grote stad), het stikt er van de knusse steegjes en pleintjes en elk hoekje is mooi. Het is niet hip, je vindt er geen hipster koffietenten of hele hippe restaurantjes en winkeltjes, maar eerlijk gezegd vind ik dat juist heel relaxed. Wat je er wel vindt? Enorm veel tapasbarretjes, terrasjes en restaurantjes. En sherryhuizen, natuurlijk.

Maandag

Onze eerste sherrydag! Vandaag gaan we naar El Puerto de Santa Maria. Sherry wordt gemaakt in drie steden in de streek: Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa Maria en Sanlucar de Barrameda. Vandaag gaan we dus naar die tweede toe en we bezoeken bodega Gutierrez-Colosía. Ik zal je niet teveel details over sherry vertellen, dat komt wel een andere keer op een andere plek, maar ik laat je natuurlijk wel een paar foto’s zien.

Wat hebben wij fantastisch gegeten bij La Carbona! Wat een verrassing en wat waren de combinaties te gek.

Dinsdag

Deze dag blijven we in Jerez de la Frontera. We bezoeken bodega Lustau en gaan ’s avonds eten bij Lu Cocina y Alma. Dit etentje was onderdeel van de prijs en we kijken hier al weken naar uit. Sowieso naar deze hele trip!

Na een wandeling en een siësta is het tijd voor nóg een heel chic etentje: we gaan vanavond naar Lu. Dit restaurant heeft net een Michelinster en wij zijn zó benieuwd.

Dit was deel 1! Volgende week zie je de rest van onze dagen in Jerez. Bedankt voor het lezen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.