Gekke persreis situaties

Al zo’n acht jaar ga ik regelmatig op persreis! Ik vind het te gek dat ik voor mijn werk regelmatig op reis mag en de mooiste plekken mag bezoeken. Door de jaren heen heb ik daardoor al heel wat meegemaakt, óók de meest rare dingen… En die deel ik vandaag met je.

Leestijd

Op deze reis gebeurde niks raars. 😀

Op een tripje met een grote groep gingen we naar stierenvechten, een grote happening in de stad waar we waren. Ik wilde daar niet heen en dat had ik vooraf overlegd. Dat was prima, ik kon gewoon wat anders gaan doen! Toen de groep wegging naar de ‘show’ zei de PR-manager tegen mij dat ze niet naar de show gingen, maar alleen naar de stad. Ik stapte dus in de bus en wat bleek… gingen ze wél naar de show. Uiteraard ben ik niet gegaan, maar ik vroeg me wel af wat deze vrouw precies dacht. Dat ik nu toch wel zou gaan?

Persreizen zijn meestal súperleuk. Maar ik heb eens meegemaakt dat tijdens het laatste diner drie (!) vrouwen aan tafel zaten te huilen. Waarom? De nachten ervoor waren nogal kort, de dagen lang en we hadden de hele dag weinig kunnen eten, het was enorm heet (37 graden) en om tien uur ’s avonds hadden we nog steeds geen maaltijd. Een paar van ons gingen bijna van hun stokje en dat resulteerde in tranen. Het meest opmerkelijke: de begeleiders besteedden er praktisch geen aandacht aan.

 

Ik ging eens naar event waarbij een belangrijk rode loper moment was. Te gek – het was echt mega exclusief en ik vond het een hele ervaring om eens daar op de rode loper te staan. De organisatoren van de reis hadden geregeld dat we jurken aan mochten van een designer. Vooraf had ik dus mijn maten doorgegeven, op de centimeter nauwkeurig. Ik had vooraf nog twee keer gevraagd of het goed zou komen en of ik niet beter zelf een jurk kon regelen: ik heb namelijk nogal eens meegemaakt dat kleding er tijdens shoots en evenementen niet in mijn maat 40 is. Nee, het zou geen probleem zijn. Don’t worry!

Twee uur voor het rodelopermoment kwamen we aan in het atelier van de designer. Ik kreeg vier jurken mee het pashokje in, maar ik zag meteen al dat ik er niet in ging passen. “Just try, it will fit”, zeiden ze. Niet dus. Het paste niet. De assistent van een andere blogger die mee was is uiteindelijk voor me naar een random winkel gerend en heeft een zwarte lange jurk voor me gekocht, zodat ik toch die rode loper op kon. Ik was haar zó dankbaar.

Maar nu komt het mooiste: de designer was boos. De PR-dame die bij deze trip was, kwam naar me toe en gaf me een klein briefje met daarop een hashtag en het Instagram-account van de designer. ‘Hij is nu boos, omdat je wel zijn atelier gebruikt, maar niet zijn jurk draagt. Je moet nu iets over hem posten op Instagram.’ Je begrijpt dat ik dat niet gedaan heb.

Jaren geleden ging ik met een groot merk naar een Europese stad voor een event. Iedereen ging een dag eerder en we bleven ook wat langer zodat we zelf die leuke stad nog even konden verkennen. Supertof! We hadden weinig details over de verblijfplaats, want we werden vanaf het station met taxi’s naar het hotel gebracht. Toen we het adres noemden, zei de chauffeur: ‘Maar dat is een uur rijden! Dat is niet meer deze stad…’ Eenmaal onderweg drukte de chauffeur ons op het hart om ’s avonds niet alleen over straat te gaan omdat het echt een onveilige wijk was. Zaten we daar, in een of ander snelweghotel, ver weg van het centrum… We hebben dus niks van de stad gezien en des te meer van de hotelkamer.

Met Willem was ik op een fantastische individuele reis met een hele lieve gids die ons de omgeving liet zien. Ze bracht ons overal heen en liet ons de mooie plekjes ontdekken. Elke avond nam ze ons mee uit eten, maar ze dronk zóveel! De ene cocktail na de andere werd achterover geslagen en vervolgens bracht ze ons nog met de auto naar ons hotel. Elke avond twijfelde ik of ik er iets van moest zeggen – ik durfde niet…

Mijn blog heette zes jaar lang ‘Miss Lipgloss’ en het gebeurde regelmatig dat ik op reizen door journalisten steevast ‘Miss Lipgloss’ werd genoemd. Ik vroeg na twee dagen dan maar of ze gewoon Cynthia wilden zeggen.

Met een hele groep internationale bloggers en journalisten zat ik op een vliegveld te wachten op onze lange vlucht terug naar huis. ‘Zó fijn he, dat merk X als policy heeft dat iedereen business class vliegt.’ Iedereen ja, behalve ik!

Met Willem was ik op vakantie op Sint Maarten en we gingen vanaf daar naar Sint Eustatius en Saba. Te gek om die kleine eilanden te mogen bezoeken met zo’n klein propellorvliegtuigje. Toen we na een hele vroege vlucht een beetje verkreukeld aankwamen op Sint Eustatius, stond er een fotograaf te wachten en wat bleek: de dag erna stonden we in de krant! En ze hadden mijn paspoortnaam gebruikt: Bea. We hebben er zó om gelachen!

Ook op Sint Eustatius: we gingen de vulkaan beklimmen en na een pittige hike van een paar uur kwamen we erg hongerig terug aan in het dorpje waar we verbleven. We wilden wat eten, maar we ontdekten toen pas dat alle restaurants dicht gingen tussen de middag. Nergens konden we wat te eten krijgen. Ik was inmiddels aardig hangry toen we bij het laatste restaurantje werden weggestuurd – deze meneer zag mijn wanhoop en zei: ‘Wait. I think I still have something in the kitchen and the chef is still here.’ Heeft die man een pizza voor ons geregeld. En die was zo ongelooflijk lekker… Ik zal dat nooit vergeten.

Ik blijf nog even in de Cariben, want ook op Sint Eustatius gebeurde het volgende. We liepen langs de kust naar ons hotel, toen we ineens iemand ‘Willem!’ hoorden roepen. We besteedden er niet zoveel aandacht aan, want niemand kent ons hier. Komt ineens het broertje van een van Willem zijn beste vrienden eraan wandelen. Woonde hij daar een half jaar! En we hadden van elkaar geen idee dat we allebei op dat inieminie eilandje zaten. Wat een toeval!

Tijdens een groepsreis was er een Zweedse journalist mee die het fijn vond om met haar benen wijd te zitten. Met een jurk aan. Zonder onderbroek. Ik heb die reis heel vaak haar intieme delen mogen aanschouwen.

Op een kort tripje reed de PR-manager het groepje journalisten zelf naar allerlei verschillende plekjes. ’s Avonds laat, rond twaalven, reden we op de snelweg. Ik vond haar dashboard al aardig donker ogen, dus ik vroeg aan haar of ze haar lichten wel aanhad. ‘Ja hoor!’ zei ze. Bleek twintig minuten later dat ze toch zonder licht had gereden…

Op een verre reis zat ik samen met een andere blogger uit Engeland te kletsen. ‘Leuk he’ zei ze, ‘dat we hier zo goed voor betaald krijgen.’ Ehhhh. Jij misschien! 😀

Toen ik een week in een grote stad op persreis was, bestelde ik een paar keer roomservice op mijn kamer. Met de gedachte: ik betaal het gewoon zelf. Met het ontbijt (dat in een a la carte restaurant onder het hotel was) liepen de kosten aardig op. Maar dat maakte me niet echt uit: ik kreeg deze vette reis al gesponsord, ik betaal die paar honderd euro gewoon zelf. Bij het afrekenen bleek alles al voldaan te zijn. Wat een verrassing! Daar heb ik de organisatie natuurlijk nog even enorm voor bedankt.

Ik ben méga dankbaar en heel blij dat ik voor mijn werk zoveel fantastische reizen mag maken. Het is niet normaal op hoeveel plekken ik al ben geweest voor mijn blog en wat voor leuke dingen ik daar heb mogen doen! Ik geniet daar echt met volle teugen van. Deze verhalen vind ik óók leuk om eens te delen, want je ziet natuurlijk op mijn blog en social media kanalen alleen de leuke en mooie dingen. Maar deze dingen gebeuren ook – en dat is best leuk om eens aan jou te vertellen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

57 reacties
 1. Miriam-sweet&nice things

  Leuk om echte verhalen te lezen in plaats alleen de glamour kant.
  Over de designer heb Ik geen woorden voor. Gelukkig heb je nog een jurk kunnen regelen.

 2. .

  En wanneer komen de gekke situaties?

 3. Indira

  Die designer!! wat erg!! Echt genant gewoon dat sommige mensen vanwege hun beroep of ‘status’ dan zo reageren. Boos worden in plaats van verontschuldigen dat het niet past… Gelukkig was het nog goed gekomen met je jurk!

 4. Marloes

  Van sommige dingen sla je toch steil achterover, wat kunnen mensen onbeleefd zijn. En soms is het juist verassend hoe vriendelijke vreemden kunnen zijn, zoals die man van het pizzarestaurant, of de bloggerassistent.
  Goed dat je niet naar het stierenvechten bent gegaan, zou ik ook niet doen.

 5. Eva

  Woooow dit is echt een origineel en leuk artikel. Echt inside information. Ik dacht juist altijd dat alles bij zo’n reis tot in de puntjes geregeld was. Alleen beloof me dat je nooit meer bij iemand in stapt die gedronken heeft.

 6. Arabella

  Best wel erg dit, dat je ongevraagd naar iemands intieme delen kan kijken. Stel dat het een man was, dan werd die uitgemaakt voor pervers etc. Ik vind het echt stockerend eerlijk gezegd, kan echt niet. Ik zou echt de slappe lach krijgen als ik tegenover haar moest zitten

 7. Roos

  Geweldig dit ?. Heb je nog meer leuke “not so glamorous” verhalen over evenementen enzo?

 8. Jackelien

  Leuk artikel!
  Één tip: nooit instappen als je niet comfortabel bent met hoeveel je chauffeur drinkt. Het is je leven niet waard… dan maar onbeleefd 😉

 9. Britt

  Wat een grappige verhalen om allemaal te lezen, ik heb zo moeten lachen om sommige verhalen!

 10. Jessica J.

  Origineel artikel! Fijn om ook een keertje deze kant van de persreisjes te zien. Het loopt niet altijd van een leien dakje.

 11. evelien

  Wat een leuk artikel! Leuk geschreven ook 🙂

 12. Angela

  Haha, wat een leuk artikel! Ook fijn dat je de mooie dingen benoemd, je hebt al een paar prachtige reizen mogen maken. Ik neem aan dat je nu om alles kan lachen: leuke herinneringen!

 13. Evelien

  Tof artikel!

 14. Mariska

  Haha, heerlijk hoe je dit artikel in elkaar hebt gezet. Heel erg leuk en heb het met plezier gelezen 🙂

 15. Rosa

  Grappig om te lezen!
  Ik vraag me nog steeds af wat er gebeurd was op je persreis naar Peru (dacht ik?), was met the body shop volgens mij. Je vond het niet zo leuk volgens mij…

 16. Vera

  Jaaa dit vond ik echt leuk om te lezen! 😀
  Sommige situaties zijn wel echt weird hoor, geeen idee hoe ik gereageerd zou hebben..

 17. Bente

  Haha aii, mooie (en minder leuke) situaties heb je meegemaakt! Dank voor het delen, leuk om te lezen!

 18. Myrthe

  Heel erg leuk om te lezen. Dit soort dingen lees je inderdaad niet vaak. Bijzondere en soms dus ietwat bizarre situaties !

 19. Mark

  Leuk om te lezen zo ,je maakt erg leuke dingen mee

 20. Rosanne

  Haha, heerlijke post! Misschien maak ik er ook eens een hierover, met credits naar jou uiteraard!

 21. Susanne

  Wat ontzettend leuk om te lezen dit! Je hebt zulke gave dingen meegemaakt, maar ik heb ook echt hardop zitten lachen over de vreemde dame met jurk maar zonder ondergoed, hahaha. Poor you!

 22. M

  Hahah, leuke blogpost!

 23. Nanda

  Wat een leuk artikel!

 24. Kirsty

  Leuk om te lezen! Het lijkt mij wel echt naar als je een andere behandeling hebt gekregen dan anderen zoals bijv. met dat vliegen maar dat van die jurk lijkt mij ook heel awkward. Volgens mij heb je daar ook wel eens wat over geschreven. Gelukkig staan daar heel veel hele leuke ervaringen tegenover!

 25. Mike

  Wat een hoop geklaag op een rij zeg. Ik verwachtte hele spannende anekdotes.

  • Kim

   Vind het helemaal niet klagend overkomen! Juist vermakelijk:)
   Iedereen maakt toch rare, grappige, leuke en minder leuke momenten mee op zijn/haar werk?

   Leuke ‘insidersinformation’ Cynthia!

 26. Marjoleine

  Haha, ik ga stuk! Zo grappig dat jullie in de krant kwamen. Heerlijke verhalen allemaal 🙂 Leuk dat je ze met ons deelt.

 27. Linde

  Gekke situaties maak je zo mee! Dat van die jurk vind ik nog wel het ergst, vooral omdat je het had nagevraagd. En dan de reactie erna ook. Leuk dat je ook de onverwachte leuke momenten deelt (zoals met die pizza)!

 28. Anouk

  Haha wat super leuk om te lezen zeg! Wat een fantastische verhalen! Echt leuk dat je dit deelt.

 29. Iris

  Hahaha heel leuk dat je dit hebt opgeschreven! Sommige situaties lijken me lastig om in te zitten, bijvoorbeeld die vrouw die na een hoop cocktails jullie nog wegbracht… Vervelend hoor!
  Dat verhaal van de jurkjes die niet pasten kwam me trouwens bekend voor, heb je daar al eens eerder over geschreven?

 30. Kirsten

  Wat een originele blog post! Heel leuk om te lezen

 31. ellen

  heel leuk om eens te lezen!

 32. Charlotte

  Haha wat een topverhalen! Sommigen echt megalief, maar bij anderen had ik echt wtf momentjes, zoals de designer, dronken PR dame en zweedse journaliste… Mensen zijn weird 😛

 33. Milou

  Haha leuk om te lezen! Zulke gekke situaties blijven je altijd bij.

 34. Emma

  Oh wat erg zeg sommige dingen!
  Sta je daar in dat pashokje zwaar ongelukkig te zijn met je mond vol tanden, lekker zeg!
  Gelukkig word je met de jaren ook mondiger en durf je beter voor jezelf op te komen met dat soort dingen.
  Is ook wel nodig soms blijkbaar haha

 35. Kim

  Haha, dat stukje van die Zweedse journalist!
  Prachtige foto trouwens met die cocktail 🙂

 36. Marieke

  Leuk om ook eens deze kant van een persreis te lezen 🙂

 37. Loes

  Wat grappig om te lezen, hoe anders bepaalde dingen kunnen zijn he. En ook hoe bloggers onderling met elkaar om gaan (vooral zonder onderbroek, waaaah!!!).

 38. Kim

  Heel grappig en leuk om inderdaad eens de andere kant te lezen! Je maakt wat mee zeg…

 39. rachel

  hahaah geniaal om te lezen dit 😀 je maakt inderdaad wat mee 😀

 40. Judith

  Wat heerlijk dat deze verhalen ook eens worden verteld! 😀

 41. Henrieke

  Dit is echt onwijs leuk om te lezen! Wat maak je veel mee tijdens die reizen. Het lijkt allemaal zo perfect en fantastisch, maar er zijn dus ook af en toe dingetjes wat minder perfect (maar achteraf wel heel grappig).

 42. Maaike

  Oh heerlijk deze verhalen!!
  Ik hou ervan, lees ze graag!!
  Hopelijk ga je nog veel meer van deze reisjes maken en hou ons maar op de hoogte. 🙂

 43. Hanna

  Oh mijn god
  Wat een fantastische verhalen, ik lig echt dubbel.
  Met sommige dingen (zoals de rode loper designerjurk) zou ik wel ontzettend slecht gezind geweest zijn! Ik vind dat je het heel gracieus oplost 🙂 Ik zou reuze stress krijgen van zo’n situaties, jij liever dan ik!!! 🙂

 44. Jessica

  Hoi, wat leuk om ook eens die andere kant te belichten!realitycheck!thx

 45. Nienke

  Superleuk om te lezen 🙂 gelukkig heb je geen scams of heel creepy dingen meegemaakt. Hopelijk mag je nog veel fijne reizen maken!

 46. Anne

  Leuk dit!!! Dit is pas echt een kijkje achter de schermen!

 47. Liset

  Wat een leuk artikel! Je hebt heel wat verbazingwekkende dingen meegemaakt op persreis. Leuk om dit met ons te delen :).

 48. Femke

  Lekker luchtig: een jurk zonder onderbroek?

 49. Syl

  Sommige dingen zijn echt super grappig.
  Wat vreemd trouwens dat jij als enige niet in dezelfde klasse terug vloog.
  En ook dat de salarissen zo verschillen per land.