Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Dingen die ik heb gekocht voor onze reis naar Japan

We gaan bijna naar Japan en we zitten volop in de voorbereidingen. Zó leuk, want het geeft zoveel voorpret! In deze blog deel ik met je welke dingen ik heb gekocht voor onze reis naar Japan, van pleisters (?) tot schoenen.

Leestijd

Een nieuwe winterjas

Patagonia Downdrift Jacket

We zijn heel november in Japan en we zijn ook op plekken waar het aardig koud kan worden. Ik heb geen praktische, korte, waterdichte winterjas. Nou ja, ik heb er wel een van Carhartt, maar doordat ik zoveel afgevallen ben is die veel te groot geworden.

Online ben ik gaan zoeken naar klein opvouwbare pufferjassen, die je heel makkelijk in je koffer of tas mee kan nemen. Ik belandde bij Patagonia en heb uiteindelijk tóch een ‘gewone’ pufferjas gekocht, die nog steeds wel vrij compact is. De capuchon is afneembaar, de jas is wind- en waterdicht en ik vind hem ook gewoon heel erg mooi, dus niet alleen maar tof voor op reis.

New Balance 530 Sneakers

Ik draag vaak sneakers, maar dan wel Vans of Nike Airs. Voor Japan heb ik de New Balance 530 sneakers gekocht. Die had ik al een tijdje op het oog, en nu heb ik ze besteld omdat ze ogenschijnlijk erg goed lopen en ik verwacht dat we in Japan heel wat kilometers per dag gaan afleggen. Ze zitten in ieder geval als wolkjes en de eerste wandelingen zijn naar tevredenheid gemaakt.

Ik neem mijn wandelschoenen ook mee voor als we gaan hiken in de natuur, maar die vind ik niet zo chill om hele dagen in de stad te dragen.

Suica pas

Een Suica pas schijnt in Japan echt een uitkomst te zijn. Het is een pas waar je geld op laadt en waarmee je zowel in het OV als in veel winkels mee kan betalen. Je ‘koopt’ hem overigens niet echt: ik heb hem gewoon in mijn Apple Wallet gezet en er geld op geladen.

We zijn trouwens bewust niet voor een JR Rail Pass gegaan, dat is een pas waarmee je voor een vast bedrag op bepaalde treintrajecten vrij kan reizen. Omdat wij een hele maand gaan, is een JR pas zo’n €350 (en op 1 oktober ging de prijs ook nog eens omhoog) en dat halen we er waarschijnlijk net wel/net niet uit, dus daarom hebben we ervoor gekozen hem niet aan te schaffen.

Een internationaal rijbewijs

Als je in Japan een auto wilt huren, heb je een internationaal rijbewijs nodig. Bij de ANWB hebben we allebei zo’n document opgehaald zodat we in Japan allebei kunnen rondcrossen! Oeh, daar kijk ik zo naar uit.

Waterproof pleisters

Heel specifiek wel dit, haha – omdat ik een zichtbare tatoeage op mijn onderarm heb, neem ik grote waterproof pleisters mee zodat ik die kan bedekken. Dat hoeft niet overal, maar er zijn wel bepaalde onsen (warmwaterbronnen) waar tattoos niet toegestaan zijn. Dus dan kan ik er gewoon een pleister overheen plakken.

Reisgidsen

Lonely Planet

Natuurlijk kan je alles gratis online vinden, maar ik vind het ook heel fijn om (zeker voor lange reizen) ook een fysieke reisgids te hebben. Ik heb er drie gekocht, een Lonely Planet van Japan, eentje van Tokyo en eentje over eten in Japan. Heerlijk om gewoon doorheen te bladeren en te lezen en om inspiratie uit op te doen. Wij hebben best veel dingen uit deze boekjes gehaald voor onze planning. En ook leuk om straks in het vliegtuig nog door te nemen. Zo fijn, die voorpret.

E-sim

In Costa Rica probeerde ik voor het eerst een e-sim en wat is dát handig. Het is een digitale simkaart die je installeert op je telefoon en daar kan je bundels voor kopen. Ik gebruikte in Costa Rica en op Curacao Airalo, die gebruik ik in Japan ook weer. Voor $26 heb ik een 20GB bundel die 30 dagen geldig is. Ontzettend veel goedkoper dan de bundel bij mijn provider (€59,99 voor 500MB, wow), en toch erg fijn om overal gewoon internet te kunnen gebruiken. Met mijn code CYNTHI6401 krijg je trouwens bij Airalo $3 cadeau (en ik ook als jij de code gebruikt).


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.