Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Onze Japan plannen

Nog eventjes en dan is onze droomreis naar Japan! De reis die we heel wat jaren hebben uitgesteld vanwege Covid, die nu éindelijk gaat gebeuren. We gaan een hele maand naar dit fantastische land en ik deel graag onze plannen met je.

Leestijd

Ons 'idee' bij deze reis

We nemen de tijd. Deze reis is er niet een waarin we zoveel mogelijk dingen willen afvinken, we willen er ook echt van genieten. We hebben dus zeker wel wat dingen die we graag willen doen en zien, maar we gaan niet onze dagen hélemaal volplannen. In een maand tijd zouden we dubbel zoveel kunnen zien en doen, en we kiezen er heel bewust voor om overal echt de tijd te nemen. Zodat we ook rustig aan kunnen doen, ergens nog een keer heen kunnen als we dat willen, of juist gewoon een keer een middag helemaal geen donder uitvoeren. Een maand lang een planning afwerken lijkt ons nogal vermoeiend, dus dat gaan we niet doen.

We mixen stad met natuur en focussen op ons het zuidelijke deel van het land. Het meer noordelijke deel bewaren we gewoon voor een volgende reis.

Tokyo

We starten onze reis in Tokyo! De enige plek uit dit rijtje waar ik al eens geweest ben. De grootste metropool ter wereld. Op 2 november landen we op Haneda Airport. Daar regelen we nog even een Suica card (een pas waar je geld op kan zetten die je kan gebruiken in het OV en in veel winkels) en rond lunchtijd verwachten we bij ons hotel te zijn. We verblijven in de wijk Ginza.

In Tokio zijn we van 2 – 6 november, wat neer komt op 4,5 dag.

De eerste dag hebben we geen concrete plannen, maar ik heb wel een lijstje gemaakt van fijne restaurantjes en koffietentjes. Als we aankomen zijn we vast vrij gaar na een reis van 16 uur en dan kan ik nogal last hebben van choice paralysis.

Wat we wel gepland hebben tijdens ons verblijf in Tokyo is:

 • een etentje bij een goed sushirestaurant, Ginza Kyubey
 • een bezoek aan het Ghibli Museum
 • een bezoek aan Team Lab Planets Museum
 • een bezoek aan Tokyo SkyTree

En verder gaan we lekker een aantal verschillende wijken verkennen, heel veel rondwandelen, parkeren en tempels bezoeken en ik heb héél veel restaurantjes, koffietentjes en eettentjes opgeslagen op Google Maps.

Fuji Q

Op 6 november pakken we de trein naar een pretpark! Japan heeft er nogal wat en onze keus is gevallen op Fuji-Q, een pretpark met veel thrill rides, vooral achtbanen. We verblijven in een hotel er vlak naast, met uitzicht op de berg Fuji. We komen op 6 november in de middag aan, kunnen dan 7 november de hele dag van het park genieten en op 8 november reizen we weer door. We hebben dus ook nog wel wat tijd om de omgeving rondom Mount Fuji te verkennen.

Hier kijk ik énorm naar uit.

Izu Peninsula

Op 8 november huren we een auto vlakbij Fuji Q en rijden we zuidwaarts, het schiereiland Izu op. Daar hebben we een vakantiehuis gehuurd vlakbij Mount Omuro. Dat is een oude vulkaan die nu helemaal met gras is begroeid.

Op het schiereiland is vooral heel veel natuur: veel bossen en veel stranden. Het is een plek waar veel Japanners zelf op vakantie gaan en het leek ons wel een rustige ’tussenstop’ tussen pretparken en steden hier. Hier hebben we, naast wandelen op en rond Mount Omuro en de omliggende bossen, niet zoveel plannen. We gaan lekker rondrijden hier, mooie stranden en dorpjes bezoeken en de boel een beetje verkennen. En natuurlijk: lekker eten, want ook hier stikt het van de restaurantjes.

Op 12 november leveren we onze huurauto weer in en pakken we de Shinkansen (hogesnelheidstrein) en zijn we in 3,5 uur in…

Kyoto

Van 12 tot 18 november zijn we in Kyoto! Hier hebben we nog niks echt gepland, maar we hebben wel zeker een lijstje van dingen die ons leuk lijken om te doen.

 • naar de Torii gates bij de Fushimi Inari tempel
 • sowieso meerdere tempels bezoeken! Ik heb ze opgeslagen op Google Maps.
 • wandelen door Gion, de oude geisha wijk
 • Nishiki market
 • Bamboo forest
 • naar Nara, een dorp vlakbij

 

 

Shimanami Kaido

Na Kyoto gaan we weer naar een rustiger deel van Japan, de Shimanami Kaido. Dit is niet een gebied maar een lange weg die allemaal eilanden doorkruist. We hebben een strandhuis gehuurd op het eiland Oomishima. Het enige wat we hier sowieso willen doen is fietsen! De Shimanami Kaido is naast een weg ook een populair 70 kilometer lang fietspad en als we goed weer hebben, dan gaan we hier een deel van fietsen. Zo vet om van eiland naar eiland te fietsen!

Hier hebben we ook een auto, dus we kunnen ook met de auto de eilanden verkennen. Hier ga ik nog wel iets meer research doen, maar ook deze plek is voor ons wat meer bedoeld om te chillen en te genieten van de natuur en het uitzicht.

Hier zijn we van 18 tot 21 november, dus iets korter dan op de andere plekken.

Hiroshima

Als we de huurauto weer hebben ingeleverd pakken we weer de Shinkansen en deze keer naar Hiroshima! Het is maar een klein halfuurtje vanaf onze vorige plek, dus dat is ook wel even lekker.

Hiroshima is natuurlijk bekend vanwege de atoombomaanval in 1945. Daar is nu nog veel van te zien en te ervaren en dat gaan we ook doen. Wat we van plan zijn in Hiroshima:

 • Peace Park met de Genbaku Dome, het enige gebouw dat is blijven staan na de atoombom
 • Hiroshima Castle
 • Hiroshime Peace Memorial Museum
 • Miyajima eiland

En iets heel anders: okonomiyaki is echt een specialiteit in Hiroshima. Okonomiyaki is een soort Japanse pannenkoek gemaakt van kool, groenten en noodles en dat is zó bizar lekker. In Hiroshima was na de atoombom okonomiyaki erg populair omdat eten nogal schaars was. Ze mengden dan groenten als kool en uien met bloem – en alles qua ingrediënten dat ze er maar bij konden doen.

Ik heb begrepen dat je bij Lopez Okonimiyaki een van de beste van de stad kan eten, dus die heb ik opgeslagen, net als veel andere eettentjes.

We zijn in Hiroshima van 21 – 24 november.

Osaka

De cherry blossom gaan we niet zien in november, maar toch een mooi plaatje 😉

Laatste stop… Osaka! Hier komen we aan op 21 november. De stad van de fluffy cheesecake – daar kijk ik echt naar uit, haha. Eigenlijk is het de enige stad waarvoor we nog niet heel concrete plannen hebben. Maakt ook niet uit, daar hebben we nog genoeg tijd voor.

We vertrekken op 29 november weer met de Shinkansen naar Tokyo, waar we dan na zo’n 3,5 uur weer aankomen. We logeren hier in een hotel vlakbij het vliegveld, zodat we de dag erna onze vlucht kunnen pakken naar Frankfurt, en dan naar Amsterdam.

We hebben een mix van AirBnB’s en hotels gekozen. In de grote steden hebben we steeds een hotel, in de natuurgebieden een huisje. En in Hiroshima hebben we een appartement. Leuke mix vind ik, en ook lekker om soms een heel eigen plekje te hebben met een keuken. Al denk ik niet dat we die heel veel gaan gebruiken met al dat fantastische eten in Japan.

Vanzelfsprekend kijken we er enorm naar uit! Achteraf zal ik zeker reisverslagen delen van de verschillende plekken, en houd in november mijn Instagram in de gaten, want daar ga ik natuurlijk wel het een en ander op delen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.