Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Terugblik op 2019 en voornemens voor 2020

Ik blik in dit artikel terug op 2019. Ik word heel erg gelukkig van de foto’s want het was ook een heel gelukkig jaar. Het eerste jaar dat ik samenwoonde met Luuk, mooie reizen gemaakt en fijne dingen gedaan met lieve mensen. Kijk je mee?

Leestijd

Januari

In januari was ik de hele maand in Colombia! Luuk was de Kerst 2018 bij mij ingetrokken, en na de feestdagen vertrokken we begin januari gelijk. Ik vond het best spannend want zolang waren we nog niet eerder elke dag bij elkaar, en Colombia klonk ook wel als een uitdaging. Ik bedoel; voor hetzelfde geldt erger je je dood aan elkaar en denk je wat doe ik met die vent. Of andersom. Een uitdaging was het helemaal niet, het was echt geweldig. Colombia, maar ook WIJ. Als ik de foto’s terug kijk dan krijg ik een soort heimwee gevoel. We zaten heerlijk in een liefdesbubbel met elkaar (nog steeds wel hoor haha), elke plek waar we waren was onwijs vet en het was mentaal ook heel goed om even een maandje afstand van alles te nemen wat betreft werk. Ik heb toen ik terug kwam de salon op een laag pitje gezet en op dit moment neem ik alleen nog bruidsvisagie aan. Die beslissing voelde heel krachtig, vooral na een jaar teveel werken en teveel van mezelf vragen. Lichamelijk kwam dat er ook wel uit, ik werd heel erg ziek in Colombia en viel zelfs flauw tijdens een hike. Daarna heb ik veel tijd rondom de wc gespendeerd haha, arme Luuk die dit allemaal heeft moeten meekrijgen. Lekker charmant ook zo aan het begin van je relatie. Dit heeft wel mijn ogen geopend en gezorgd dat ik in 2019 iets meer tijd nam om uit te rusten. Dit lukt nog zeker niet altijd, maar er zijn genoeg weken bij geweest dat ik 4 dagen werkte in plaats van 5, een hele verbetering van 6 of 7!

Februari

In februari kochten wij het squatrack voor onze mini home gym die we in de schuur maakten. Het was een hele zonnige maand, iets waar ik wel weer op hoop voor 2020! Ik kon lekker met het dakje eraf rijden en zelfs in topje buiten in de zon sporten. Bizar! Ook was februari de maand dat ik in contact kwam met Zalando om te stylen voor hun. Dit doe ik nog steeds, maar ik probeer het niet al te veel in te plannen want dan loopt mijn week dus wel zeker uit naar vijf dagen.

Maart

In maart maakte ik de tuin al een beetje lente klaar. Ik kocht wat bloemetjes en legde de kussens weer op het loungesetje onder de overkapping. Als ik het zie dan krijg ik zoveel zin alweer in het voorjaar, lekker buiten bezig zijn. Beetje aanmodderen. Het concept van aanmodderen spreekt me altijd heel erg aan. Ik zie mezelf dan lekker in de tuin bezig etc maar in de praktijk ga ik veel te snel over naar een activiteit met een doel. Soms is doelloos bezig zijn wel even gezond en lekker.
Ik kocht ook dit fijne oogschaduwpalletje van NYX die ik nog steeds heel graag gebruik. Hij is ideaal voor een snelle casual look. Ook grappig om te zien dat ik hier nog tulpjes op tafel had staan. Hierna heb ik een Bloomon abonnement genomen en hebben er het hele jaar prachtige verse bloemen op tafel gestaan. Code emmybovenh voor een gratis vaas bij je eerste bestelling, en gratis bloemen voor mij. Ja, ik moet de boel toch een beetje bij elkaar scharrelen jongens ;P.

 

April

In april konden we al volop genieten van de tuin. Met pasen hebben we gezellig met oma genoten en bakte ik een leuke brownie met paasversieringen. Lekker kitsch, ik houd ervan. We bouwden onze planten en bloemenverzameling ook uit en kochten ook babyplantjes voor de moestuin.

 

Mei

In mei kwam ik erachter dat ik mijn wenkbrauwen toch wel erg dun had geëpileerd de laatste tijd. Ik ben ze vanaf toen gaan terug groeien en nu heb ik er weer een paar rijtjes onderaan. Die tussenfase, waarin mensen je aankijken en je bijna een bon voor de browbar cadeau geven, was niet tof maar ik ben wel blij dat ze nu weer wat voller zijn.

De bloemen kreeg ik van Luuk toen we 5 mei een jaar officieel en uitgesproken bij elkaar waren. DTR (defining the relationship 😉 )  heeft even op zich laten wachten maar dat was voor ons beiden goed haha. Op 30 dec 2019 is het alweer twee jaar geleden dat we met elkaar wat dronken. Het bracht zoveel rust dat we in december 2018 zijn gaan samenwonen, daar heb ik dit afgelopen jaar dan ook echt van genoten. Elk weekend op en neer en elkaar doordeweeks niet zien is gewoon niet leuk. Wel mis ik Amsterdam een beetje!

Ook voerden we rond deze periode de eerste gesprekken in Almere waar we 1 december ons nieuwste Coffee-Star filiaal openden. Het gaat inmiddels al goed, en de bieb (we zitten in de bieb in de stad) gaat nog verbouwen dus we krijgen een geweldig mooie bar in de centrale ontvangst hal in het voorjaar van 2020. Kom een keer kijken zou ik zeggen 🙂

We gingen aan het einde van de maand ook nog een lang weekend naar Valencia. We hebben onszelf goed verwend in 2019 met allerlei tripjes. Daar genieten we allebei heel erg van en is voor ons ook een manier om los te komen van de dagelijkse bezigheden.

Juni

Onze moestuin was lekker bezig, we hebben heel veel tomaten eruit gehaald, teveel courgettes dan we op konden haha, bietjes, aardappels en kruiden. Een aantal dingetjes mislukten zoals de paprika’s en komkommers. Dit jaar gaan we weer een moestuin aanleggen maar dan gaan we iets beter nadenken over de hoeveelheid courgettes en tomaten voordat ze me weer de neus uitkomen.

Onze mini gym in de schuur was af, hier hebben we echt heel veel relaxed kunnen trainen tot het te koud werd.

Ook zie je een outfit. Deze outfit is serieus mijn lievelings van het hele jaar geweest. Het is pastel, bloemetjes, toch een beetje sexy maar wel lief en krachtig, een vrolijke kleuren combi en de schoenen zijn holografisch. Heer-lijk.

OOOK zie je de behandelkamer van Smooth Laser Clinic in Enschede waar ik het hele jaar door ben blijven komen. Ik ben nu zo ongeveer ‘uitbehandeld’ en ben mega tevreden. Ik ga hier binnenkort meer over vertellen in een uitgebreid artikel 🙂

juli

In juli was Luuk jarig en vierden we dat twee keer. Beide keren had ik een leuke nieuwe jurk die ik op andere momenten ook nog heel graag gedragen heb, heel fijne aankopen dus! We aten op Luuks verjaardag zelf bij Lovely Local in Enschede en de dag erna vierden we het thuis.

Ik heb deze maand ook een beetje mijn liefde voor een mooi gedekte tafel ontdekt. Natuurlijk wist ik wel dat ik het leuk vond, maar hier besloot ik meer dingetjes te gaan zoeken om dit nog leuker te maken als er mensen komen eten. Servetringen, menukaart-houdertjes en mooie bordjes bijvoorbeeld. Veel scoorde ik bij de Kringloop!

Ook leent zo’n zomermaand zich natuurlijk voor leuke festivalletjes en andere activiteiten die een stad dan organiseert. In Enschede hadden ze een speciaalbier festival in het Volkspark waar Luuk en ik er eentje dronken. Met ananas geloof ik, zeg ik uit mijn hoofd. Ik ben geen bierdrinker, maar ook geen spelbreker op een bierfestival haha.

Natuurlijk is een jaar niet alleen maar leuk. De lift-selfie is in de lift in het ziekenhuis waar mijn oma lag. In 2018 hebben we heel veel ellende gehad met mijn vaders gezondheid. Hij heeft echt maanden in het ziekenhuis geleden en is feitelijk het hele jaar heel ziek geweest. Daarbovenop kreeg hij een beroerte. Hij is in 2019 eigenlijk alleen maar de positieve kant op geklommen dus dat was mega fijn. Mijn omaatje daarentegen wordt wel al ouder, en we hebben weinig familie waardoor veel bij mij en mijn zusje komt te liggen. Dat is niet erg, maar kan soms wel heftig zijn naast je werk. Op dit moment is ze voor haar doen best goed qua gezondheid, maar is het mentaal toch wel achteruit gegaan. Ik vraag me af waar dit ons in 2020 brengt.

Ook in Luuks gezin zijn er gezondheidsproblemen waar ik uit privacy niet te veel over wil uitweiden, maar dat weegt wel zwaar. Zulke dingen nemen bij ons gelukkig niet de overhand in hoe wij ons voelen, we zijn beide heel positief ingesteld. Daardoor kunnen we ook echt genieten van alle prachtige dingen die we mee mogen maken en heeft dát echt de overhand. Toch, het is er wel. Zonder donker is er geen licht zeg ik altijd maar.

Augustus

In augustus gingen we met mijn zusje en haar vriend naar mijn moeder in Frankrijk, die daar woont en een camping heeft. Met z’n vieren hebben we de grootste lol dus zo’n trip is mega genieten. Heerlijk om een beetje te relaxen daar. Sinds dit jaar hebben ze ook een zwembad dus dat is ook wel heel fijn als het heel warm is.
Mijn lieve Anna werd geboren, het derde kindje van bff Diana. Deze foto met dat vingertje en mega cute outfit is mijn favo. Ik paste ook op een hondenbaby voor een week, tekkel Liz was onze gast. Heel gezellig!
Ook kocht ik meer voor op de tafel, een mooi tafelkleed bij Zara home en leuke bordjes van de kringloop!

September

In september gingen we naar Sardinië! Dat was echt onwijs genieten. We zagen daar ook lieve vrienden Veertje en Joost, die toevallig tegelijkertijd daar vakantie vierden. Ik vond het een heerlijk eiland en ik werd ook weer even herinnerd dat je niet ver hoeft te reizen voor ultieme ontspanning en prachtige plaatjes die heel anders zijn dan in Nederland.

De laatste foto is niet op Sardinië gemaakt maar vind ik zelf wel een mega leuke, gewoon écht blij!

Oktober

Ik mocht met Luuk Oostende ontdekken, een leuke badplaats aan de Belgische kust! Ook ging ik met Cynthia uiteten en werkte ik veel vanuit huis. Ik probeer dan wel gedeeltes daarvan juist weer buitenshuis te gaan werken zodat ik even verandering van omgeving heb en een beetje mensen om mij heen heb. Ik kan me goed concentreren met geluid en ik heb het liefst mensen in mijn omgeving dus alleen thuis een hele dag aan het werk geeft me soms ook een beetje een geïsoleerd gevoel. Naast dat voelt het ook heel vrij, maar de afwisseling vind ik wel heel fijn.

Het lieve kleine kindje op de foto is Olaf. Het kindje van vrienden van ons, Anouk en Niek. Zij waren al bevriend met Luuks broer, maar zij verhuisden terug naar Hengelo vanuit Amsterdam en vanaf de zomer zijn we regelmatig met ze gaan afspreken. Heel bijzonder hoe je dan zo instantly met mensen kan klikken en je gelijk een nieuwe vriendschap ‘erbij’ hebt. Gebeurt niet zo vaak als volwassene vind ik, maar op de ene of andere manier gebeurt het mij wel vaker. Ik ben heel dankbaar dat het zo liep!

November

In november moest Luuk twee weken naar het buitenland voor zijn werk, dus toen hij terug kwam bakte ik een appeltaart en een hartige taart. De eerste keer dat ik een appeltaart maakte moet ik bekennen, en ik heb er qua vulling gelijk een creatieve twist aan gegeven door vijgen en walnoten toe te voegen. Viel in de smaak! Gelukkig hoeft hij de komende tijd niet meer zo lang weg 😉

Ook ging ik met Cynthia op cruise van MSC! Weliswaar maar 1,5 dag maar we konden het zo goed uitproberen. Hier is in december de vlag van online gekomen.

December

December feestmaand! Ik was jarig, Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw, wat een leuke dingen om te vieren allemaal. Dat hebben we dan ook flink gedaan met een etentje en overnachting bij De Swarte Ruijter in Holten, lekker oliebollen met Oreo’s bakken, en nog veel meer eten en drinken haha. December 2019 was een prachtige afsluiting van een heel erg mooi jaar. Wat een ontzettend gezegend mens ben ik! Ik vind het fijn om daar ook regelmatig bij stil te staan. Een dankbaar mens is een gelukkig mens. Nu ik dit artikel afrond begint morgen het ‘normale leven’ weer. Ik zie er niet tegen op, ik vind het ook wel fijn om terug te gaan in (iets meer) structuur en wat gezonder eten.

Goede voornemens 2020

Ik geloof persoonlijk niet zo in goede voornemens. Net zoals ik het niet prettig vind om bepaalde (werk)doelen voor mezelf te stellen. Ik geloof heel sterk dat je elke dag je gevoel moet volgen en dat dat pad je brengt waar je moet zijn. Uiteraard kun je ergens naar streven en helpt het niet om elke dag te blijven doen wat je deed als je juist zoekt naar verandering, maar ik ben op dit moment heel gelukkig met mijn leven. Ik probeer elke dag te flowen, te kijken waar de rit mij brengt en in het moment te zijn. Dat gezegd ben ik wel een korte termijn planner. Ik plan alles zorgvuldig omdat ik anders mijn week in chaos door zou brengen. Ik weet graag waar ik aan toe ben, en leef op to-do lists en planningen. Dat moet ook wel met mijn werk.

Natuurlijk hoop ik wel op een aantal dingen in 2020:

1. Ik hoop dat we een mooie reis mogen gaan maken, het liefst meerdere, maar met één ben ik al heel tevreden natuurlijk.

2. Ook hoop ik dat het vast kan houden dat ik nu wat meer spaar elke maand, door iets strenger te zijn op onnodige uitgaves. De tweede helft van 2019 is mij dat ook goed gelukt, dus ik denk dat ik dit echt goed door kan zetten zodat we een goede basis hebben voor grootsere gebeurtenissen waarvan ik hoop dat ze ooit mogen gaan plaatsvinden.

3. Natuurlijk hoop ik dat de gezondheid van onze beide families en die van onze dierbaren goed blijven of weer worden. Gezondheid heb je niet vaak in de hand en is daarmee de grootste spelbreker geweest in gelukkige momenten de afgelopen jaren. Hiermee doel ik vooral op mensen om mij heen, maar eigenlijk geldt het ook voor mezelf. Door mijn infectie die ik kreeg in Colombia heb ik MCAS gekregen, althans, waarschijnlijk is het hierdoor gekomen. Dit zorgt voor veel buikklachten. Het zou mooi zijn als ik deze in 2020 onder controle krijg.

4. Ik hoop dat ik mijn mentale rust wat kan vergroten in 2020. Nog meer tijd voor mezelf vrij maken. Af en toe doelloos bezig zijn. Niet altijd nadenken over efficiëntie en eindresultaat. Meer tijd vrij plannen om thuis te zijn ook, en niet alleen maar vrij nemen om op vakantie te gaan. Lekker rondom het huis aanrommelen en op pad gaan in eigen land.

5. Ik hoop er voor mensen te kunnen blijven zijn en iedereen de tijd te geven die hij of zij verdiend. Ook sociale dingen plan ik in, en ik zorg graag dat mijn vriendschappen en familiebanden goed onderhouden blijven. Soms vergt dat ook wel veel van me, ik leg er een druk op die niet zou moeten hoeven. De balans hierin vinden is voor iedereen denk ik lastig. Ik heb die balans nu wel redelijk, dus ik hoop dat ik die kan blijven behouden.

6. Op werkvlak kriebelt bij mij vooral het overbrengen en willen inspireren van anderen op gebied van geluk en positiviteit. Ik zou in 2020 hier wel graag over willen brainstormen met wat mensen om te zien of ik hier meer mee kan. Ik merk dat mijn interesse hier ook heel erg ligt en ik er steeds meer over leer, bijna automatisch. Het zou mooi zijn als ik mensen hiermee kan helpen of inspireren.

7. Verder wens ik vooral dat ik me zo gelukkig mag voelen als ik in 2019 deed. Ik kijk echt uit naar mijn toekomst, maar zorg er wel voor dat ik van elke dag geniet. Ik ben gewoon nieuwsgierig naar wat 2020 brengt! Wat denken jullie? En voor jezelf?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)