Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – tweede helft van januari

Happy Valentine! Ik laat je graag weer zien wat ik uitspookte in de tweede helft van januari, de eerste helft hebben jullie al gezien. Inmiddels zitten we diep in februari en kunnen we eindelijk uitkijken naar de lente! Soort van toch?

Leestijd

Lekker positief begin. Zeiken over de regen. Maar, positieve noot; deze jas -die jullie nu al een miljoen keer voorbij hebben zien komen- redt mij echt door dit winterseizoen. Ik heb nog nooit een jas gehad die me zo lekker warm houdt en door de capuchon ook nog tegen de regen beschermt. Ge-wel-dig. Ik kan alleen maar hopen dat deze slaapzak-jas-trend volgend jaar ook nog gaande is.

Deze vind ik echt heel erg leuk. Het zijn nepperds, maar ik zie ze helemaal in een slaapkamer floreren. Ik vind het wel duur, maar hij gaat in ieder geval nooit dood. Ik heb hem nog niet gekocht, het is even goed zo haha.

Deze hebben we wel gekocht, een kastje bij de kringloop voor in de gang. Die losse sleutels en handschoenen geven me echt volledige irritatie en nu is het lekker weggewerkt. Behalve Luuk’s autosleutel en telefoon dan, die had het concept van het kastje nog niet helemaal onder de knie. De knopjes had ik nog, die heb ik er zelf op gedraaid. Ooit bij Zara home gekocht. Ik heb nog een hele bak met leuke knopjes in de kelder, had ik toen zo’n manie van maar nooit een reden om ze te gebruiken.

Ik kreeg van Cynthia onverwachts blondies opgestuurd, heel erg lief en heel erg lekker!

Met lieve vrienden Niek en Anouk aten we uitgebreid bij Tao, een heerlijke avond vol sushi, sashimi en ijsmacarons als toetje. Kan. Niet. Beter.

Chaos in de keuken. Ik was namelijk een kwarkcake aan het maken voor een vriendin, en tegelijkertijd was ik die blondies die ik van Cynthia had gekregen aan het namaken maar dan volgens wat samengeraapte recepten online. Ik maakte ze met macadamianoten, witte chocolade en frambozen. Echt heel goddelijk, maar helaas was hij iets te hoog waardoor hij niet gaar bakte. Volgende keer een groter bakblik dus. Soms werk ik heel gestructureerd in de keuken en soms laat ik me ook gewoon helemaal gaan en dan ligt overal wat. Met het motto ‘dat fix ik aan het einde wel’.

Over bakblikken gesproken; ik vond dus een lade onder mijn oven. Mega ranzig, want ik wist niet dat hij bestond dus ik wist ook niet dat ik hem schoon moest maken. Ik vond ook allerlei bakblikken terug die ik kwijt was. Dat is heel gek, want dat betekent dat ik die lade ooit eerder heb ontdekt en het daarna gewoon weer vergeten ben haha.

Ik ging op een vrijdag lekker in mijn eentje op stap, naar Munster. Een plaats in Duitsland op ongeveer een uurtje rijden van Hengelo. Wat ik niet wist, is dat daar een NA-KD pop-up store zat waar ze 40% korting hadden op de hele collectie! Ik kende het alleen online, dus wel een cadeautje om er een hele winkel van te ontdekken en dan ook nog met korting.

Uhm, ik zie een soort houding overeenkomst? Ik zal wat meer afwisselen haha. De eerste (heerlijke!) lak trenchcoat kocht ik bij NA-KD, net als de effen roze top met pofmouwen. De witte broek en bloementop in de opruiming bij Zara. Hierna ben ik maar snel weer naar huis gegaan uit angst dat ik nog meer zou vinden haha.

Maar niet zonder eerst even twee lekkere macarons voor mezelf te hebben gekocht. Framboos en gezouten karamel vind ik altijd de lekkerste smaken.

Ik proef uitgebreid de nieuwe theesoorten die ik uitkoos voor Coffee-Star. We gaan thee onder ons eigen label uitbrengen, en ik heb de smaken gekozen en getest. Alleen de smaak chai-chocolade moet nog even een tweede testronde met een nieuwe sample krijgen, de andere zijn al helemaal gereed. Dit soort projecten vind ik heel erg leuk. Ook omdat ik vervolgens samen met de ontwerper voor de verpakkingen aan de slag ga, en eigenlijk elk detail van zo’n project leid, meekrijg en er mijn stempel op kan drukken.

Nee, geen Cluse reclame. Dit gaat namelijk over de lipsticks. Januari en februari zijn de maanden dat ik de proefmake-uppies plan van de meiden die in het voorjaar en in de zomer gaan trouwen! Ik ben dan wel gestopt met de beauty studio, maar via via vinden meiden zich toch nog een weg naar mij voor hun bruidsmake-up en dat vind ik te leuk om niet te doen. Ik houd van romantische, zwoele make-up op een bruiloft zonder harde lijnen en uitgesproken statements.

Poah, dan de ellende. Rechtsonder is mijn verstandskies een aantal jaar geleden getrokken, nu was linksonder aan de beurt. Ik ben niet bang voor naalden of het geluid maar ik zag vooral heel erg op tegen het herstel. Dat was met recht, want nu tien dagen later ben ik nog steeds van ibuprofen naar ibuprofen aan het leven. Zo irritant! Ik hoop dat het snel hersteld en geen pijnstillers meer nodig heb want dat is dan ook weer niet zo goed voor mijn buik. Gelukkig gaat het daar wel goed mee, en mentaal ben ik ook gewoon nog een zonnetje 🙂

Ik sluit januari af met Veertje en Max die op visite waren. Wat passen ze heerlijk in mijn interieur hè!

That’s it! Hopelijk gaat februari lekker voor jullie <3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)