Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – tweede helft van februari

De tweede helft van februari is iets normaler verlopen dan de eerste helft, geen doodsbedreigingen dit keer! Wel een heel lekker perspakket, planner-heaven, mijn laatste guilty pleasure en ook een healthy pleasure!

Leestijd

Laten we beginnen met die guilty pleasure; Love is blind op Netflix. Wat. Een. Genot. Het valt wel in de categorie ‘foute reality-tv’, en het begint zoals vaker met mensen in een huis. Mannen apart van de vrouwen. In aparte ‘pods’/ruimtes, kunnen ze met elkaar praten en dus met elkaar daten zonder dat ze elkaar kunnen zien. Na een aantal dagen daten vallen er dus echt al huwelijksaanzoeken en daarna zien ze elkaar voor het eerst. Vervolgens gaan ze samen op vakantie, daarna samenwonen en na vier weken gaan ze trouwen. Alleen gaat niet iedereen daarmee door. Zoo heerlijk verschrikkelijk slecht, echt genoten.

Deze topper zag ik bij Bershka hangen en ik had hem bijna gekocht. Ik heb begin maart de Q-Music foute party, en met een groepje hebben wij afgesproken dat we in glitter thema gaan. Ik heb nog een ongedragen zilveren jumpsuit en een jasje met gouden pailletten dus ik heb maar gekozen voor de look die ik nog heb in plaats van een nieuwe aanschaf die ik maar één keer draag. Wel echt mega tof, lila holografische glitter.

Ik kreeg van Home Made een pakket met lekkere bakmixen in hun nieuwe verpakking. Zo leuk! Ik zal de volgende keer even wat resultaten laten zien. Bij Home Made hoef je vrijwel altijd alleen maar water toe te voegen waardoor het best gemakkelijk is om een pak in de kast te hebben staan voor wanneer je even wat in elkaar wilt draaien last-minute.

Wijnuh, wijnuh, wijnuh! Ik ben er gek op, maar ik zorg dat ik maximaal 1 a 2 keer alcohol tot me neem. In februari kies er ook voor om een paar weken helemaal niet te drinken, gewoon ook om mijn lichaam te ondersteunen als het wat minder gaat. Dat gezegd, het is wel lekker met zo’n kaasje hè. Man, krijg er spontaan zin in haha.

Constant roepen dat iedereen voorzichtig met het nieuwe servies om moet gaan en ik stuiter zo een hele stapel op de grond. Ging weer top.

Bloomon verrast me nog steeds elke paar weken met een mooie bos. Als je code emmybovenh gebruikt krijg je een gratis vaas bij je bestelling en ik krijg er een gratis bos bloemen door. Win-win!
Ik vind het nog steeds een uitvinding. Ik gaf eerst elke week minimaal tien euro uit op de markt aan bloemen. Deze bleven vervolgens een week staan en dan kom je toch al snel op zo’n veertig á vijftig euro in de maand uit aan bloemen.
Nu krijg ik elke maand een bos die twee weken geweldig blijft. Daarna haal ik de oudere bloemen eruit en heb weer een vers uitziende bos. Na nog vijf dagen tot een week vervang ik de grote vaas door wat kleine vaasjes met de bloemen die het het langst volhouden. Er zitten namelijk altijd een paar bloemen bij die echt wel vier weken goed blijven. Dat scheelt dus de helft van het geld in verhouding met hoe ik het eerst deed, en ik vind de bloemkeuze ook nog eens mooier. Ik ben dus oprecht fan haha.

Ik heb een artikel geschreven met mijn makkelijke go-to maaltijden voor doordeweeks die lekker snel op tafel staan. Ik heb dan weinig tijd en energie om te lang in de keuken te staan. Toch wil je dan wat groentes binnenkrijgen gezien ik in het weekend de boel wel een beetje meer loslaat. Dit volkoren pita broodje met falafel en feta vind ik al jaren een topper en zit dus ook zeker in dat artikel. Komt binnenkort online!

Ook komt er een artikel aan met een recept om deze heerlijke bliss balls te maken. Dadelballetjes met witte chocolade en kokos. HEERLIJK!

En dan bedenk ik ineens op een woensdagavond dat ik het sierlijstje in het toilet zeegroen ga verven. In mijn sportkleding en met mijn unicorn sloffen. Ik gebruik voor detail-schilderwerk altijd oude make-up kwastjes. Die zijn veel kleiner en preciezer en laten geen haartjes los.

Ik nam een kijkje in de bieb in Arnhem, wat een toffe bibliotheek zeg! Die trappen zijn wel echt intens haha. Ik heb daarna nog een lekker wit theetje gedronken bij een lekker koffiezaakje – brew2cup – in de stad en ben even langs de leuke winkels gelopen.

Ik reis voor mijn werk eigenlijk altijd met de trein, want dan kan ik mijn tijd nuttig maken of ik kan ontspannen. Als ik dan toch een keer met de auto ga heb ik daar ook daarna gelijk weer spijt van. Deze betreffende dag heb ik vijf uur in de auto gezeten, tijd waarin ik dus compleet onproductief ben geweest en ik wordt er ook altijd heel erg moe van. Het enige fijne vind ik dat je keihard mee kan zingen zonder dat iemand je hoort. Ik bedoel, Beyonce eat your heart out. 

Resting bitch face is real. Ik heb mijn hele volwassen leven geprobeerd volume in mijn haar te krijgen, soms met succes, soms weggegooide tijd of soms honderd frustraties rijker. De laatste tijd vind ik het steeds leuker om mijn haar in een simpele middenscheiding en glad naar beneden te dragen. Precies zoals het eigenlijk van zichzelf valt. Ik doe het achter mijn oren, kek oorbelletje in, en ready to go. Minder glamour, maar ook minder frustratie en misschien ook wat meer edgy.

Mams was even in Nederland en samen met mijn zusje namen we even wat qualitytime met z’n drieën. Heel waardevol en fijn.

Mijn healthy pleasure! Ik ben de laatste tijd verslaafd aan avocado met limoen, peper en zout met daarbovenop granaatappel. Echt een hele lekkere combi op volkoren toast!

Dankzij jullie reacties op het artikel waarin ik vertel hoe ik de Structuurjunkie Planner gebruik heb ik uitgumbare markers ontdekt! Wat een hemel! Ik had al wel een uitgumbare pen, wat echt al mijn leven zonder overdrijven verrijkte. Ik heb zo’n hekel aan gekras, en soms kras ik gewoon snel even wat neer. Nu kan ik het altijd corrigeren én kan ik mijn taken goed onderverdelen. Coffee-Star is geel, privé is roze en alles wat met Studio Mint te maken heeft zoals deze artikelen, is groen.

Ik sluit af met deze hysterische tas-jas combo. Bij een outfit die niet genoeg schreewt, trek ik graag dit accessoires uit de kast. Wat is jouw meest hysterische accessoire?

En nu naar het beste nieuws van je dag: VOLGENDE MAAND IS HET LENTE! <3

 


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)