Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – tweede helft van december

Ik ben bij mijn verjaardag gestopt in het vorige overzicht, daar pak ik het nu weer op. Ik vind december altijd een hele fijne maand. Echt tijd voor jezelf maken, voor je familie, lekker eten en gezelligheid. Helaas werd ik (weer) ziek, en zo ook met Kerst, maar het mocht het geluk zeker niet drukken!

Leestijd

Als je het vorige verslag hebt gelezen weet je dat ik eindigde op de avond voor mijn verjaardag, waar we aten en sliepen bij De Swarte Ruijter in Holten. De volgende ochtend zijn we met een lange wandeling begonnen op de Holterberg/Sallandse Heuvelrug. Je kunt daar heel mooi ver weg kijken, echt een on-Nederlands uitzicht! Heerlijk om daar te wandelen. Die middag werd er een wolf op de webcam gespot, zó lekker rustig is het daar. Wel jammer dat die bad-boy niet even hoi kwam zeggen, lijkt me echt geweldig om dat in het echt (niet dierentuin) te zien! Ik val ook wel lekker weg qua kleur met mijn zandkleurige jas op het pad. Ik maak altijd stiekem foto’s van Luuk, dan worden ze het leukst. Ik hoop altijd dat mensen bij mij doen maar gebeurt nooit haha.

We gingen na de wandeling even naar Deventer. Ik vind Deventer een hele leuke plaats om gewoon door heen te lopen, en dat is precies wat we hebben gedaan. We zijn een paar winkels in gegaan en hebben lekker geluncht. De poster die je op de tweede foto ziet hebben we gekocht voor in de keuken.
Het boek op de eerste foto lijkt me een heel erg leuk boek als je moeder bent, maar dat ben ik obviously niet dus ik heb hem laten liggen. Ik heb nog niet super hard gezocht, maar ik kan tot nu toe niet vinden wie de illustrator is van het boek Moeder Genoeg. Ik vind de illustraties zóóó mooi, en de kleurstellingen passen perfect in mijn huis dus ik zou er wel een poster o.i.d. van willen. Ik heb het gevoel dat ik het eerder heb gezien, maar ik kan het niet thuisbrengen.

In de avond zijn we naar mijn zusje Elise en haar vriend Robbin gegaan en daar hebben we lekker sushi besteld en deze onwijs leuke tompoesjes gegeten die ze had laten maken. Ze had heel lief haar woonkamer voor mij versierd! Ik ben expres niet thuis geweest omdat ik gewoon geen zin had in een verjaardag met visite. Ik vind visite heel erg leuk, ik besef me hoe ongastvrij dit klinkt haha, maar op mijn verjaardag wil ik gewoon lekker de hele dag doen waar ik zin in heb en niet vast zitten aan bepaalde tijden. Ik vier het dan liever met mensen afzonderlijk. Goed excuus om de hele maand jarig te zijn haha. Mijn vader kwam ook even bij Elise, dat vind ik dan wel heel erg leuk. Vorig jaar gaf ik een groot feest toen ik dertig werd, hoef ik zeker niet elk jaar.

Genoeg over mijn verjaardag (cadeaus mag je gewoon nog steeds opsturen :P), daarna was het tijd om weer normaal aan het werk te gaan voor een weekje. Ik ging naar Den Haag voor een aantal afspraken en dan loop ik graag altijd nog even door de stad omdat ik het zo gezellig vind in deze Kersttijd. Ik proefde ook onze nieuwe theesoorten. Ik heb deze selectie gemaakt in losse thee, deze gaan we onder onze eigen Coffee-Star naam uitbrengen zodat je deze kan kopen. De zakjes worden dus nog ontworpen. Ik vind het een mooie selectie van smaken zo, er komt alleen nog Chai-Chocolade bij. Vind ik onwijs leuk dat we wat basics hebben en daarnaast mooie creatieve smaken, kamille met vanille en lavendel is ook zó heerlijk.

Ik kreeg van een vriendin deze mooie highlighter en van een ander zo’n jade roller voor je gezicht. Zou het wat doen denk je? Ik wordt graag voor de gek gehouden en het voelt wel lekker dus ik rol die unit gewoon over mijn gezicht haha.

He-le-maal in the mood! Ik vind dit soort dingen enig. Ik heb ook schaaltjes in de vorm van een Kerstmannetje. Luuk rolt bij elke aankoop steeds harder met zijn ogen.

En dit! Oh hoe geweldig is dit?! Ik was intens enthousiast. Ik heb een oud toilet (oud huis, huurwoning) dus dat is niet echt een plaatje maar met deze Kerstdeco begon ik steeds te lachen wanneer ik de deur open deed. Het toiletpapier heeft er maar kort gehangen. Het lachen verging ons ook snel want het bleek niet echt wc-papier te zijn en de wc zat dus he-le-maal verstopt. Luuk heeft met een vuilniszak om zijn arm en plastic handschoenen een mega bonk papier onder uit de buis moeten trekken. Ik heb de rollen maar snel weggegooid. Arme Luuk, zo goor.

Toen kwam Kerst heel dichtbij, en had ik samen met Cynthia en Brenda (zij helpt cynthia als virtueel assistent) een Kerstetentje bij Brass Boer thuis. We spraken af bij het Foodattelier in Zwolle, een onwijs leuke zaak waar ze hele leuke cadeautjes en lekkere dingen hebben. Je kunt er ook lekkere koffies drinken, dat hebben we gelijk even uitgeprobeerd! Cynthia had een mooie mand laten maken daar met allerlei leuke cadeautjes erin. Super lief en lekker!

Helaas werd ik die nacht na het lekkere etentje (weer) ziek. Een maag/darm infectie, en dat kwam NIET door het eten. Dat wil ik wel even duidelijk hebben. Ik heb dat gewoon vaak, dat komt doordat mijn maag en darmen heel gevoelig zijn door de MCAS. Ik ben hiervoor onder behandeling, het komt waarschijnlijk door een intense infectie die ik in Colombia opliep, en het kan zijn dat het nooit helemaal geneest. Ik neem daar medicijnen voor maar die elke keer als ik zo’n nacht heb dan valt alles weer helemaal terug. Vooral qua energie is dat zwaar. Ik hoop dat ik nog een goed medicijn vind, en ik zoek ook op alternatieve manieren verder. Ik kom er wel, er zijn ergere dingen, maar als ik maandelijks boven de wc hang dan raak ik wel gefrustreerd.

De 24ste ben ik de hele dag uit de running geweest, en in de avond heb ik even mijn dingen overgeschreven in mijn nieuwe  blauwe planner die Cynthia ook voor me had meegenomen! Heerlijk, zo’n blank canvas! Ik gebruik nu alleen maar een pen die ik kan uitgummen, waardoor ik ook geen gekras meer heb.

Eerste Kerstdag heb ik nog helemaal niks gedaan en aan het eind van de middag heb ik de boel bij elkaar geraapt en zijn we naar Luuks ouders gegaan om te eten. Daar had iedereen wat klaar gemaakt en werd ik heel lief ontzien omdat ik nog ziek was. Ik heb wat stokbroodjes gegeten en daar heb ik het bij gelaten, jammer, maar ik was al lang blij dat ik er gewoon bij kon zijn en niet meer zo misselijk was. Het was een hele gezellige avond!

Deze ijstaart was zelf gemaakt (door tieners, super knap!) en zag er wel heel erg mooi uit dus spijtig dat ik deze niet met giga hoeveelheden naar binnen kon schuiven.

We kregen hele leuke sloffen cadeau, daar loop ik nu constant op als ik thuis ben. Heerlijk en goed uitgekozen op persoonlijkheid :)! Door die buikloop voelde ik me ook gelijk 10 kilo lichter dus ik trok weer eens een glitter croptop uit de kast voor de brunch op tweede Kerstdag haha. Deze was bij Elise thuis en mijn vader kwam daar ook.

In de avond kwam mijn moeder met mijn stiefvader bij mij thuis, en uiteraard waren mijn zusje en zwager er ook. Oma kon ook nog aanschuiven, en zo vaak zijn we niet met z’n allen dus daar genoot ik wel erg van. Ik serveerde vier gangen, met twee kleine tussenhapjes. Ik ben geen ervaren chef, dus oordeel niet te hard, ik heb mijn best gedaan haha.

Het was een hele geslaagde avond, en iedereen vond alles super lekker. Het waren niet ontzettend culinaire keuzes, maar wel dingen die bij de meeste mensen goed in de smaak vallen en qua hoeveelheid was het precies goed. Ik had er nog wat kleine broodjes met knoflook bij en wat kaasbiscuitjes in Kerstvormpjes, maar daar heb ik geen foto’s van. Ook nog wat bonbonnetjes bij de thee natuurlijk!

not the best shot 😐

Tussen Kerst en Oud en Nieuw ging ik met mijn moeder en zusje naar Enschede om nog wat te shoppen. Mijn moeder woont in Frankrijk in werkelijk waar niemandsland, dus als ze hier is dan gaat ze wel even rondkijken. Ik kocht deze onwijs mooie top in de sale van Zara, en ik kocht een leuke set met oorbellen met pareltjes bij H&M.

Ik keek tussendoor ook nog de Kerstafleveringen van Chateau Meiland. OH meid wat goeeeeeeeed! Ik geniet daar echt met volle teugen van. Wat mij betreft krijgen ze een dagelijkse vlog/uitzending. Ik zal kijken! Ik heb niet vaak dat ik echt van de bank rol van het lachen om iets wat ik op tv zie, maar bij hun heb ik dat echt. Die man is soort van mijn spirit animal ook.

OUD EN NIEUW! Overdag heb ik een stuk of 80 oliebollen gebakken bij vrienden Niek en Anouk thuis. Luuk ging met Niek nog naar een dorp in de buurt om te kijken bij het carbid schieten en Anouk en ik zijn bij haar thuis gaan bakken als pro’s. Ik heb stukjes Oreo verkruimeld en door het beslag gegooid en dat was HEEERLIJK. We hebben ook wat appelbeignets gemaakt en wat oliebollen met krenten. Daarna even een ronde om ze uit te delen want 80 oliebollen gingen wij natuurlijk niet eten. Maar, vooraf aan dit gezellige tafereel speelde zich nog wel een Emmy situatie af.

Ik had vier pakken oliebollenmix bij elkaar gegooid in een grote pan, ook al stond er maximaal drie pakken gebruiken, ik laat me niet beperken natuurlijk haha. De pan bleek te klein voor hoe veel het beslag nog uitzette tijdens het rijzen en het begon helemaal over de pan heen te lopen. Ik heb de pan op de koude grond gezet om het soort van te stoppen maar dat hielp totaal niet, het zat echt overal! Ik heb de hele pan in een vuilniszak gezet en vervolgens heb ik daar alles met mijn handen uitgeschept haha. Toen ik het plasticfolie eraf haalde begon het ook helemaal te leven, als een soort blubber van die film van vroeger, ken je dat nog haha? Uiteindelijk werden het echt mega lekkere oliebollen maar volgend jaar doe ik het even in twee delen. Of ik scoor een mega huge pan ergens. Ik wil wel die vrouw worden die oliebollen bakt voor de hele buurt waar ze dan vervolgens iedereen over vertellen. Klinkt gezellig.

Na al dat bakgeweld heb ik me even weer ‘mooi’ gemaakt voor de avond die we ook met dezelfde vrienden zouden doorbrengen. Een lekker jumpsuitje en een glitter make-uppie. Vooral die schoenen zijn leuk hè zo ;P.

Gelukkig nieuwjaaaaaaaar!

Dikke kus van mij voor jullie omdat jullie altijd zo lief voor mij zijn en deze artikelen lekker veel lezen.


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)