Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – eerste helft van november

We delen vanaf nu de maand van Emmy op in de eerste helft en de tweede helft van de maand. Meer persoonlijke artikelen voor jullie om te lezen en meer foto’s in totaliteit! 🙂 Ik begon de maand met een cruise trip met Cynthia! Kijk je mee?

Leestijd

Begin november ging ik met Cynthia op een mini cruise. We stapten op in Rotterdam en we stapten 40 uur later af in Hamburg wat betekent dat we twee nachtjes bleven slapen. Het was een bijzondere ervaring, ik was nog nooit op een cruise geweest!

Ondertussen stuurt mijn moeder me uit Frankrijk vanaf hun camping Mesles soms de mooiste plaatjes. Die vrouw ontwikkelt nog een oog voor fotografie. Of is het gewoon het mooie uitzicht? Gelukkig komt ze in ieder geval met de Kerst weer naar Nederland 🙂

Ik proef ook thee voor Coffee-Star. Ik had nog nooit eerder een thee cupping gedaan, waar we de smaken van de thee beoordelen op allerlei factoren. Uiteindelijk heb ik een mooie nieuwe selectie smaken gekozen in losse thee voor Coffee-Star die we als private label gaan voeren. Zo zocht ik een chai-chocolade smaak uit en ben ik nu met de ontwerper bezig voor de verpakkingen. Leuk onderdeel van mijn werk!

Ik weet niet meer of het diezelfde dag was, maar ik heb wel wat treinpech gehad de afgelopen tijd. Heel veel vertragingen waardoor ik soms voor één overleg de hele dag onderweg ben. Gelukkig heb ik wel altijd mijn laptop bij me zodat ik altijd door kan werken en de dag niet verloren gaat. En dan moet ik wel op blijven letten, want ik ben ook al een paar keer heel ergens anders uitgekomen haha.

Met lieve vriendin Jen heb ik een werkbezoek in Utrecht gecombineerd met een lekkere shopdag. Heerlijk wanneer op maandag de winkels rustig zijn. Ik geniet echt enorm van dit soort winkeldagen met een vriendin, lekker speuren en nieuwe pareltjes scoren. Ik kocht deze leuke trui en deze tas, gelijk verliefd! Jen en ik hadden dezelfde schoenen aan, we hebben heel erg dezelfde smaak en kopen daarom best vaak hetzelfde. Deze trui liet zij wel hangen haha.

We hebben wat grauwe dagen gehad maar eerlijk gezegd vind ik ook wel dat we vaak het herfstzonnetje te zien kregen. Heerlijk om even te wandelen! Ik ben hier met mijn vader aan het wandelen in De Lutte bij het Arboretum waar allemaal mooie bijzondere bomen en planten te zien zijn. Dat soort wandelingen zijn denk ik wel het mooist in het herfstzonnetje.

Van de Postcodeloterij kreeg ik een cadeaubon om vega producten te kopen, die heb ik even uitgegeven aan dure pijnboompitten en walnoten haha.

Ook ging ik voor mijn negende of tiende (ik ben de tel kwijt) laserbehandeling. Ik ben nu echt wel bij het einde beland. Ik hoef me eigenlijk bijna niet meer te scheren, en wat er terug komt is dunner, zachter en groeit minder hard. Ik vind het echt mega ideaal. Ik ga naar Smooth Laser Clinic in Enschede, zij hebben ook een filiaal in Zwolle. Ik ga hier nog een uitgebreid artikel over schrijven want hier krijg ik altijd best wat vragen over. Ik ben er tevreden over, maar je moet niet verwachten dat je na 6 behandelingen compleet haar vrij bent voor eeuwig. Je moet het echt zien als een proces dat bij elke behandeling iets beter en stabieler wordt, en zo ging ik er ook al in. Daardoor werd ik niet teleurgesteld, iets wat anderen soms wel hebben als ze wel een onrealistische verwachten hebben/voorgeschoteld krijgen.

Ik kan zelf ook gelnagellak bij mezelf aanbrengen, maar ik heb echt een hekel aan het gepriegel op mijn eigen nagels. Bovendien duurt het dan best lang, en doe ik het dan minder netjes dan bij een ander. Daarom ga ik sinds kort naar Karin van Beautystories in Hengelo. Zij doet het lekker snel met kwalitatief goede producten. Ik vind het niet persé noodzakelijk maar zo in de winter met die bleke handen vind ik het wel heel mooi om mijn nagels mooi verzorgd te hebben. Ik blijf het nog lekker even door doen, ik geniet er echt weer van!

Ik ga ook in de herfst door met mijn lichte, gekleurde outfits. Ik heb echt bijna nog geen zwart of donkere kleur aangehad.

Dit is een screenshot van een gedeelte van mijn United Wardrobe winkeltje. Ik ben ook bezig met Vinted, maar op UW staat alles. Hier kun je een kijkje nemen op mijn UW winkel, ik verkoop er de kleding die ik niet meer draag. Soms moet je helaas toch wel afscheid nemen om weer ruimte te maken voor wat nieuws!

Ook een kijkje in mijn (rommelige) make-up koffer die ik overigens ook elke keer wel weer netjes uitpak natuurlijk. Ik had weer eens een bruidje! Voor 2020 staan er ook weer wat dames gepland en voor 2021 zelfs ook al. Dit was een najaarsbruiloft, zie je iets minder, maar ik snap het wel als je toch binnen trouwt! Ik vind visagie nog steeds heel leuk om te doen, en blijf dit ook nog wel door doen mits ik daar de tijd voor heb.

Het sporten gaat met ups en downs de laatste tijd. Ik ben wat meer ziek of moe geweest en sommige weken heb ik juist veel getraind. Gemiddeld genomen gaat het gewoon nog goed, en weet ik het goed bij te houden. Mijn nieuwe sportschool in Hengelo is in ieder geval nooit te druk, wat ik wel heel erg prettig vind. Naast de krachttraining ben ik ook weer begonnen met hardlopen nu mijn voet en schenen weer rustig zijn. Hopelijk blijft dat zo!

Ik heb lekker vaak met deze vrolijke knuffelbeer mogen knuffelen. Anna is de derde en jongste dochter (4 maanden) van mijn vriendin Diana, en ze was voor het eerst bij mij thuis nu waar ze de kleurtjes heel erg kon waarderen haha. Een lachende baby is toch wel het meest geweldige ooit.

Ik had een 21 diner van mijn assistent, dat doen ze dus tegenwoordig als ze 21 worden. Deed ik dus niet tien jaar geleden haha. Het hele concept was nieuw voor me, ik voelde me een oma, maar ik heb me goed gehouden aan de dresscode: black/white with a touch of pink.

Luuk was twee weken weg voor zijn werk, zó ongezellig! Toen hij terug kwam wist ik niet zo goed hoe laat, dus ik bakte gewoon twee taarten. Een zoete appeltaart waar ik de vulling creatiever maakte met gewelde vijgen en walnoten, en een hartige taart met peer en gorgonzola. Beide vielen heel goed in de smaak. De liefde van de man… gaat onder andere door de maag haha.

Ik liet mijn haren ook weer doen bij Velvet Monki. Ik liet het nu iets meer vanuit een middenscheiding knippen en er ging weer een stukje dood stro van de onderkant af. Voelt altijd zo fijn!

Tot slot nog een verzoekje van deze luie oma; ik ben op zoek naar andere eetkamerstoelen en zou het liefst in deze stijl wat vinden. Als jij wat weet, het liefst tweedehands, stuur me gerust een DM op Instagram (@emmystudiomint). Ik zoek er minimaal 2, het liefst 4 en maximaal 6 🙂 Het mogen ook verschillende stijlen door elkaar zijn, zoals je hier aan de eettafel van Romy Boomsma ook ziet. Ik kan zelf tot nu toe nog niet echt wat vinden bij Kringlopen en ik vind zoeken op Marktplaats soms lastig, dan vergeet ik weer te kijken en moet ik een miljoen advertenties door.

Dat was de eerste helft, van 1 november tot en met 15 november. Zoals je merkt nog steeds veel foto’s, en nu kan ik je iets meer laten zien. De tweede helft zie je snel!

<3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)