Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – eerste helft van januari

Vorig jaar zat ik met mijn bibs in Colombia januari, dit jaar gaat het er iets minder exotisch aan toe. Januari vind ik bij uitstek de maand om jezelf een beetje extra te verwennen, is best een beetje gelukt!

Leestijd

Kijk, dikke vette high tea! Als dat geen verwennen is. Dat is ook januari voor mij hè, verjaardagscadeaus innen die ik in december kreeg. Suiker overload in januari: check!

Dit is trouwens bij Van Doorn en Doorn in Enschede, heerlijke tent waar ze naast deze lekkere ‘ongezonde’ dingen ook hele leuke gezonde dingen hebben. Ze hebben een guilty en een healthy kaart, super leuk en echt heel erg lekker.

Tussen al het ongezonde geweld probeerde ik gezonde brownies te maken met witte bonen als basis. Wel gelukt, smaak was goed, maar de structuur vond ik minder. You win some, you loose some.

Dan maar gewoon appelflappen maken van overgebleven bladerdeeg van de Kerst en appels die eigenlijk op moeten. Goed gebruik van kliekjes, toch?

Dit is zó leuk. Luuk’s oma heeft 40 (zoiets) jaar geleden bij de groenteboer de grootste walnoten gekocht die ze kon vinden en die heeft ze in de grond gezet. Daarvan kwam er eentje uit, en dit is nu een gigantische walnotenboom die onwijs veel walnoten geeft elk jaar. Hele grote dikke vette walnoten, net als hun moeder walnoot ooit was haha. Nu hebben wij ook een aantal van die walnoten in de grond gezet waarvan er twee wortel zijn gaan schieten. Ik hoop dat we over 40 jaar ook naar onze gigantische walnotenboom kijken! Hij is inmiddels al weer een stuk groter dan dit, zal ik de volgende keer wel even laten zien. Ik ben ook weer bezig met avocado-pitten, deze moeten alleen nog een groen sprietje krijgen.

Wat erg, het blijft maar doorgaan met de taart. Hier bij Mrs. Brown café in Enschede. Daar hebben ze ook al zulke ontzettend lekkere taarten. De cheesecake daar is ook echt to die for. De grap is dat dit nog maar de eerste helft van de maand is en ik nu merk dat ik de rest van de maand ook gewoon door ben gegaan met de taartjes en nóg een keer bij Mrs. Brown taart heb gegeten. En lunch. Lord.

De auto wassen vind ik zo’n ondankbaar klusje. Dat doe ik ook echt veel te weinig, volgens de norm dan. Voor mij is het dikke prima. Elke keer als het gedaan is komt er daarna weer één of andere sahara regen alles vies maken. Het is alleen wel echt weinig werk eigenlijk hè. Beetje zitten, beetje spoelen.

Na een heel fijn etentje met Luuk bij Fabels in Enschede, eindigden we in café De Buurvrouw. Lekker volkscafé waar je nog nootjes krijgt en de bar altijd schoon is. Kan ik waarderen. Ik drink bij zo’n afzakkertje ook bijna altijd Baileys. No dry januari here dus haha.

Met Kerst kregen we leuke sloffen, deze zijn eigenlijk van Luuk. Stonden wel heel goed onder mijn jumpsuit vond ik.

Deze geur vind ik zo lekker! Sowieso dit merk vind ik heel erg goed, met een duidelijke geur en ook bijzondere geurkeuzes. Deze is wel favoriet!

Oma kocht best een hip vloerkleed, bij Ikea! Ik lach me soms dood om de kleding en interieurkeuzes van mijn oma en mijn moeder, we pakken altijd dezelfde printjes en kleuren.

Deze tampons heb ik onlangs ‘ontdekt’. Ze zijn van biologisch katoen en zijn ook vrij voordelig. Daarnaast werken ze heel erg goed, en ik voel me hier iets fijner bij dan bij synthetische materialen. Ik heb ook een cup geprobeerd, maar daar kreeg ik echt moordneigingen van als ik hem eruit moest halen.

En de comfortfood saga continues. En ik kan je vertellen dat het ook niet de enige keer is dat er poffertjes gebakken zijn in januari. Zo lekker. En koud zijn ze ook zoooo lekker haha!

Ik begon ook weer met trainen, ik had een dikke drie weken pauze genomen van de gym omdat ik me heel erg moe voelde. Met de feestdagen leek het me een mooi moment voor wat extra rust. Ik bouw het nu langzaam op, maar nu ik dit typ heb ik net een verstandskies laten trekken dus niet elke week is even sterk. Het voelt in ieder geval wel weer leuk en fijn om mee bezig te zijn!

Deze legging was iets minder succesvol, erg zweet gevoelig. Ik had op het laatst echt zo zweetlijnen in mijn liezen en bij mijn bilnaad. Super charmant is wat anders, maar goed, de sportschool is er om te zweten.

Ik eindig deze halve maand met een leuke outfit. Vond ik althans, lekker roze met roze! Hierna is mijn dikke slaapzakkenjas wel weer voornamelijk gedragen. Als je eenmaal went aan zo’n dikke jas kun je niet meer zo snel terug naar zo’n dun tussenjasje als deze.

Hoe is het met jullie? Nog geen last van blue mondays hoop ik?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)