Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – eerste helft van februari

Van Valentijnsdag tot een (zo leek het) bedreiging. Nieuwe en tweedehands pastelkleuren in mijn kast en mislukte baksels. Wijn en een dode cactus. Lekker veelzijdig weer deze eerste twee weken van februari! Kijk je mee naar deze chaos?

Leestijd

ZO ZUUR! En achteraf ook nog een vaste flitspaal…

Ik moest hier heel erg hard om lachen. De huizenprijzen zijn natuurlijk een beetje achterlijk op dit moment. Gelukkig hebben wij een mega leuke huurwoning, dus ik heb gelukkig geen haast. Ik kan hier prima nog jaren wonen als ik eerlijk ben haha.

Ik ging een heerlijke dag met vriendin Jen naar Amsterdam en we waren weer lekker aan het twinnen met onze roze bontjes. Ik had ook een hele goede greep bij Zara vast voor de paskamers, uiteindelijk kocht ik een mooie roze jurk en een kort gebloemd jurkje. Zien jullie nog wel voorbij komen :).

In de hoek van mijn kamer staat een lekkere stoel om te lezen, en vanuit die hoek kan ik perfect genieten van onze woonkamer waar ik me altijd heel erg fijn voel. De kleuren spreken echt tot mijn ziel ofzo haha. Ik kreeg die leuke lamp van vriendin Diana, zo leuk! Ze kocht hem bij TK Max in Duitsland, hij is echt perfect voor onze woonkamer. Zo blij mee!

Deze schoenen kocht ik bij Bershka tijdens het shopdagje, perfect voor mijn pastelkleurige garderobe!

Ik heb echt een mega bananenhoofd vanuit deze hoek, maar zo zie je wel goed de eyeliner. Ik had een dag een dubbele eyeliner, roze en zwart. Ik zet dan eerst de roze er dik op en dan dun de zwarte erover heen.

Vorige maand kreeg ik spontaan blondies van Cynthia op gestuurd, heel erg attent. Ik vond ze zo lekker dat ik ze zelf ook wilde maken. Ik maakte ze met macadamianoten, witte chocolade en frambozen. Helaas dacht ik er niet over na dat het recept zonder die toevoegingen was en de blondie dus veel te hoog was om in die tijd gaar te worden. Volgende keer dus langer in de oven of een groter bakblik. De randen waren wel gaar, zoals je hier op de foto ziet, en die waren echt goddelijk. Wel echt een suikerbom, maar als iemand een recept wil kan ik dit binnenkort wel eens in een artikeltje gooien? Moet het wel eerst goed lukken haha.

Het fotoboek van 2019 was klaar! Ik maak, eigenlijk sinds Luuk, een fotoboek van elk jaar en eentje van grote reizen. Niks gigantisch creatiefs, maar gewoon een leuke verzameling van alle mooie momenten. Ik maak ze altijd op hetzelfde formaat zodat ik ze lekker netjes kan stapelen. Zo leuk om terug te bladeren en ook heel leuk om aan anderen te laten zien als het eenmaal af is.

Meh, zo sneu. We hadden deze cactus van vrienden overgenomen, maar zij hadden hem even buiten gezet omdat ze hem eerst weg wilden gooien. Ik besloot om hem te adopteren maar het koude Nederlandse weer is hem toch fataal geworden toen hij weer in onze warme woonkamer werd geplaatst. Hij ligt nu in vrede te rusten op onze composthoop.

Ik had een zaterdagavond waar ik met een groepje vriendinnen in Hengelo at, daarna de trein pakte naar Enschede voor een feestje (Vroegzat), daar een ander clubje vriendinnen meette én een andere vriendin die er ook was toevallig. Toen weer terug naar Hengelo, nog een afzakkertje in de kroeg. En daarna ben ik nog bij Luuk en zijn vrienden aangesloten die dichtbij zaten te borrelen. En toen keek ik op de kerkklok en was het 03:30. Super leuke avond, ontzettend veel mensen gezien, maar van zo’n tijdstip moet ik echt drie dagen herstellen haha.

Dit was ZO raar! De buurvrouw belde aan op een avond en vroeg ons of wij wel wisten dat er een bijl op mijn auto lag. Uh, WTF. Ik vroeg me af of het een soort van bedreiging was, want hoe verlies je je bijl in vredesnaam. ‘Oh, ik laat mijn bijl even vallen’ of ‘oh hier ligt een bijl, ik leg hem hier even neer’. Gewoon raar. Iemand anders had zelfs de politie er al voor gebeld want die kwamen verhaal halen. Er is een melding van gemaakt, en ik leef nog. Zal wel geen maffia teken zijn geweest dan haha. Hoop ik …

Ik match wel lekker weer: roze en roze, paisleyprint en paisleyprint. Ik word eentonig.

Walnoot en avocado’s going strong! Het groeit ook zo snel, zo leuk om te zien. Ik word daar echt heel enthousiast van.

Zo lekker, in slaapvallen terwijl je een stuk brood aan het herkauwen bent. Hoe goed kan het leven zijn. Lekker een stukje brood in je nekkie ook nog, haha zo zoet! Dit is kleine Anna van vriendin Diana.

Maar deze dikke hondenbaby krijgt ook nog steeds al mijn liefde, Joep van mijn zus. Er zit echt een mensenziel in die hond, ongelofelijk.

En toen was het Valentijnsdag! Ik weet dat heel veel mensen het commerciële onzin vinden, maar ik vind het gewoon een extra dag voor wat positiviteit. Leuk om even een momentje te creëren en iemand, elkaar, en jezelf vrolijker en blijer te maken. Dit was bij Coffee-Star Hengelo, de andere filialen deden ook allemaal leuke dingen.

We gingen op Valentijnsdag high-winen bij Fabels in Enschede, en zelfs de lucht op het station had Valentijnskleuren! Ik had deze jurk aan, óók in Valentijnskleuren. Ik kocht hem op United Wardrobe maar hij is van NAKD uit de collectie die in samenwerking met Kae Sutherland was. Ik wilde al graag een item uit die collectie, want jullie kennen mijn liefde voor Kae’s stijl, maar miste de boot toch ook wel op de een of andere manier. Perfect dat ik nu nog een mooie jurk kon scoren!

Deze citroenboom kreeg ik van Luuk voor Valentijn, om de dooie cactus te vervangen. Ik heb hem uiteraard Valentijn genoemd, hij staat super leuk! Leuke variant op een bosje bloemen 🙂

De dag na Valentijn konden we ook nog lekker met elkaar op stap, dus we zijn even gaan lunchen bij Het Paradijs in Enschede. Een heel leuk vegetarisch restaurant dat er uitziet als een soort jungle. Er is ook een vijver met schildpadjes, heel erg leuk voor kindjes ook! Ook gingen we even langs Sostrene Grene en daar kocht ik deze ‘ijsblokjes’ van graniet. Zo handig want het neemt bijna geen plek in je vriezer in beslag en je hebt ze altijd paraat.

Dat was de eerste helft, best wel een flinke lading foto’s! Ik hoop dat je het tot het einde hebt volgehouden haha, tot de tweede helft!

<3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)