Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – eerste helft van december

December! Feestmaand! Ik had er heel veel zin in dit jaar, en in de eerste helft kan ik je de helft van mijn verjaardag laten zien en natuurlijk Sinterklaas! Kijk maar mee naar het begin van mijn decembermaand.

Leestijd

1 december ging ons nieuwste Coffee-Star filiaal open in de bibliotheek in Almere. Super toffe plek, lekkere koffie en een fijn team inmiddels.

Ik kwam weer lekker vaak bij de kringloopwinkels in de omgeving. Ik vond weer leuke kopjes, want die had ik zogenaamd nog niet. Ook vond ik mooie wijnglazen. Wel maar twee helaas, maar wel leuk zo holografisch. Ook zocht ik die Chinese soeplepels om te gebruiken als amuselepel met Kerst, en die vond ik gelukkig in overvloed! Luuk loopt al harder zuchtend onze volle kelder in haha.

Het begin van december was nog lekker sportief en het weer was ook regelmatig best lekker ook al kwamen we al verder in die donkere dagen. Helaas ben ik eind december wel weer even terug geknald qua gezondheid (wéér een soort buikgriep) dus ik neem nu even complete rust om mijn lichaam alle energie te kunnen laten gebruiken om te herstellen anders blijf ik maar vermoeid. De medicijnen die ik slik voor mijn mcas maken me ook al extra moe, dus soms weet ik niet meer goed wat nu écht moe is of door die pillen komt. Ik hoop dat ik begin januari weer lekker bezig kan, ook sportief gezien!

Jaahaaaa, daar was hij dan; Sinterklaas! Wij vieren het elk jaar met mijn vader, als traditie. Mijn vader vindt de feestdagen niet zo leuk meer sinds mijn ouders uit elkaar zijn maar Sinterklaas is voor hem heilig. Elk jaar maken we er een super leuke avond van. Ik maakte deze Sinterklaas cheesecake met de speculaas-karamel cheesecake mix van Home made x ohmyfoodness. Kun je mooi mee shinen zonder dat het teveel moeite kost haha.

Ik heb wel even gecheckt bij Elise of hij in dit artikel mocht, maar het mocht. Het kind heeft net zo weinig gêne als ik haha. We deden, voor het geval je je afvraagt wtf hier te zien is, de Jellybean challenge! Voor wie zich dan op haar beurt weer afvraagt wat dat is; kalm, ik leg het uit. Je hebt allerlei jellybeans in verschillende kleuren. Gele jellybeans kunnen echter citroensmaak hebben maar ook kots. Het is dus een beetje een 50/50 kamikaze graai als je er eentje in je smoeltje duwt. Bij een verkeerd antwoord op een zelfgemaakte quiz moest mijn vader er eentje nemen, bij wijze van surprise. De grap is (niet heel grappig) dat hij door zijn beroerte (en door te roken) helemaal niet zulke goede smaakpapillen meer heeft en het helemaal niet zo erg vond om te eten haha. Elise ging even proeven en had een zwarte ‘stinkdier’ in haar mond (had ook drop kunnen zijn) en ik maakte toen deze foto. Dat was dus mega goor. Luuk proefde hondenvoer en ik rotte vis. Mijn zwager had alleen maar geluk haha. Het was echt gieren, echt een aanrader wel met een leuke groep die wel een beetje durft.

Ik maakte voor deze avond ook zelf pepernoten, waarbij er in de instructies stond dat je eerst plakjes van 1 cm moest afsnijden. Ja, daar heb ik even de rolmaat bij gepakt haha. Wat een gepriegel, doe mij maar een beetje balletjes draaien op de gok. Ze waren wel heel erg lekker! Ik mis ze nu al, de pepernoten.

Jaaa, op 6 december mocht de Kerstboom op! Ik ben een aantal jaar geleden over gegaan op een kunstboom want ik vind het zo zonde om zo’n boom die jaren heeft gegroeid om te hakken en vervolgens zo weer aan straat te dumpen. Met kluit is denk ik het beste, dat je hem tussendoor in de tuin kan zetten, maar dit werkt voor mij nu wel prettig. Nu ik dit typ, eind december, ben ik hem ook nog steeds niet zat. Dat ben ik andere jaren altijd wel snel geweest, maar hij staat nu prettig in een hoek en ik vind hem heel gezellig gelukt dit jaar.

Leuheuk! Dat dacht ik toen ik ze binnenkreeg tenminste nog. Toiletpapier op Aliexpress kopen bleek echter DE vergissing van 2019 want na 1 toiletbezoek zat het he-le-maal verstopt. Gelukkig heeft handige Luuk het opgelost (arme man). Het stond zo gezellig ….

Na Sinterklaas was het ook tijd voor de Kerstpakketten. Ik regel dat altijd voor Coffee-Star, maar tegelijkertijd moest ik ook vanaf Hengelo 100.000 papieren rietjes verspreiden dus Elise hielp me even met de parketten bij het postkantoor. Als Kerstpakket koos ik dit jaar een Primera keuzecadeau bon. Daarvoor kan iedereen dan zelf kiezen wat hij of zij wil voor soort bon.

Ik kreeg lekkere Vegter’s rolletjes thuisgestuurd. Dit eet ik echt maar één keer per jaar en dan vind ik het ook zó mega lekker. Ook leuk om een beetje creatief te worden met vullingen of dips, maar ‘gewoon’ met slagroom is toch mijn lievelings.

Mini jas en mega jas. Even met kleine Cira de stad onveilig maken.

Ik probeerde Cynthia’s recept voor een pasta met bieten, pistache en geitenkaas. Heerlijk!

Ook heerlijk; na een hele drukke dag thuis lekker rustig een gemakkelijke risotto in elkaar draaien met een glaasje rode wijn. Ik drink bijna nooit doordeweeks, ik probeer maximaal 1 keer per week alcohol te drinken en dan gebeurt dat eigenlijk altijd in het weekend. December is wel een beetje een uitzondering, dus toen mijn hoofd zo vol zat voelde het wel even heerlijk om mindfull deze risotto met rode pesto te maken en daarna op te eten met een lekker rood wijntje die we in Frankrijk kochten.

Ik ging heerlijk eten bij Lab26 in Hengelo met Neelke en Hiske. Deze pizza’s smaakten ECHT zoals in Italië! Drie keer raden welke mijne is 🙂

Vlak voor mijn verjaardag is de dochter van lieve vriendin Diana jarig, ze werd 6 dit jaar! Zij heeft, net als haar zusje, een stofwisselingsziekte en dat betekent dat de eerste zes jaar best heel spannend zijn. Nu ze zes is mag ze zoveel meer ontspannen het leven door, echt een reden om dat mega goed te vieren. Dit inpakpapier van Big Bazar vond ik zo leuk, zij is helemaal unicorn gek, dus dat paste precies. Niet dat ze er lang naar keek haha, dat werd er natuurlijk snel vanaf gescheurd 😉

Op maandag 16 december werd ik 31, en dat vierde ik samen met Luuk op zondagavond 15 december bij De Swarte Ruijter in Holten. Een geweldig restaurants met een ster waar je ook kunt overnachten midden in de natuur op de Holterberg. Ik droeg deze heerlijke Emmy jurk met witte hoge laarzen. Je ziet op de foto rechts de ‘huisjes’ waar we overnachtten. Heel erg ontspannen om dan zo heerlijk na het diner je bed in te schuiven en de volgende ochtend lekker in de natuur te zijn.

Dit is de enige foto die ik van het diner heb gemaakt want ik wilde ab-so-luut niet de hele avond mijn telefoon in mijn hand hebben. Het was echt heerlijk. Vooraf champagne, een vier gangen diner met wijn arrangement en daarna nog een kaasplankje met port. En daaaarna nog een thee met lekkere zoetigheden. Perfect! Ik vond het eten heel erg lekker, enorm verfijnd en verassend qua productkeuze. Echt een aanrader en ook nog eens verassend betaalbaar.

Ik kreeg mijn cadeau van Luuk ook alvast, een heel mooi fijn gouden kettinkje die ik altijd om kan hebben. Heel verfijnd! Ik vind hem prachtig <3.

Op maandag 16 december was ik eigenlijk pas écht jarig, en daar begin ik dan mijn tweede maand overzicht dan ook mee 🙂

Tot dan! <3!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)