Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Tv-programma’s die ik graag kijk

We kijken ons met z’n allen soms suf op Netflix, maar gewone televisie hebben we ook nog! Ik vertel je vandaag waar ik echt voor ga zitten en als je het leuk lijkt, kun je het gelukkig gewoon terug kijken tegenwoordig 🙂

Leestijd

Ik doe het zelf ook hoor, programma’s terug kijken of vooral Netflix aanzetten. Maar de charme van een programma op tv kijken, met reclames waarin je even gaat plassen of wat lekkers pakt en weer op tijd terug moet zijn, dat heeft ook echt wel wat vind ik. Er zijn een aantal programma’s die ik heel graag kijk. Ik blijf nergens echt voor thuis, want alles valt natuurlijk terug te kijken, maar hier ga ik in ieder geval wel echt lekker voor zitten.

Kopen zonder kijken

Één van de leukste programma’s vind ik dit. Je volgt een stel die moeite hebben van een geschikt huis. Ze geven al hun rechten af aan een team die voor hen een huis zoekt, koopt en verbouwd en vervolgens zien ze het dus echt pas als alles af is. Door de seizoenen heen is er volgens mij één stel geweest dat niet tevreden was maar over het algemeen maken ze er mooie dingen van. Al vind ik natuurlijk wel eens wat van de styling, of van de reactie van het stel, maar dat maakt het juist zo leuk. Te zien op RTL.

Op Videoland kun je ook Kopen zonder kijken Australië zien. Bijzonder om te zien hoe duur die huizen daar zijn, tof om te zien wat ze er van maken maar wel een stuk langdradiger opgezet en ook minder goed aan te relateren omdat je met Nederlandse huizen zelf ook een goede mening kan vormen over het budget of de aankoopprijs bijvoorbeeld.

Chateau Meiland

Wat een heerlijke familie. Ik kijk hier heel erg graag naar en volgens mij praat half Nederland nu met een klein Martien accent. Mocht je uit een ei gekropen zijn en de hype van de afgelopen jaren hebben gemist, op SBS6 heb je de avonturen van de familie Meiland kunnen volgen. Ze kochten een chateau in Frankrijk die ze compleet verbouwden tot bed & breakfast, en nu zijn ze weer naar Nederland verhuist en kunnen we ze gewoon verder volgen. Mega populair, en terecht.

Bevallingsprogramma's op TLC

Gezien de uitdrijving die mezelf staat te wachten ben ik razend nieuwsgierig naar de bevallingen van anderen. Op Youtube maar ook met programma’s zoals ‘Bevallen met’ op TLC bijvoorbeeld. TLC heeft geloof ik nog een programma maar dan met een Engelse dame, die kijk ik ook wel eens. Het leuke aan ‘Bevallen met’ is dat het bekende Nederlanders zijn die meelopen met een dame die de bevalling te wachten staat. Je hoort er een achtergrond verhaal bij en naderhand gaan ze thuis nog even kijken hoe het dan met ze is.

Expeditie Robinson

Terwijl ik dit artikel schrijf is dit door Corona al een tijd niet op TV geweest, en dat heeft vooral te maken met de opnames denk ik, gezien die altijd op een tropisch eiland zijn. Als het er wel weer op is, ga ik er echt voor zitten. Bekende en onbekende Nederlanders die zichzelf op een eiland laten opsluiten, die honger hebben, vies worden en tussendoor ook nog opdrachten moeten doen. En niet onbelangrijk; moeten zorgen dat ze niet naar huis gestuurd worden. Dat geeft natuurlijk altijd leuke intriges en verraad waar ik als kijker van smul. Te zien op RTL.

Wie is de mol

Ook zo’n topper die iedereen denk ik wel kent. Een groep gaat op reis, moet opdrachten doen en één van hen is de mol. De mol saboteert de opdrachten zodat de groep zo min mogelijk geld ophaalt en de rest van de groep moet raden wie de mol dan is. Je wordt als kijker heel erg op het verkeerde been gezet door de montage, maar ook de kandidaten tasten tot het einde vaak in het duister. Te zien op Avrotros.

Temptation Island

Over smullen gesproken. Meid, dit is heerlijk. Een aantal stellen worden van elkaar gescheiden, en vervolgens worden ze in een huis gezet met allemaal vrijgezellen die ze proberen te verleiden. Uiteraard gebeurt er altijd wel IETS en ben ik als kijker het ene moment aan het hopen dat iemand het niet doet en op het andere moment aan het smullen van sensatie als het wel gebeurt. Bizar dat ik het leuk vind om te zien, maar laten we vooropstellen dat de stellen zelf kiezen om mee te doen. Te zien op RTL.

Het perfecte plaatje

Ook te zien op RTL, een wedstrijd waarin bekende Nederlanders elke week de competitie met elkaar aangaan door het maken van de mooiste foto. Ze krijgen elke keer een opdracht en ik vind het heel leuk om zo te zien hoe creativiteit ontstaat en ook om daarna dan de mening van de experts erover te horen. Het is altijd een leuk proces in ieder geval. Sommigen blijven daarna ook echt goed fotograferen en maken er dan ook gedeeltelijk hun werk van na het programma. Wel bijzonder!

Hunted

Een groep mensen gaat op de vlucht, en probeert uit handen te blijven van politie. In dit geval zijn het geen echte criminelen maar het politieteam is wel echt. Je merkt hoe geavanceerd Nederland is op dit gebied en hoe snel je gevonden kunt worden als je niet over elk klein detail nadenkt. Binnen Nederland echt onder de radar blijven lijkt onmogelijk, maar sommige kandidaten schoppen het wel echt heel ver. Te zien op Avrotros.

Naast deze programma’s die ik nog opnoem kijk ik ook wel graag films die voorbij komen in de programmering en vind ik house flip achtige programma’s op TLC ook helemaal leuk.

Wat kijk jij het liefst écht op tv?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)