Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Netflix en Videoland update van Emmy

Jullie vinden het altijd leuk om te weten wat er gekeken wordt, want een goede tip is natuurlijk goud waard. Ik deel de series en films van Netflix en Videoland die ik de afgelopen tijd heb gekeken.

Leestijd

De echte klassiekers, daar ben ik inmiddels al doorheen. Soms kijk ik iets helemaal terug zoals Gossip Girl, Friends of Modern Family, maar dat doe je ook niet vaker dan ééns. In deze tijden van Corona wordt er toch wat meer televisie gekeken bij ons thuis dan daarvoor. Ik heb sinds kort ook Videoland, waar ik aanzienlijk minder op kijk maar waar ik zeker wel wat toppers op heb mogen aanschouwen. Ik hoor dan ook graag weer tips van jullie in de comments!

Deze is in al mijn overzichten al voorbij gekomen maar dit keer voor het laatst. Tot mijn grote verdriet is het laatste seizoen van Jane the Virgin nu op Netflix gekomen en er komt geen nieuw seizoen. Het is wel een heel bevredigend einde, maar het is echt mijn favoriete serie van alle tijden dus spijtig is het wel.

Het gaat over Jane, die per ongeluk kunstmatig wordt geïnsemineerd met het sperma van hoteleigenaar Rafaël en daar uiteraard ook zwanger door wordt. Terwijl ze nog nooit seks heeft gehad. Dit geeft natuurlijk allerlei problemen in haar huidige relatie en door de seizoenen heen groei je echt op met Jane, de mannen in haar leven, haar zoontje Matteo (die jongensnaam is nu ook razend populair) en natuurlijk de vrouwen in haar leven. Haar moeder en haar oma, die grote rollen spelen. Haar vader komt later in beeld, Rogelio, en dat is zo ongeveer de meest geniale rol ooit gespeeld. Ik mis die man!

Nog een luchtige, van Netflix. Ik ben er gek op. Selling Sunset is een ‘reality serie’ over een groep vrouwen die voor een makelaarskantoor in L.A. werken. Heerlijke intriges, bitchmoves en over the top huizen. Ik genoot met volle teugen van deze serie. Uiteraard is er een lievelingetje en een opper-bitch, en vraag ik me af wat er scripted is en wat echt maar het maakt me eigenlijk ook helemaal niets uit haha.

Dan een wat minder luchtige, ook op Netflix. The Alienist. Een verhaal dat zich afspeelt in New York in de jaren 90 van de negentiende eeuw. Het is een lugubere detective dat zich niet zozeer onderscheid door de verhaalopbouw maar meer door details. De cast is super sterk (Dakota Fanning, Luke Evans en Daniel Brühl) en daarmee zijn de karakters an sich heel uitdagend. De groep van drie; een vrouwelijke detective (in die tijd bestond dat eigenlijk niet) een psycholoog (the alienist) en een journalist zoeken een aantal gruwelijke misdaden uit. In het eerste seizoen zie je veel kinderprostitutie en in het tweede seizoen dode baby’s. Niet bepaald iets voor de zwakke maag want de beelden zijn ook expliciet. Echter wel zo’n ver van mijn bed show dat ik er goed naar kon kijken en ook echt de ontknoping wilde zien.

Nog een duistere. Dit keer op Videoland. Hierbij heb ik regelmatig hardop gehuild en ik heb hem ook wel eens stopgezet omdat ik het zo heftig vond. Het verhaal gaat over June, een ‘handmade‘ in een nieuw gecreëerde staat wat eerst gewoon de Verenigde Staten was. Dit is overgenomen door een super religieuze groepering die als doel hebben om de mensheid te laten groeien. In het verhaal is er namelijk een stijging in onvruchtbaarheid waardoor er te weinig kinderen worden geboren wereldwijd. Handmades zijn vrouwen die nog wél vruchtbaar zijn en bij een rijk gezin worden geplaatst om zo hun kinderen te baren. Uiteraard doormiddel van verkrachting. De staat waarin ze wonen is zo streng, ouderwets en tegelijkertijd modern dat alles aan banden wordt gelegd en er eigenlijk geen uitweg mogelijk is. Ontsnappen naar Canada is het enige lichtpuntje, maar vrijwel onbereikbaar. De training die de handmades krijgen en de mishandeling die mensen ondergaan die niet gehoorzamen zijn heel erg naar. Door het eerste seizoen heen komt er steeds iets meer hoop, en ik moest dan ook wel door die eerste duistere afleveringen heen. Nu wacht ik met smart op het nieuwe seizoen.

Toen Emily in Paris op Netflix verscheen wist ik gelijk dat ik hem zou verslinden. Ik ben ontzettend gek op dit soort mega luchtige series waarin alles voorspelbaar is en vol zit met clichés. Emily is een Amerikaanse die een marketingbaan aanneemt in Parijs, zonder de taal te kunnen. Ze ontmoet uiteraard een aantal mannen, het kantoor zit haar tegen, maar Parijs is geweldig. En in het echt vind ik Parijs helemaal niet zo geweldig, maar door de serie had ik bijna de auto gepakt.

All the money in the world is een film op Netflix met geniale acteurs. Het verhaal gaat over een jongen uit een rijke familie die ontvoerd wordt voor losgeld, maar de enige persoon die bij het geld kan is opa. En opa vindt zijn geld belangrijker dan de veilige terugkeer van zijn kleinzoon. Kijkt echt heel goed weg, echt voor een bioscoopavondje thuis met popcorn.

(Un)well is een mini docu-serie op Netflix die populaire gezondheids-/beauty hypes aan de kaak stelt. Zo duiken ze bijvoorbeeld in het gebruiken van bijengif in cosmetica en ook het gebruik van Ayahuasca zoeken ze uit. Het mooie vind ik dat ze evenveel positieve als negatieve zijdes belichten en dus als serie onpartijdig overkomen.

Reese Witherspoon heeft op Netflix een serie waarbij ze langsgaat bij mensen die haar inspireren. ‘Shine on’ heet het. Hierdoor krijg je een kijkje in hun leven. Het zijn hele open gesprekken die niet aanvoelen als interviews. Leuk voor even tussendoor.

The Queens Gambit op Netflix heb je vast voorbij zien komen want hij is behoorlijk gehyped. Ik vond het goed, maar niet zo goed als ik dacht na het lezen van de recensies. Daarvoor vond ik er iets te weinig actie in zitten. Het gaat over een meisje dat na het overlijden van haar ouders in een weeshuis terecht komt. Hier wordt ze met kalmeringspillen rustig gehouden, wat haar een verslaving voor het leven mee geeft. Ze leert hier ook schaken, waar ze extreem goed in blijkt te zijn. Je volgt haar weg naar de wereldtop in het schaken met alle drama van haar persoonlijke leven eromheen.

Sweet Magnolia’s op Netflix is echt mierzoet. En heel puriteins Amerikaans. Het kijkt gewoon lekker weg, want het is een lekker zoetsappig verhaal over drie vriendinnen die van alles meemaken en uiteindelijk samen een spa beginnen. Er gebeurt eigenlijks niks heel heftigs, en dat maakt het zo’n serie dat je ook wel tussendoor opstaat om te gaan plassen zonder de boel op pauze te zetten haha. Alleen een aanrader als je van dit soort wegkijkertjes houdt.

Dit vond ik geweldig! Drie seizoenen vol interviews met hele bekende mensen bijvoorbeeld Kim Kardashian. Niet dat ik nou zo’n fan ben van de vrouw, ik bedoel ze draagt gewoon echt bont en geeft nou niet echt het beste voorbeeld aan de wereld maar sappig is zo’n interview dan toch. Ook Obama komt voorbij, evenals Jay Z. Je kunt ook lekker je eigen aflevering kiezen, je hoeft natuurlijk niet alles te kijken. Ik heb ook alleen de mensen eruit gepakt die ik echt wilde zien.

Hollywood heb ik samen met Luuk gekeken. Een geweldige serie op Netflix over acteurs die willen doorbreken in Hollywood in de jaren veertig. Machtsmisbruik, sexcisme, rasisme, homohaat en goede acteurs. Het verhaal heeft donkere maar ook fijne zoete kanten. Luuk vond dit ook een leuke serie, ook al denk je wellicht nu dat het meer op vrouwen gericht is. Ik vond het fijn dat je eigenlijk alle perikelen van nu, terugziet in de tijd van toen.

Oh Gaby. Gaby, Gaby, Gaby. Wat heb je gedaan. Nee, ik was het niet eens met haar keuze evenals half Nederland volgens mij. Niet om de man, maar vooral om de match. Heer-lijk om deze show te volgen waarin Gaby Blazer een wederhelft zoekt door dates aan te gaan met een groep mannen en zo steeds iemand naar huis stuurt. Het welbekende concept. Love it, kan niet wachten tot er een nieuw seizoen komt met een nieuwe bachelor of bachelorette. Dit kun je op Videoland bekijken overigens.

Ook op Videoland en tevens de laatste tip: Echte Gooische Moeders. Vroeger verslond ik de serie Echte Gooische Meisjes ook al, en nu zit ik elke week ook echt klaar voor deze serie die elke week 1 aflevering dropt. Dit artikel komt een stuk later dan dat ik het typ, dus als je nu kijkt kun je waarschijnlijk alle afleveringen of in ieder geval een groot gedeelte al zien. Ik vind het heerlijk om te zien hoe deze vrouwen hun leven leiden. Waarom, ik heb geen idee. Maar alleen al voor de opmerkingen van Pauline zou ik me eraan wagen als ik jou was.

Zit er nog wat nieuws voor je bij, of heb je alles al verslonden in de lock-downs?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)