Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

De Sims 4 Mods + mijn favorieten

Ik ben gek op De Sims en kan helemaal opgaan in het bouwen van een huis en het spelen met een gezin. Maar wist je dat je op internet veel toffe custom content kan vinden voor je spel? Deze heten ‘mods’ en zijn door gebruikers gemaakt (dus niet door de makers van de Sims). Je vindt kleding, meubels, huizen, aanpassingen op de gameplay… Ik laat je vandaag mijn favoriete mods zien en hoe ik mijn huis ermee heb ingericht. Waarschuwing: picture heavy blogpost!

Leestijd

Hoe werken mods?

Je vindt op heel veel verschillende websites Sims 4 Mods (ik heb het in deze blog over Sims 4 omdat ik dat zelf speel, maar voor oudere versies van het spel zijn ook mods te vinden) en het is erg eenvoudig ze te installeren. Dit is het stappenplan:

 1. Download je mods. Waar je dat kan doen vertel ik je verderop in dit artikel.
 2. Sommige downloads zijn al direct .package bestanden, sommige downloads zijn .zip bestanden. Pak de .zip bestanden uit.
 3. Verplaats de uitgepakte bestanden, ze eindigen op .package, in de map Documenten/Electronic Arts/Sims4/Mods. Als je ze hierin zet, zitten ze in je spel. Let wel even op, in deze map staat ook het bestand Resource.cfg, verwijder deze niet, want door dit bestand werken je mods.
 4. Zet in je spel mods aan. Dat doe je door naar Spelopties te gaan en de opties ‘Aangepast materiaal en modificaties inschakelen’ en ‘Scripmodificates toegestaan’ aanvinken.

Overbodig, maar toch: ik ben niet verantwoordelijk voor als er iets fout gaat met je spel of computer door het downloaden van mods 🙂 

Mijn favoriete Sims 4 Mods websites

Er zijn letterlijk ontelbaar veel mods te downloaden. Op dit moment focus ik op interieurmods en laat ik de kleding, make-up en haar een beetje links liggen. Al deze websites zijn dus mijn favorieten op het gebied van interieur. Je zal veel van deze content creators ook zien in mijn screenshots van mijn huidige Sims 4 woning die ik bijna compleet met mods heb ingericht, dan zie je het in actie.

 • The Sims Resource is een enorme website vol downloads waar je door de bomen het bos soms niet meer ziet. Het is wel leuk om doorheen te bladeren, maar er zit ook veel matige content tussen. Door Femke ontdekte ik Ung999 en Severinka_, zij maken allebei erg mooie moderne meubels en andere spullen voor in huis.
 • Peacemaker is echt mijn favoriete maker. Ik gebruik veel van zijn meubels en accessoires.
 • MXIMS maakt zelf meubels, maar heeft ook veel items van andere makers op zijn blog staan. Ik heb zóveel hier vandaan!
 • Mio Sims heeft vooral veel leuke accessoires voor in huis.
 • The Simsterior verzamelt mods in strakke Scandinavische stijl.
 • Simtérieur lijkt wel een hele chique interieurwebshop, maar dan voor je Sims. En gratis. Dit is een verzamelplek voor mods van verschillende makers.
 • Pyszny Design maakt volledige meubelsets zelf en het ziet er allemaal te gek uit.

Er is natuurlijk nog veel meer en ik zal zeker updates plaatsen als ik meer toffe content vind.

Mijn ingerichte Sims 4 huis met mods

Dit is mijn eerste huis dat ik bijna helemaal met mods heb ingericht. Er is enorm veel tijd in gaan zitten en ik vind het heerlijk om te doen. Ik ben eigenlijk best trots op het eindresultaat! Ik heb bij dit huis vooral mijn eigen stijl gebruikt en het zo ingericht alsof ik er zelf zou gaan wonen. Omdat er honderden verschillende items in het huis zitten is het niet echt heelbaar om elk item los te benoemen (dus van welke content creator het is), maar alles komt van de linkjes die hierboven staan.

Hieronder zie je het huis van buiten en de plattegrond. Met het gezin in dit huis speel ik al vele generaties, ik speel De Sims zonder geld cheats en ik begin dus bij nul met een klein huisje, één Sim en een baantje. Ik vind het leuk om zo steeds hoger te klimmen, meer geld te verdienen en dan steeds wat luxer te gaan wonen. Met dit huis speel ik dus ook echt. Ik ben van plan meer huizen te gaan bouwen en inrichten om niet per se mee te gaan spelen.

Op Instagram kreeg ik al wat vragen of ik de dowloadlink naar het huis wil delen, maar omdat het zo vol custom content zit, heb je daar helaas niks aan. Ik kan je ook geen ‘pakket’ met al mijn custom content aanbieden, omdat dat echt not done is binnen de Sims custom content community (je moet altijd per item linken naar de maker, en terecht). Dus je moet echt zelf op zoek naar je favoriete meubels en accessoires, maar stiekem is dat ook gewoon hartstikke leuk.

Anyway, kijk mee!

Hal

Keuken

Woonkamer

Kantoor

Badkamer 1 beneden

Gym

Overloop

Badkamer 2 boven

Meisjesslaapkamer

Slaapkamer 1

Slaapkamer 2

Slaapkamer 3

Ik ga natuurlijk zeker meer huizen inrichten, want ik vind dit zó leuk om te doen. Ik zal het dan ook zeker delen. Als jij goede Sims 4 mod tips hebt, laat het me weten!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.