Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

De goede doelen die ik steun

Ik steun structureel een aantal goede doelen omdat ik het belangrijk vind om (financieel) wat terug te geven. Het leek me leuk om eens te vertellen welke dat zijn. Kijk je mee?

Leestijd

Ik steun een aantal goede doelen die ik zelf een warm hart toedraag. Dat betekent uiteraard niet dat ik de rest van de goede doelen minder vind, maar omdat er zoveel stichtingen en doelen zijn moet je ergens keuzes maken. Ik vind het wel mijn plicht om bij te dragen aan goede doelen, omdat ik een goed inkomen heb en daarmee ook iets terug wil geven aan de wereld. Ik vind het soms ook moeilijk oordelen over mezelf. Geef ik wel genoeg? Als ik thuis kom met iets nieuws, kan ik me ook schuldig voelen omdat het geld ook iemand anders had kunnen helpen bijvoorbeeld. Ik vind geld en het individualistische rond geld daarin soms best lastig. Ook kun je vraagtekens hebben bij de manier waarop bepaalde goede doelen handelen, ik ga ook af op een beetje goed vertrouwen. Meningen zijn uiteraard, net als bij elk ander onderwerp, ook hierover verdeeld. Kies je bijvoorbeeld voor een organisatie dat helpt door voedsel aan te bieden, of voor een organisatie die zorgt voor projecten waarbij men kan zorgen voor eigen voedsel? Voor beide zijn dingen te zeggen. Ik ga geen links erbij plaatsen of oproepen doen om ergens op te doneren. Daar is dit artikel niet voor bedoeld, het is geen politiek statement, het is een artikel waarin ik iets persoonlijks deel. Ik loop de doelen even met je langs!

Proefdiervrij

Afbeelding gekregen van Proefdiervrij

Ik steun proefdiervrij omdat ik het een hele schrijnende situatie vind dat dieren worden gebruikt om dingen op te testen. Nu zijn dierproeven op cosmetica in Europa inmiddels verboden, maar medicijnen e.d. worden wel op dieren getest. Proefdiervrij zoekt naar oplossingen waar het niet meer hoeft, en de medicijnen toch veilig op de markt gebracht kunnen worden. Ik vind het heel mooi dat hier tweezijdig naar wordt gekeken. Onderzoek is duur en zonder onderzoek naar alternatieven kan het nooit bereikt worden. Daarom geef ik graag geld aan proefdiervrij.

Linda Foundation

Afbeelding gekregen van Linda Foundation

Ik vind het een prachtig doel omdat ik heel erg geloof in het beschermen van ‘onze kinderen’. Ik vind het een gezamenlijke verantwoordelijkheid om te zorgen dat de kinderen die nu kind zijn, opgroeien in gelukkige en wijze volwassenen. Daar profiteren we uiteindelijk allemaal van in de maatschappij, maar boven alles is het ook heel schrijnend dat 1 op de 9 kinderen in Nederland in armoede leeft. Kinderen die niet kunnen sporten, die geen nieuwe kleding aan kunnen of die geen cadeautje krijgen op hun verjaardag. De Linda foundation geeft daar cadeaubonnen voor uit, waardoor er alleen spullen gehaald kunnen worden en geen dingen zoals drugs. Ook sponsoren de bedrijven die gekoppeld zijn aan de Linda foundation de organisatie door een cadeaubon in waarde te vermeerderen. Zo krijgen ze voor €35,00 een cadeaukaart van €50,00. Ook worden alle giften direct aan cadeaubonnen uitgegeven omdat de overhead kosten worden betaald door Linda de Mol en Mood for Magazines.

Stichting Dierenlot

Afbeelding gekregen van Dierenlot

Deze stichting helpt andere kleinere organisaties om te overleven. Bijvoorbeeld bij het aanschaffen van dierenambulances of het ondersteunen van dierenasiels door bijvoorbeeld te voorzien in voer en medicijnen. De vorige wijk waar ik woonde, daar zaten heel veel zwerfkatten. Ik vond het zo zielig om te zien hoeveel kou zij leidden in de winter. Helaas waren ze bijna allemaal op straat ook geboren waardoor ze niet bij iemand thuis geplaatst kunnen worden. Het was dus zaak om deze katten te steriliseren zodat er niet nog meer bij kwamen. Dit soort acties vind ik heel erg belangrijk, en vinden dus gewoon hier in Nederland plaats.

World Animal Protection

Afbeelding gekregen van World Animal Protection

Deze organisatie zet zich in voor het beschermen van dieren wereldwijd. Bijvoorbeeld na een (natuur)ramp, maar ook doormiddel van voorlichting in gemeenschappen waar ze weinig toegang hebben tot kennis over het houden van huisdieren. Zo wordt ze dan geleerd hoe ze met hun honden om moeten gaan. Ook zetten ze zich in tegen het houden van wilde dieren en tegen wreedheid tegen dieren. Ze lobbyen voor betere wetgeving wereldwijd. Dat vind ik een prachtig en constructief doel!

De Postcodeloterij

Afbeelding gekregen van de Nationale Postcode Loterij

‘Natuurlijk’, hoor ik je denken, ‘dat doe je gewoon voor jezelf’. Klopt, ik wil ook winnen als die kekke rode vrachtwagen de straat in rijdt. Maar, ze geven ook veel weg aan goede doelen. Zo gaat er dit jaar 376 miljoen euro naar verschillende goede doelen in Nederland, maar ook in het buitenland. Er worden organisaties structureel gesteund, en er worden eenmalige donaties gedaan aan projecten. Dit varieert van cultuur tot hongersnood tot dierenwelzijn tot klimaatbeheersing. Die variëteit is mooi vind ik.

KWF Kankerbestrijding

Afbeelding gekregen van KWF

Dit goede doel ‘nam Luuk mee’ in de relatie haha. Hij steunt hen al jaren dus dat zijn we samen gaan doen. Zij investeren in onderzoek, maar daarnaast ook in een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Iedereen kent wel iemand met deze rotziekte, dus daarom raakt het iedereen ook als je erover leest en is het fijn om bij te kunnen dragen aan het werken aan oplossingen.

Dat waren ze, de goede doelen die ik structureel steun. Ik spreid bewust een beetje zodat ik verschillende aspecten in de wereld steun financieel. Hiernaast doe ik regelmatig giften en donaties wanneer dit zo op mijn pad komt. En jij, doe jij dit ook zo? Of geef jij meer geld aan 1 goed doel?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)