
Dit is echt heerlijk op warme zomerse dagen: fris, fruitig, vrij licht en gezond. Je kan hem dus wat ‘zwaarder’ maken met noten en zaden, maar ik vind in de zomer juist zo’n lichte variant erg lekker. In de winter maak ik hem liever met appel (dat laat ik dan meeweken in de overnight oats) en fijngehakte amandelen met kaneel. Ik ontbijt ook graag met crackers, beschuitjes of een geroosterd broodje, maar dit is een leuke afwisseling!

Ik drink elke dag koffie, en dan het liefst met wat opgeklopte melk erin. Ook maak ik graag havermout op basis van melk. Een goede vervanger daarvoor is een plantaardige drink, zoals de Becel Sojadrink en Amandeldrink. Ze zijn 100% plantaardig en een bron van Omega 3, door de lijnzaad die erin zit. Er zit weinig suiker in: de helft minder dan in koemelk en 30% minder dan in vergelijkbare plantaardige soja- en amandeldrinks. De drinks zijn rijk aan calcium, vitamine D, vitamine B2 en B12. Je kan het in je koffie doen, in je thee, in je havermout, over je ontbijtgranen of als basis voor je smoothies. Of natuurlijk gewoon, zo.

Becel Amandeldrink

Ingrediënten en informatie amandel
De Becel Amandeldrink smaakt licht naar amandel, wat je natuurlijk al verwacht.

Becel Soja

Ingrediënten en voedingswaarde Becel sojadrink
Van de twee varianten gebruik ik de Sojadrink het liefst in de koffie, deze heeft de meest subtiele smaak en geeft ook een mooi schuim als je hem voor een cappuccino gebruikt. Ik kan niet goed uitleggen hoe soja nou smaakt, het is een licht hartige nootachtige smaak die niet overheerst. De Amandeldrink vind ik dan weer het lekkerst in een ontbijtje! Zo kan je lekker afwisselen en testen welke je het lekkerste vindt voor welke bereiding.
Gebruik jij vaak plantaardige drinks in de keuken?