Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Vegetarische tonijnsalade

broodbeleg
5
min. bereiden
5
min. totale tijd

Vegetarische ’tonijn’, hoe smaakt dat? Nou, bijna net zoals gewone tonijn. Ik haalde laatst de vegetarische variant in huis en maakte er een ’tonijnsalade’ mee. Dat was zó lekker dat ik het receptje vandaag graag met je wil delen. Ideaal voor tonijnliefhebbers die liever geen dieren eten.


Ingrediënten
2 personen
 • 160 gr De Vegetarische Slager Visvrije Tonyn
 • 1 el mayonaise of fritessaus
 • 1 el yoghurt
 • 0.5 ui
 • 1 bosui
 • 2 el augurken blokjes
 • 1 snuf peper
 • 1 snuf zout

Bereiding

Tip: Ook lekker met kappertjes.

 1. Snipper de ui zo klein als je kan. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Ik gebruik kant-en-klare fijngesneden augurkenblokjes, mocht je hele augurken hebben, snijd deze dan in hele kleine blokjes.

 2. Doe de Visvrije Tonyn in een bakje en doe daar de mayonaise en yoghurt bij. Meng dit goed.

 3. Versgemalen peper en zout erbij en de ingrediënten die je net gesneden hebt. Goed mengen, klaar!

Leestijd

Voila! Vegetarische ’tonijnsalade’.

Lekker op een geroosterd broodje met rucola of sla, maar natuurlijk ook top op een toastje bij een borrel.

Visvrije Tonyn van De Vegetarische Slager

Ik ben groot van De Vegetarische Slager (dat hoor je me wel vaker zeggen, ik word er echt niet voor betaald 😉 ), maar was altijd wat sceptisch over hun visproducten. Hoe kan ‘vegetarische’ tonijn nou lekker smaken? Laatst nam ik hem toch eens mee uit de supermarkt, ik was te nieuwsgierig. Los smaakt het bijna net zoals gegaarde tonijn uit blik. De textuur is net wat anders, dat zie je ook wel op de foto. Het is wat zachter en fijner, maar de smaak komt enorm in de buurt. Ik besloot er meteen een ’tonijnsalade’ mee te maken zoals ik ook regelmatig doe met echte tonijn. En dat smaakte zo goed, dat ik het vandaag graag wilde delen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.