Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Test: nieuwe McDonald’s Veggie burgers

Zoals je weet kies ik er regelmatig voor geen vlees te eten. McDonald’s heeft sinds vorige week nieuwe veggie opties, je kan namelijk de McChicken en Homestyle Chrispy Chicken nu veggie maken! Ik heb deze burgers getest met vrienden. De testvraag: zouden we dit zelf bestellen als we naar de Mc gaan?

Leestijd

McDonald's Veggie

Je kan bij McDonald’s nu de McChicken en de Homestyle Crispy Chicken Burgers veggie maken. De kipburger die er normaal op zit, wordt vervangen door een vegetarische burger van Valess op basis van zuivel, zeewier en vezels. Verder is je burger precies hetzelfde als normaal, met dezelfde saus, hetzelfde broodje en dezelfde toppings. Deze burgers vervangen de vorige groenteburger. Tijd om hem te gaan testen! Ik was erg benieuwd, bij McDonalds ga ik zelf vaak voor een Big Mac, is dit een goede optie om wat vaker voor vegetarisch te kiezen?

Veggie McChicken & Veggie Homestyle Crispy Chicken

Testen maar!

Ik trommelde een testteam van burgerliefhebbers op (waaronder natuurlijk ikzelf en Willem) om de veggie burgers aan een kritische test te onderwerpen. We bestelden zowel de Veggie McChicken als de Veggie Homestyle Crispy Chicken.

Links de Veggie McChicken, rechts de Veggie Homestyle Crispy Chicken

Ten eerste het uiterlijk. Je ziet aan de buitenkant van de burger niet dat het ‘geen kip’ is. Het ziet er uit als een kipburger. Het ruikt als een kipburger. Tot zover een goede ervaring. Tijd voor de eerste hap. Harma: ‘Weet je zeker dat ze niet een foutje hebben gemaakt? Dit smaakt gewoon als kip.’ Ik ben het met haar eens. De textuur is als een kipburger en het korstje is goed krokant, hij kraakt als je erin hapt. Pluspunten. Daarnaast is de burger gewoon erg lekker met de toppings. De Veggie McChicken is een broodje met sla en een frisse saus, een wat lichtere, luchtigere burger. De Veggie Homestyle Crispy Chicken is een wat luxere burger, met Cheddar kaas, sla, rode ui, gekarameliseerde uiencompote en spicy Pimento saus. Deze is bij ons allemaal favoriet. Lekker smeuïg, veel smaak, veel verschillende texturen.

De textuur van de burger is net als van een ‘echte’ kipburger.

Onze unanieme conclusie: voor ons allemaal zij de Veggie McChicken en Veggie Homestyle Crispy Chicken absoluut fantastische opties voor een vleesvrije dag. Er is niet ingeleverd op smaak en textuur en de burgers zijn gewoon hartstikke lekker. Aanrader! Check de McDonald’s website voor meer informatie.

Kees vond het ook lekker ruiken! 😉


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.